Právě jsem je vytáhla z trouby a hned jsem je vyzkoušela. Jako špatné to asi není, ale nechutná to moc jako křupavé kupované dalamánky, Budu hledat dál.
Moc dobry recept,udelala jsem 12 dalamanku,vypadaji krasne uplne k sezrani Jen tedy to umyvani te mouky, je vzdycky otrava...
Jana Kutačová
|19. 8. 2011 09:51
Chtěla bych se jen zeptat,jestli bych tyto dalamánky mohla udělat místo celozrnné pšeničné mouky s hladkou moukou.Žitnou mám.Receptík se mi moc líbí,tak bych ho ráda vyzkoušela.Díky.o))
Výborné, místo pšeničné jsem použila špaldovou mouku. Těsto bylo tužší, tak jsem se trochu bála výsledku, ale povedli se! Rozhodně jsem je nedělala naposledy !
Eva
|31. 3. 2011 11:21
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jak se to peče? Konkrétně, jak nastavit troubu-pečení z vrchu i ze spodu nebo jako bábovku jen "větráček-horký vzduch"? Je rozdíl mezi celozrnou pšeničnou a špaldovou moukou (špalda je vlastně taky pšenice, jen staršího původu..)? To kvůli následné vlastnosti, struktury těsta? Děkuji za odpověď, ještě jsem rohlíky, chleba, dalamánky... nepekla, tak ať se mi dílo podaří ;-)
Zdravím
Alena Vašicová
|20. 3. 2009 11:33
Pekla jsem, jsou výborné!! Dělám tvar dalamánků a peču na 200°° asi 18 minut
kata kubinkova
|30. 6. 2008 22:04
Dneska upečeno a dneska málem všechno snězeno.Moc nám rohlíčky chutnaly.
Nicol
|12. 2. 2008 14:45
Já jsem nevytvořila dalamánky, ale bagetky o velikosti cca 4 x 15 cm. Celkem jich bylo 8.
Věra
|12. 2. 2008 11:56
Kolik je asi dalamánků? Děkuji.
Nicol
|12. 2. 2008 10:16
Včera jsem pekla - bez pekárny, s těstem se výborně pracovalo a výsledné bagetky jsou výborné. Pekla jsem 25 min. na 180 st.