Sušenky rozdrobíme do mísy a promícháme s rozpuštěným máslem. Vzniklou směsí vyložíme dno formy. Lučinu důkladně rozmixujeme s cukrem, citronovou šťávou, vejci a vlejeme na připravené dno. Dáme péct na 20 minut. Poté lehce poprášíme skořicí a necháme vychladnout. Povrch přelijeme zakysanou smetanou rozmíchanou se 2 lžičkami cukru a vrátíme na 5 minut do trouby.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
pavlina
|20. 1. 2017 10:12
Děkuji za recept, poprvé jsem udělala se sušenkama Bebe oříškovýma, protože jsem jiné doma neměla, a od té doby to dělám jenom s něma, je to moc dobrý.
Másla dávám asi 2x tolik (což je možná kvůli těm jiným sušenkám).
V receptu mi akorát chyběla informace, na kolik stupňů mám dat troubu, ale našla jsem to někde, tak dávám na 180.
A taky dávám Paloučky :d
Povedlo se super. Chtěla jsem udělat něco,abych to mohla dát dětem do školy, tak jsem to dala do papírových košíčků na muffiny, místo Lučiny použila 2 tvarohy a do sušenek trochu víc másla - a je to moc chutné! Doporučuji, určitě ještě někdy udělám.
ledovmuz
|5. 4. 2016 08:51
taky sem recept poněkud upravil ale jako výchozí recept super
1) chce to daleko více másla
2) dávám obyčejné piškoty
3) dávám jak citronovou kuru tak štávu z 1noho citonu
4) palouček z Lídlu mi příjde chutově vhodnější
Dělala jsem přesně podle receptu a skvěle drží, chutná. :-)) :-*
vaření
|8. 10. 2014 18:26
Pravý cheesecake se dělá z philadelfie
helenka
|22. 9. 2014 13:58
hodne jsem to pozměnila,ale fantazii se meze nekladou,přidala jsem 125g masla,,350g tvarohu,mascarpone,2 pol.lžíce pudinkoveho prášku,,,,,rum a rum,do susšenek i do kremu,a pak pul hodiny po upečeni nechala v troubě,zavřene,,,,,,,,,,,,,,,,super,jak říkam fantaziii se meze nekladou
helis
|22. 9. 2014 13:48
davam,125g masla,do kremu nasypu trochu pudinkoveho prasku,po upeceni necham v zavrene troube jeste pul hodky
Zuzac
|18. 1. 2014 20:13
Ja ho dělám uz dlouho a nikdy ne sklamal vždy měl veliký úspěch..sice maličko to mam změněny...zrovna ho delam ;-) 8-)
cook
|23. 5. 2013 21:06
Cake je výborný, ale rozhodně víc másla :-\ jinak mi to vubec nedrží...
Ljuba
|5. 2. 2013 23:19
Dobrý den,
myslíte, že je možné tento dort šlehat bez šlehače - tím myslím, že dort chci dělat v nevybavené kuchyní, tím pádem pouze s metličkou. ??
Děkuji za každou radu. :-)
Radek
|2. 2. 2013 17:51
Prosím Vás, na kolik má být předehřáta trouba? 160°C?
Martin
|20. 10. 2012 19:54
Ten, kdo tam dal ten recept je pěknej blb. Nechápu jak se to někomu mohlo povést a chutnat mu to. Celej jsem ho musel předělat. Fakt hnus! :-$
Moc dobře nechápu, jak se to mohlo se sušenkami promíchat. Sušenky nesmíte do formy jen tak nasypat, forma jimi musí být vyložená - tzn. sušenkovou směs mačkáme co nejvíc na dno a trošku do stran. Musí být do formy namačkaná. Tak vytvoří pevný podklad (jako např. těsto) a nesmíchá se vám, ať byste dělala cokoliv.
Monika
|29. 1. 2012 16:33
Tak jsem to dneska vyzkoušela a hrůza, někde se musela stát chyba . Sušenky jsem rozdrtila a zalila máslem a dala do formy,lučinu s vejci,cukrem jsem vyšlehala (bylo to tekutý - jako mléko) a nalila jsem to na sušenky - všechno se mi promíchalo =-O .Lila jsem to tam opatrně.Teď je to v troubě,ale už vím, že to nebude vypadat,jak na obrázku.......
