Celer a mrkev najemno pokrájíme (případně nastrouháme). Na másle opražíme cibulku, přidáme celer a mrkev a krátce podusíme. Osolíme, okořeníme, zalijeme vodou (asi 800 ml) a vaříme dokud zelenina nezměkne.
2
Potom odebereme část polévky, kterou rozmixujeme najemno a vlijeme nazpět do polévky. Přidáme smetanu a najemno posekanou petrželovou nať. Nakonec dochutíme polévku octem a necháme ještě jednou projít varem. Podáváme s čerstvým pečivem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
milada
|4. 1. 2015 13:49
já bych přeci jen přidala místo octu ,zakysanou smetanu a kapku citronu.Taktéž 1-2stroužky česneku!
SK
|28. 3. 2013 18:15
Vyzkoušeno, chutná moc dobře. Klidně jsem použila ocet, ale neřídila jsem se návodem množství, ale prostě postupně dle ochutnávání. Možná by se dalo místo octa a sladké smetany dát zakysaná smetana a výsledek by mohl být podobný. Rozmixovala jsem ji ale celou, mám ráda krémové polévky. :-) A neměla jsem čerstvou petržel, tak jsem použila sušenou. Na ozdobu čerstvou pažitku. Zkusím přidat fotku... PS: polévka je hodně sytá :-P