g
lučina
bez příchuti - nebo Mascarpone (lze i kombinovat)
1
kelímek
zakysaná smetana
170
g
sušenky
(až 200g) - příp. jakékoli Vaše oblíbené sušenky bez náplně
70
g
máslo
3
ks
vejce
200
g
moučkový cukr
1
balení
vanilkový cukr
0,50
ks
citronová šťáva
(z půlky citronu)
Postup přípravy receptu
1
V mixéru nebo válečkem rozdrtíme sušenky, ty potom ručně smícháme s máslem, aby se dobře spojily. Dáme na dno dortové formy (napěchujeme to tam) a dáme na 10 minut do trouby rozehřáté na 180°C.
2
Pak smícháme Lučinu (příp. mascarpone), zakys. smetanu, moučk. cukr, vanilk. cukr, vejce a citr. šťávu, mícháme v robotu nebo ručně. Tuto směs nalijeme na upečený sušenkový základ. Dáme do trouby a pečeme půl hodiny (během této doby neotevírat troubu).
3
Po půlhodině pečení kontrolujeme dort, měl by být na okrajích pevný a uprostřed se třást jako puding, pak je dort hotový. Otevřeme troubu a necháme v troubě vychladnout.
4
Pak ještě dáme na pár hodin do ledničky (může být i přes noc, je pak chutnější).
5
Hotový dort můžeme zdobit např. horkými malinami, jahodami, čokoládovou polevou, ale můžeme podávat i samotný.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Julča
|2. 9. 2015 18:21
Dnes jsem zkoušela, vynikající a postup je přesný, vypadá a chutná opravdu výborně! Nahoru jsem dala smíchanou smetanu se zakysanou a do ní maliny a bylo to famózní! O:-)
Eliška
|8. 11. 2014 18:26
Dobrý večer, včera jsem zkoušela Váš cheesecake. Koupila jsem Mascarpone a smíchala ho s tvarohem, jelikož mě šokovalo že Lučina je dražší než zmíněné Mascarpone. :-! Na cheesecake jsem udělala malinové želé. No musím říct, VYNIKAJÍCÍ !!! <3 Celá rodina se oblizovala. Výborný recept. Děkuji :-[
Uzolka
|21. 8. 2013 21:13
Tak jsem dnes recept zkousela poprve a spodek je nejakej rozblacenej a dokonce pri peceni z cheesecaku neco vyteklo do trouby...no nevim nevim, mame divnou troubu, tak to asi svedu na ni, ze to malo upekla =-O
Sabilla
|7. 6. 2013 12:26
Výhodou je, že lučina je o hodně levnější než philadelphia, ze kterého se <a href="http://www.cukrarna-hajek-hajkova.cz/vyrobky/cheesecakes/">cheesecake</a> normálně dělá. Takže pro mě super recept
zrovna jsem ho udělala,ale po otevření trouby se na mě vyvalilo docela dýmu,tak mám obavu jestli ten spodek není spálený.......měl se po těch 10 minutách nechat vychladnout?......já to na něj nalila hned a šup zpět do trouby.... O:-) tak uvidíme....přinejhorším sníme jenom náplň :-\
Petra
|2. 8. 2012 13:59
Tak teď se ještě naučit gramatiku a máte vyhráno!!! :-$
Julinka
|3. 3. 2012 20:24
Cheesecake jsem udělala z tvarohu a dala do něj maliny. Vísledek byl skvělí (sušenky Clubky)
Sabina
|7. 12. 2011 19:54
Byl výborný, dala jsem na půl Lučinu s tvarohem, příště zkusim dát navrh ještě jahody a želé :-)
Veronika
|29. 11. 2011 17:33
Byl výborný, chutnal všem doma i v práci. sušenek jsem dala 1 a půl balení Bebéček, másla víc, aby to drželo a nerozpadalo se to.
Pinky Gee
|24. 9. 2011 21:03
Mám dortovou formu 28x3cm a sušenek málo a směsi hodně. Poradila jsem si, ale chci vidět, jak to dopadne. O:-)
To je skvělý, když člověk hledá recept, tak se vždy najde nějaká kravka, která řeší pravopis cizích slov a ne recept samotný..
Michaela
|24. 6. 2011 13:45
Výýýbornýýý vynikajííícíí dělala jsem poprvé z mascarpone a byl važně skvělýý, dcera měla narozeniny a moc si ho kdysi přála ochutnat..díky za recept!!! :-\ ;-)
Michaela Páleníčková
|5. 9. 2009 17:08
Zkoušela jsem nedávno udělat z tvarohu (ve folii) namísto Lučiny a taky to bylo dobré, ale mně osobně víc chutnal z Lučiny. Manžel říkal, že příště mám zkusit půl napůl tvaroh s lučinou. Taky jsem vyfotila, takže brzy přidám fotku.
Vilemina Vilhelmová
|29. 8. 2009 17:50
proboha, když už nevíte, jak se cizí slova píší, najděte si to někde ve slovníku! Doufám, že Di a jiné potrefené husy zase zareagují
Frantiska :)
|24. 8. 2009 09:54
Niobe tak to jsi o hodne prisla ... je na nej spousta receptu a chutnaly mi skoro vsechny
niobe nightingale
|23. 8. 2009 15:29
to je zvláštní, já jsem myslela, že cheesecake je slanej, silně zapáchající koláč, který se jí hlavně v americe...
Andrea Ohlsson
|22. 8. 2009 22:46
Miso, pisu ze Svedska. Tady ve Skandinavii si vyrobi ten "syr" sami. Staci na to 1 l mleka a pridat do nej syrovatka. Stane se z toho takovy jako tvaroh.
Petule B.
|22. 8. 2009 20:15
Tak tohle bude určitě vynikající! Zítra na to skočím...