Nejdříve naklepeme, osolíme a opaprikujeme kuřecí prsíčka a dáme péct. Poté nakrájíme Bagety nebo rohlíky na kolečka a dáme do sáčku s trochou oleje a protřepeme, poté je nasypeme do zapékací mísy a po dopečení prsíček dáme zapéct a pečeme tak dlouho, dokud nebudou zlatavé a křupavé. Salát omyjeme a natrháme do velké mísy. Upečená prsíčka narájíme asi na 1 cm široké nudličky a přidáme k salátu. Pak přidáme upečené krutony z bagety. Servírujeme a každou porci posypeme balkánským sýrem.
2
Tento salát se dá servírovat jako oběd nebo jako večeře. Skvělé jídlo pro celou rodinu.
Je to hold nepravý Caesar. Balkán může chutnat, ale nepatří do salátu s tímto názvem. Do šopáku ano, ale takhle je to kříženec Šopského s Caesarem. Říkejte mu třeba Salát z římského salátu s kuřecím masem. Věřím,že je určitě výtečný. Jen to prostě není Salát Caesar.
Simona
|23. 2. 2014 08:56
Ja si mylim ze tento recept je dobry uz hodne dlouho delam podle nej salar cesar :-) <3 <:-)
lele
|6. 8. 2011 12:50
kterej blbecek dava do salatu Cesare balkan.syr ?! :-$
Gabriela Podolská
|20. 12. 2008 13:20
Víc salátů nese název cesar! Tento salát se samozřejmě může taky udělat s omáčkou ale podle chuti....
Daniella O.
|21. 11. 2008 21:14
Recept na Caesar salat vcetne dresinku je zde pod nazvem Caesar salat s krutony. Do dresinku sice nedavam horcici a misto sardelove pasty ancovicky, ale jinak je dobry. Casto se zde diskutuje o nazvu pokrmu docela zbytecne, ale v tomto pripade je nazev opravdu matouci, protoze tento salat nema se Caesarem nic spolecneho. Mozna proto se jmenuje Cesar. Ze by? ))) Kazdopadne bude asi dost suchy a nedochuceny.
Kamil Krybus
|21. 11. 2008 17:09
Hlavní ingrediencí salátu Cesar je zvláštně ochucená "majonéza" (česnek, worchester, sardele, limetka, koření) a parmazán.
Katka Maršálková
|19. 11. 2008 10:48
No, tak já bych neřekla, že zrovna tohle je Cesar. Každá restaurace ho sice dělá po svém, ale rozhodně na Cesar nepatří balkánský sýr a chybí tam slanina. Kuřecí prsa pokrájíme na malé kousky a mírně osolíme, osmažíme na pánvi. Slaninu nakrájíme na kostičky a taky osmažíme dozlatova. Na talíř natrháme různé druhy salátů (ledový, lolo rosso, lolo biondo, římský) navršíme maso a slaninu a posypeme na hoblinky nastrouhaným parmazánem. Podáváme s ciabattou nebo opečenou a očesnekovanou bagetou a česnekovou omáčkou (do zakysané smetany rozetřeme trochu česneku a osolíme)