Včera jsem dělala, dnes ochutnáváme - je naprosto výborný! :-* Jen másla je potřeba víc, 30 g určitě na "provlhčení" sušenek nestačí...
Radka Zezulova
|19. 5. 2008 18:39
Zajimalo by me jak dlouho ma byt cheescake v lednici... Potvurka ne a ne ztuhnout. Delala jsem ho ze dvou polotucnych tvarohu + slehacka , kerou jsem napred vyslehala a na top jahody s zelatinou. Susenky - 100 g Bebe + 100 g - piskoty a maslo, chutove vynikajici, ale opravdu to nevypada jako dort)) Nemate nekdo napad jak udrzet testo pohromade? Preferuji nedavat do trouby.
possum *
|4. 2. 2007 15:16
Madlenko, Philadelphia NENI pomazankove maslo! A uz vubec ne chutove! Philadelphia se da v CR nahradit Lucinou. Nejlepsi je vsak Zerve.
madlenka
|3. 2. 2007 20:17
Jen podle amerického receptu mojí bývalé domácí smíchám pom máslo vejce zakysanku a ještě šlehačku rovnou. je to pravda kaloričtější, ale stojí to za to.ještě mám malé vylepšení sušenek. používám oříškové bebe a přidám muškátový oříšek a trochu sušeného zázvoru. když je po ruce javorový sirup tak 2 lžíce k tomu a nemá to chybu.
Madlenka
|3. 2. 2007 20:14
philadelphia je pomazánkové máslo. Sama ho používám a je to perfektně jemné
Lenka S.
|23. 1. 2006 12:37
Pri priprave tohoto bajecneho dortu jsem pouzila susenky Lotusky, jejich skoricova chut dodala dortu vynikajici chut, misto luciny davam 3 tvarohy a pecu hned dohromady s drobeckovym zakladem. chvili pred dokoncenim zaliju zakys. smetanou, necham chvili zapect a az kdyz ho vyndam z trouby, huste posypu skorici.Je vyborny.
katka Kopečková
|17. 12. 2005 22:21
Ludmilka, recept z Elle - je fakt fantastický, mám ho odložený a pošlem Vám ho na email....
Jana Han
|15. 12. 2005 23:44
Tak nevim, jestli bych se pustila pouzit pomazankove maslo. Mam dojem, ze je rodil, pouzit pomazankove maslo jako krem, nebo ten krem pak peci. Mozna, ze nekdo ma s tim uz zkusenost a podeli se.
Kafenka :-)
|15. 12. 2005 19:34
Připadá mi, že Philadelphia by mohla být nahrazena spíš pomazánkovým máslem.. Když jsem byla v USA, dělala jsem třeba Tiramisu po česku právě z Philadelphie. Ale je to jen můj názor. ;-)
misha
|15. 12. 2005 15:49
Tento recept je z Marianne. Originalni americky cheesecake se pece z Philadelphie, cemuz je podle me v nasich podminkach Lucina nebo jakykoliv podobny smetanovy syr, blize nez tvaroh. Moje zkusenost je, ze se susenky nerozpadnou, pokud je jich spravne tenka vrstva jen po dne formy a jsou pevne upechovany. Nektere recepty na cheesecake (napriklad z Apetitu) uvadeji pomer masla a susenek 1:2.
ludmila chroma
|15. 12. 2005 15:09
Když jsem pekla originální americký cheescake (recept byl asi z Elle), základ ze sušenek se mi rozpadl. Vůbec to nevadilo, bylo to velmi dobré, na rozdíl od tohoto receptu byl z tvarohu,bez skořice a poleva ze zakysané smetana byla rozmíchaná se šťávou z limetky a s cukrem. Recept jsem bohužel ztratila.
misha
|15. 12. 2005 10:56
Naopak, ta tvarohova napln se ma nasknout do drobecku, jinak spolu vubec nedrzi. Predpokladam, ze ve vasi verzi je patrne vice masla. Ja pouzivam grahamove susenky (maji v prodejnach zdrave vyzivy) nebo BeBe Dobre rano.
Jana Han
|14. 12. 2005 18:28
Nevim jak autor receptu, ale po vylozeni formy smesi ze susenek a masla se to ma nejprve dat do trouby na 20 minut zapeci, aby se tvarohova lita napln nenasakla do susenek, ale zustala jako testo. Jako susenky jsem pouzila esicka.