bazalka
nebo rukola, případně mladé špenátové listy...
100
g
kozí sýr
nebo balkánský, případně přírodní čerstvý, gervais... cca
citronová šťáva
pár kapek - není nutná
2
ks
červená řepa
(velikostí asi jako pěst)
1
lžička
med
1
lžička
olej
2
lžíce
balzamikový ocet
Postup přípravy receptu
1
Řepu uvaříme v osolené vodě do měkka, po vychladnutí oloupeme a pokrájíme na tenké plátky, které klademe na talířky, přelijeme (pokapeme) dresinkem umíchaným z balzamikového octa, medu a oleje. Dle chuti můžeme přidat pár kapek citronové šťávy. Na plátky ochucené řepy nandáme nadrobený nebo vidličkou natrhaný kozí, balkánský, čerstvý... sýr a dozdobíme lístky rukoly nebo natrhanou bazalkou nebo lístky čerstvého tymiánu...
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Wega
|16. 2. 2017 16:56
Skvele <3
Andrea
|13. 12. 2016 06:10
To je vyborne, davam 1*
Zuzana Suchánková
|27. 10. 2016 17:47
Taková jídla přímo zbožňuji a z řepy, kterou milujeme všichni dělám i saláty a pomazánky, ty jsou také skvělé :-* :-)
Daniela
|22. 10. 2016 07:13
Pokud ale řepu uvaříte, tak už to přeci není carpaccio, ale vařená řepa. Kouzlo carpaccia ať už masového nebo vařeného je v jeho syrovosti. Zkoušela jsem teď podle pana Pohlreicha naložit tenké plátky řepy do dresinku na 2 dny a pak jíst a je to vynikající. A neztratíte vitamíny.
bublina
|2. 10. 2016 08:35
skvele :-P
Jana
|7. 4. 2016 05:47
Výborná večeře. Řepu zbožňuji a tohle bylo dokonalé.