• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Carrot and Pear Bisque (Mrkvová polévka )
Napište svůj komentář k receptu

Carrot and Pear Bisque (Mrkvová polévka )

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Carrot and Pear Bisque (Mrkvová polévka )
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      l drůbeží vývar
    • 6
      ks mrkev větší, nakrájená na kolečka
    • 2
      ks pórek
    • 1
      ks hrušky zralá, nakrájená na kostky
    • 3
      lžíce máslo
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžička kari
    • 1
      lžička zázvor - mletý
    • petrželka nebo čerstvý tymián

Postup přípravy receptu

1
Odkrojíme tmavě zelené části pórku; pórek očistíme a nakrájíme na kolečka.
2
Ve větším hrnci rozpustíme máslo, přidáme pórek a dusíme do měkka asi 5-8 minut. Přidáme česnek a koření a ještě podusíme asi 2 minuty. Přidáme nakrájenou mrkev a hrušku, vše promícháme a zalijeme vývarem.
3
Až se polévka začne vařit, stáhneme na menší plamen a na mírném ohni vaříme 25-30 minut.
4
Uvařenou polévku přelijeme do velké mísy a po částech rozmixujeme v mixéru nebo přímo v hrnci ponorným mixérem.
5
Podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec dáme do polévky petrželku nebo tymián, může být i pažitka.
6
Každému do talíře dáme lžíci zakysané smetany.
7
Tato "luxusní" polévka je krémová a jemná, je bohatá na chuť mrkve, pórku a hlavně na spoustu vitamínů.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Apple-pear pie

Apple-pear pie

Carrot cake (Mrkvový dort) s pomerančem

Carrot cake (Mrkvový dort) s…

Fish and chips - po česku

Fish and chips - po česku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Diabetic Dry Skin Healing Cream 2.2 oz Tube QTY: 1 by TriDERMA | 17. 4. 2013 05:10

    This very concentrated cream delivers fast therapeutic for minor to really dry, ruined skin due to diabetic issues. <a href="http://eyeuser.com/blogs/viewstory/1356002" title="Diabetic Dry Skin Healing Cream 2.2 oz Tube QTY: 1 by TriDERMA">Diabetic Dry Skin Healing Cream 2.2 oz Tube QTY: 1 by TriDERMA</a>

  • Misery | 18. 5. 2011 10:10

    Výýýýýborná! Udělala jsem z dvojité dávky, jen se po ní zaprášilo. :-P

  • pavla aktan | 17. 2. 2009 16:39

    Polevka je opravdu `luxusni`, diky za super recept!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Drůbeží vývar Hrušky Kari Máslo Mrkev Pepř mletý Petrželka Pórek Sůl Zakysaná smetana Zázvor - mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažené kuře

Smažené kuře

Brokolice s česnekem

Brokolice s česnekem

Výborné lívance z acidofilního mléka

Výborné lívance z acidofilního mléka

Jablečná buchta II.

Jablečná buchta II.

Kokosky jako z cukrárny

Kokosky jako z cukrárny

Krůtí gulášek

Krůtí gulášek

Sladké zapečené těstoviny s tvarohem

Sladké zapečené těstoviny s tvarohem

Pórková polévka s mrkví

Pórková polévka s mrkví

Kuře v hořčičné kari marinádě

Kuře v hořčičné kari marinádě

Doporučujeme

40 minut
Cukety plněné mletým masem

Cukety plněné mletým masem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

56
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
49
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
45
Těstovinový salát se zeleninou, masem a dresingem
Těstovinový salát se…
30
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
25
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Nešťastný Kristian Kodet (77): Milionová investice k pláči!

Nešťastný Kristian Kodet (77): Milionová investice k pláči!

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

  • Recepty.cz
  • Carrot and Pear Bisque (Mrkvová polévka )
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact