• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Charlotte
Napište svůj komentář k receptu

Charlotte

0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Charlotte
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček cukrářské piškoty
    • 2,50
      ks mléko
    • 5
      ks žloutek
    • 250
      g šlehačka
    • 125
      g cukr
    • 20
      g želatina
    • ovoce Na ozdobení - nejlépe jahody

Postup přípravy receptu

1
Mléko smícháme s cukrem a přivedeme k varu. Vmícháme žloutky a ihned odstavíme z plotny. Přisypeme želatinu a mícháme, dokud se nerozpustí. Krém necháme vychladnout, vmícháme šlehačku a vše nalijeme do vyšší kulaté (dortové) formy, kterou jsme vyložili cukrářskými piškoty.
2
Dort necháme do druhého dne ztuhnout v chladničce. Před podáváním Charlottu opatrně vyklopíme z formy a ozdobíme ovocem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodová Charlotte

Jahodová Charlotte

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Amy - | 25. 2. 2009 18:18

    Blanko, "želatina" je jen jedna: živočišná. Ty ostatní přípravky jsou rostlinného původu a říká se jim "želé" a, jak píše paní Tereza, používat je na zpevnění nelze. Používají se na ozdobu a připravují se varem. Zdravím

  • Tereza J. | 25. 2. 2009 17:31

    Pani Blanka, krátko povariť sa má len tortová želatína, tá farebná, ktorá sa používa na vrchnú farebnú vrstvu. Takáto želatína sa ale na tento účel nehodí. Ale ak potrebujete želatínu na spevnenie, tak musíte kúpiť klasickú želatínu, a je jedno, či plátkovú, práškovú alebo granulovanú, jedno majú spoločné : nesmú sa zahriať na viac ako 60 °, inak stratí želírovaciu schopnosť. Treba rozlišovať, o akej želatíne sa hovorí.

  • Blanka Vr. | 25. 2. 2009 10:55

    Používám různé druhy želetiny a u některých se má želatina krátce povařit. Myslím, že Tereza nemá pravdu a želatina by se měla udělat dle návodu od výrobce.

  • ilis ilis | 23. 2. 2009 17:38

    Pardón-omlouvám se,nepozastavila jsem se až tak jak bych měla nad popisem,želatinu připravuji automaticky do tekutého stavu.jestli je to možné žádám kuchařku on-line o nápravu : (NEPŘISYPEME ŽELATINU,ale PŘILIJEME ŽELATINU ).Děkuji...

  • Tereza J. | 23. 2. 2009 08:49

    ils ils, lenže z tvojho popisu to nevyplýva. Napísala si, že odstavíme z plotny a "přisypeme" želatinu. Ak niečo dám do tekutiny, tak to už potom nejde prisypať. Prepáč, ale nie každý je už skúsený, ak to podľa teba urobí nejaká začínajúca kuchárka, nešťastie je hotové.

  • ilis ilis | 22. 2. 2009 20:14

    Terezo - samozřejmě,že želatinu připravuji dle návodu na sáčku,což znamená,že nejprve ji dám rozpustit do tekutiny a až poté,takto připravenou želatinu dále zpracuji.Želatinu přidávám po odstavení,do styku s vařící tekutinou nepřijde.Amy- nevyzkoušený recept bych si na tyto stránky vložit nedovolila.Charlota se vyklápí z efektivního důvodu,tím jak jsou po obvodu postaveny cukrářské piškoty,pěkně vypadá.Samozřejmě že lze vyklopit,anebo jen odendat z dortové formy obruč ;)

  • Amy - | 21. 2. 2009 08:43

    Proč by někdo vyklápěl něco z dortové formy? Z popisu vyplývá, že to sem "autor" opsal odněkud bez vyzkoušení. Proč probůh?

  • Tereza J. | 21. 2. 2009 07:20

    Želetína nepatrí do horúceho, prestane želírovať. A vždy sa rozpustí najprv v troške tekutiny a potom vlieva tam , kam patrí.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Snídaně Dopolední svačina Svačina Vaření Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukrářské piškoty Mléko Ovoce Šlehačka Želatina Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí salát z králíka

Rybí salát z králíka

Kynutý závin

Kynutý závin

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Kokosová bábovka s kefírem

Kokosová bábovka s kefírem

Jednoduchá špenátová polévka se sýrem

Jednoduchá špenátová polévka se sýrem

Drobenkový vločkový koláč - snadno, rychle, chutně

Drobenkový vločkový koláč - snadno,…

Placičky ze zbylé bramborové kaše

Placičky ze zbylé bramborové kaše

Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

Kuřecí steak ze stehna ala čína

Kuřecí steak ze stehna ala čína

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

29
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Výborný čokoládový fondant
Výborný čokoládový…
17
Čokoládový fondán - chocolate fondant
Čokoládový fondán -…
10
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá…

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Smutek na hudební scéně: Zemřel zpěvák (†60) oblíbené kapely! Truchlí manželka i fanoušci

Smutek na hudební scéně: Zemřel zpěvák (†60) oblíbené kapely! Truchlí manželka i fanoušci

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

  • Recepty.cz
  • Charlotte
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact