• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Česnekoví slimáci
Napište svůj komentář k receptu

Česnekoví slimáci

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Česnekoví slimáci
Česnekoví slimáci
Česnekoví slimáci
Česnekoví slimáci
Česnekoví slimáci
Česnekoví slimáci
Česnekoví slimáci
Česnekoví slimáci
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hladká mouka
    • 0,50
      l mléko
    • 2
      cukr
    • sůl
    • 1
      kostka droždí
    • 100
      ml rostlinný olej
  • Náplň
    • 10
      stroužek česnek
    • 2
      ks vejce Na potření
    • 150
      g máslo kravské

Postup přípravy receptu

1
Z mléka, cukru a droždí připravíme kvásek. Potom vypracujeme s moukou a solí a necháme 1 hodinu kynout. Mezitím vymícháme máslo s česnekem (nasekaným nadrobno) a solí. Vykynuté těsto rozdělíme na 4 části. Každou část rozválíme a potřeme náplní, poté zavineme jako závin a krájíme střídavě šikmo, aby nám vznikly trojúhelníky.
2
Položíme na vymazaný plech, potřeme vejcem a posypeme kmínem, sezamem, nebo oběma naráz. Dáme péct do vyhřáte trouby. Nejlepší jsou ještě teplé, mizí z mísy kosmickou rychlostí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nivovo-česnekoví slimáci

Nivovo-česnekoví slimáci

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • zdeňka s.
    zdeňka s. | 10. 6. 2014 22:07

    Máslo kravské ;-) sorry,nedalo se oddolat <3

  • allena89
    allena89 | 9. 6. 2014 13:37

    Výborné!!! Neměla jsem mléko, tak jsem ho nahradila vodou a jedním vajíčkem. Pokládala jsem na půlku šunku a na druhou salám a sypala kmínem a sezamovým semínkem. Musím říct, že na druhý den jsou ještě lepší.

  • recepty73
    recepty73 | 7. 6. 2011 19:39

    ...nejrychleji mizí ještě vlažné, druhý den už si jich nikdo moc nevšímá ;-) :-D ...

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 7. 6. 2011 12:19

    Já tomu říkám česnekové trojúhelníčky, těsto posypávám lněným semínkem, sezamovým nebo i slunečnicovým. Je to dobré čerstvé k vínu, studené už to není ono ;-) foto přiloženo

  • Simča S.
    Simča S. | 6. 6. 2011 07:46

    Kristak - promiň, nevšimla jsem si dotazu. Ale Nnln psala správně - je to jen aby vzešlo droždí. Asi to neměším a dávám taky od oka... jinak autor receptu nejsem, jen autor fotky :-)

  • Kristalka | 4. 6. 2011 19:15

    jdu to péct, tak to dám podle oka :-)

  • nnln | 4. 6. 2011 14:38

    nejsem autor, ale je to jen na kvásek tak nejspíš jen 2 lžičky. ale prosíme o opravu :-)

  • Kristalka | 4. 6. 2011 14:11

    Mám dotaz, v receptu je uvedeno...cukr 2...takže nevím 2 čeho, tyhle slimáky už jsem pekla a nevím, jestli od té doby byl recept nějak upravován.

  • Tereza T
    Tereza T | 2. 3. 2011 17:39

    Opraveno, díky.

  • Q | 2. 3. 2011 09:57

    Děkuju, to je dost podstatný rozdíl, jestli 1 olej nebo 1 dl oleje :-)

  • Simča S.
    Simča S. | 1. 3. 2011 21:51

    Tak tohoto nedostatku jsem si nevšimla, já to poprvé pekla ještě "za stara" a pak už jsem měla recept uložený u sebe v PC a to že tady chybí množství ingrediencí..... Já mám psáno 100 ml oleje a 150 g másla.......

  • Q | 1. 3. 2011 15:04

    Můžete upřesnit množství oleje, je uvedeno 1 rostlinný olej, to je 1 litr? Nebo 1 láhev? Jsou i láhve 0,7 l. A máslo do náplně - množství není uvedené, vůbec neodhadnu, kolik asi mám použít.

  • Simča S.
    Simča S. | 1. 3. 2011 14:12

    Zdeni - přesně - celou roládu přenesu na plech, šmik-šmik udělám střihy, potřu vajíčkem, peču. Když nedostřihnu až dolů, nic tak hrozného se neděje - při pečení se troúhelníky jakoby rozchlípnou od sebe a nespečou. Po upečení nechám vychladnout a rozlámu podle těch střihů na mísu to, co se zrovna sní - co se nechá třeba do zítra, necham v celku, neokorává to. Ale ono to "do zítra" většinou nevydrží :-) :-) :-). Jak to dopadne - vidíš na výsledné fotce. U nás velmi oblíbené a velmi jedlé i mezi známými (viz moje komentáře níže - vloni v létě).

  • Zdena z JM | 1. 3. 2011 11:43

    Simčo, ty nastříhané trojúhelníky necháš takto u sebe a dělíš od sebe až po upečení ?Nespeče se to?

  • Romana Jiroušková | 23. 9. 2010 11:02

    Pekla jsem je již dvakrát, pokaždé sklidili úspěch. Kromě česnekového másla, ještě před rolováním, pokladu šunkou, nebo plátkovým sýrem. Zkoušela jsem i plátky hermelínu, také dobré, ale vytéká.

  • Simča Sládková | 28. 6. 2010 20:30

    Jo jo, pokladla jsem šunkou před rolováním :-). Pak česnekové pomazání a pak srolovat... MŇAM!!!!!!! Dnes jsem byla na zkoušce sboru, kam jsem toho včera donesla haldu a přinesla jsem namnožený recept. Měla jsem to vytisknuté 10 x a bylo to málo :-).

  • zdenka supolova | 27. 6. 2010 21:51

    A když pokladete salámem nebo slaninou a sýrem před rolováním pak je to mana nebeská.Ale i bez náplně jsou výborní-ti slimáci.

  • Simča Sládková | 27. 6. 2010 20:40

    Jedinečné, úžasné, fantastické!!!!! Doma jsem to překřtili na "dračí zuby" a pekla jsem to dnes na takové posezení s přáteli. Upekla jsem to ze 2 kilo mouky a JE TO PRYČ!!! Malou vychytávku: dílky na plechu jsem stříhala nůžkami (rolády jsem položila na plech a zvrchu drženými nůžkami jsem dělala střihy). Při použití nůžek se nevymáčkne náplň z roládky... Před pečením jsem nechala na plechu 10 minut dokynout, pak jsem pekla na 200°C asi 25 minut.

  • Hela - | 24. 5. 2007 18:07

    Vynikající, dávám 1. Nekrájela jsem šikmo, ale kolečka jsem krájela nití jako knedlík, pak se nesplácnou jako při použití nože. Koneček těsta jsem vždy založila dospod, aby se roládka nerozmotávala. Po upečení jsem ochutnala, ale nebylo to moc výrazné (asi teď na jaře už nemá česnek ty grády). Tak jsem rozpustila ještě trochu másla a prolisovala do něj další česnek a tím jsem potřela horké upečené pečivo. No, k nám upíři určitě nepříjdou!

  • Marketa | 16. 4. 2007 17:58

    Presne tak, zaroluje se jako rolada a pak nakraji nasikmo. Nedelejte ty trojuhelniky ostre, jinak se maji tendenci pri peceni rozevirat. a mate pravdu, meli by to byt sneci, ale mam manzela slovaka a ve slovenstine je snek slimak, proto tomu rikame takhle.

  • Ivana Přikrylová | 16. 4. 2007 16:53

    Takže pokud se těsto roluje, tak by v názvu spíš mělo být šneci a ne slimáci (kteří nemají ulitu).

  • Jitka B. | 16. 4. 2007 12:49

    Nejsem autor, ale dělám něco podobného, takže ano, zaroluje se jako roláda. Vložila jsem velmi podobný recept pod názvem Kynuté koláče bez kynutí, to jde nasladko i s velmi podobnou česnekovou náplní (přidávám ještě vejce a koření, třeba vegetu). Tím, že těsto nekyne, se ušetří čas.

  • Gábina Houšková | 16. 4. 2007 11:01

    Chápu to dobře, že se to zaroluje jako roláda?

  • Zdenka Korábová | 16. 4. 2007 09:58

    výborný nápad, vyzkouším a už mě napadá celá řada dalších slaných náplní - rybí, picová, s uzeným , zeleninová , sýrovo tvarohová atd atd. dalo by se prokombinovat celé pohoštění- zkusím včetně sladkých náplní

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cukr Droždí Hladká mouka Máslo Mléko Rostlinný olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Perník s pudinkem - nedrobí se

Perník s pudinkem - nedrobí se

Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky - bez pšenice, vajec, mléka)

Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky…

Jednoduchý domácí chléb bez hnětení

Jednoduchý domácí chléb bez hnětení

Zdravý dietní dort

Zdravý dietní dort

Domácí plněná roláda z mletého masa

Domácí plněná roláda z mletého masa

Rukolový salát s novými bramborami

Rukolový salát s novými bramborami

Třešňové blondies

Třešňové blondies

Francúzska cibuľová polievka

Francúzska cibuľová polievka

Čokoládové tartaletky

Čokoládové tartaletky

Doporučujeme

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

143
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
129
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
72
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
71
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
67
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho oblíbené těstoviny, které dodají mužnost
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho…
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni určitě nedělejte!
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni…
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
AHA.cz Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Survivor plný zvratů: Osudná zrada přítele!

Survivor plný zvratů: Osudná zrada přítele!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

Další doporučené recepty:

Česnekové výhonky s vejci - smaženice
Česnekové výhonky s vejci - smaženice
Česnekové výhonky v tomatové mleté směsi
Česnekové výhonky v tomatové mleté směsi
Česnekové závitky se slaninou v omáčce
Česnekové závitky se slaninou v omáčce
Česnekovo-eidamová pomazánka
Česnekovo-eidamová pomazánka
Česnekovo-fenyklové nakládané nudličky
Česnekovo-fenyklové nakládané nudličky
Česnekovo-houbové maso zapečené s bramborem a smetanou
Česnekovo-houbové maso zapečené s…
  • Recepty.cz
  • Česnekoví slimáci
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact