• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Candát s chřestem
Napište svůj komentář k receptu

Candát s chřestem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Candát s chřestem
Candát s chřestem
Candát s chřestem
Candát s chřestem
Candát s chřestem
Candát s chřestem
Candát s chřestem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Candát je výborná ryba s jemným masem a minimem kostí. Jako přílohu si k němu dejte hráškové pyré a orestovaný chřest. Tato lehká večeře potěší nejen mlsné jazýčky, ale i příznivce zdravého stravování.

Suroviny

4 porce
    • 2
      lžíce máslo (1 k candátovi + 1 k restování chřestu)
    • sůl
    • olivový olej na pánev
    • hladká mouka na pomoučnění
    • pepř mletý
    • 150
      g hrášek vyloupaný
    • 8
      ks chřest zelený
    • 600
      g candát filety
    • 8
      ks bílý chřest
    • hrubá sůl
    • 1
      lžička cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Filety naporcujte, nařízněte kůži, osolte a opepřete. Lehce pomoučněte tam, kde je kůže. Orestujte na oleji z obou stran dozlatova a přidejte kousek másla.

RADA: Jak jednoduše připravit ryby

2
Chřesty oloupejte, odřízněte dřevnaté konce a vložte do vroucí osolené vody s troškou cukru. Krátce povařte. Hrášek vařte zvlášť asi 2 minuty, slijte a zchlaďte. Na másle orestujte chřest společně s hráškem.
3
Připravte si hráškové pyré: na másle zpěňte cibuli nasekanou na kostičky, zalijte vývarem, přidejte mražený hrášek a 3 minuty povařte. Nakonec vmíchejte smetanu, osolte, opepřete a rozmixujte. Propasírujte do hladkého krému.

RADA: Jak se zbavit rybího zápachu po vaření

4
Na talíř servírujte nejdříve hráškové pyré, pak chřest, hrášek a navrch položte filety candáta. Ozdobte nasucho opraženými piniovými oříšky, řebříčkem nebo petrželkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Candát a batátové pyré

Candát a batátové pyré

Candát v papilotě

Candát v papilotě

Ryba v housce

Ryba v housce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Candát FOOD Vegetariánské a zdravé Zelenina
Maso Rybí Oběd Večeře Vaření Restování Dietní Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý chřest Candát Chřest Cukr krupice Hladká mouka Hrášek Hrubá sůl Máslo Olivový olej Pepř mletý Sůl

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marokánky

Marokánky

Rybízový linecký koláč

Rybízový linecký koláč

Ďábelské fazole

Ďábelské fazole

Jogurtový koláč II.

Jogurtový koláč II.

Pletýnky, uzly

Pletýnky, uzly

Vegetariánská pánvička

Vegetariánská pánvička

Kuřecí zbytkový salát

Kuřecí zbytkový salát

Hlíva na kořenové zelenině se smetanou

Hlíva na kořenové zelenině se smetanou

Ostrá barbecue marináda BBQ

Ostrá barbecue marináda BBQ

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

26
Houbová omáčka jednoduchá
Houbová omáčka jednoduchá
24
Paštika z uzeného lososa
Paštika z uzeného lososa
21
Houbová omáčka krok za krokem
Houbová omáčka krok za…
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s…

Zajímavé články

Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
AHA.cz Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Nová výstava Tomáše Břínka: Spousta slavných párů! Kdo přišel sám?

Nová výstava Tomáše Břínka: Spousta slavných párů! Kdo přišel sám?

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Další doporučené recepty:

Candát a batátové pyré
Candát a batátové pyré
Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
Candát polévaný máslem s fenyklem a…
Candát s asijským pestem
Candát s asijským pestem
Candát se šťouchaným bramborem s brokolicí
Candát se šťouchaným bramborem s…
Candát v papilotě
Candát v papilotě
Cannelloni plněné tvarohem
Cannelloni plněné tvarohem
  • Recepty.cz
  • Candát s chřestem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact