• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě
Napište svůj komentář k receptu

Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 19
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě
Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě
Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě
Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě
Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě
Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 1
      ks cibule
    • máslo
    • sůl
    • 3
      stroužek česnek dle chuti 2 -
    • 200
      g hlíva ústřičná
    • kuřecí stehna , čtvrtky, paličky... pro 3 osoby
    • vývar nebo voda na podlití
    • medvědí česnek sušený nebo tymián

Postup přípravy receptu

1
Kuřecí díly osolíme (můžeme o trochu více než běžně) a ochutíme buď tymiánem nebo medvědím česnekem. Naskládáme je do pekáčku nebo zapékací mísy, do které jsme dali pokrájenou cibuli, nasekaný česnek, na nudličky pokrájenou hlívu a medvědí česnek nebo tymián. Já dávám medvědí česnek k hlívě (cca jednu lžíci) a tymiánem sypu maso, ale záleží na chuti každého, jakou kombinaci zvolí nebo zda zůstane pouze u jedné chuti.

RADA: Na co si dát pozor při přípravě masa

2
Před vložením do předehřáté trouby na 190 stupňů podlijeme trochou vývaru, na každý díl masa položíme kousek másla, pekáč zaklopíme a pečeme cca 35 minut, dle velikostí porcí. pak odklopíme a dopečeme doměkka a dozlatova, za občasného podlití a přelití masa výpekem dle potřeby.
3
Podáváme s bramborovou přílohou, rýží nebo těstovinami.
4
Stejným způsobem můžeme upéct i naporcovaného králíka, kdy dobu pečení pod poklicí prodloužíme na cca 60 minut.
5
Pokud chceme více houbového sosu (například k rýži), můžeme zahustit troškou domácí hotové jíšky, kdy přilijeme i trochu vývaru a provaříme, případně dle chuti osolíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špenátový závin se špenátem, slaninou a sýrem

Špenátový závin se špenátem, slaninou…

Špenátové balíčky

Špenátové balíčky

Bylinkový olej

Bylinkový olej

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka Valinová | 10. 11. 2016 13:16

    Výborný oběd. Určitě můžu doporučit.

  • eledhwen | 1. 5. 2016 09:02

    Výborné, přidávali jsme si! :-*

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Kuřecí Králičí
Maso Pokrmy Králičí Z hub Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hlíva ústřičná Kuřecí stehna Máslo Medvědí česnek Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bochánek, který se vždy povede

Bochánek, který se vždy povede

Domácí vánočka

Domácí vánočka

Chutní šnečci

Chutní šnečci

Brokolice alá brokolice

Brokolice alá brokolice

Ovocný koktejl

Ovocný koktejl

Stracciatella

Stracciatella

Jablečná přesnídávka (pyré)

Jablečná přesnídávka (pyré)

Extra čokoládové muffiny

Extra čokoládové muffiny

Sýrová pomazánka s vejci

Sýrová pomazánka s vejci

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

197
Česnekové výhonky s rýží
Česnekové výhonky s rýží
140
Jemná kuřecí polévka
Jemná kuřecí polévka
90
Vosí hnízda III.
Vosí hnízda III.
44
Klatovské závitky / ptáčky / roládky -  po našem
Klatovské závitky /…
38
Tvarohové řezy
Tvarohové řezy

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Bylinkové knedlíky
Bylinkové knedlíky
Bylinkové knedlíky z hrnečku
Bylinkové knedlíky z hrnečku
Bylinkové kotlety na houbách
Bylinkové kotlety na houbách
Bylinkové kuře na mrkvi a žampionech
Bylinkové kuře na mrkvi a žampionech
Bylinkové kuře s uzeným masem na smetaně
Bylinkové kuře s uzeným masem na smetaně
Bylinkové kuře v marinádě chermoula
Bylinkové kuře v marinádě chermoula
  • Recepty.cz
  • Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact