Předehřejeme troubu na 200 °C. Výhonky chřestu omyjeme, odkrájíme tvrdé konce (zhruba 2 cm).Vložíme chřest do pekáčku, spolu s napůlenými stroužky česneku, pokapeme olivovým olejem, zaprášíme tymiánem, solí a čerstvě pomletým pepřem. Vložíme do trouby a pečeme zhruba 20 minut, po deseti minutách chřest v pekáčku otočíme. Po patnácti minutách můžeme přidat jemně nastrouhaný sýr (nejlépe parmesan). Výborně jako příloha k masu, rýži, bramborám či jako dietní strava - 4 výhonky chřestu mají 14 kalorií.
Vyzkoušela jsem to ze zeleného i z bílého chřestu. Obě varianty úžasný. Jen pro rychlejší úpravu a konzumaci jsem chřest nakrájela rovnou na špalíčky a česnek na plátky. Jím samotné bez masa, rovnou z pekáčku. Mňamka.
evelina
|23. 1. 2008 13:58
Moc dobre. Nikdy predtim me nenapadlo kombinovat chrest s tymianem a dopadlo to vytecne.
barunka:)
|20. 4. 2007 16:58
wýborný
Lada Kovářová
|31. 5. 2005 13:44
Sice tohle nesouvisí s receptem, ale ... výtečné se píše s tvrdým y.
dominika hjkotrdovha
|31. 5. 2005 13:39
dobré je za 3ale já dávám za 1*vítečné.není co dodat .