• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Buřty na pivu
Napište svůj komentář k receptu

Buřty na pivu

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 280
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Buřty na pivu
Buřty na pivu
Buřty na pivu
Buřty na pivu
Buřty na pivu
Buřty na pivu
4fotografie
Nahrát fotku
 

Spojení kvalitních špekáčků, cibule a husté omáčky z černého piva je prostě dokonalé. Ideální jídlo na víkendový oběd nebo večeři s přáteli, ke kterému stačí jen čerstvý chléb na vytírání pekáčku.

Buřty na pivu

Suroviny

8 porce
    • 8
      ks buřty
    • 2
      lžíce hořčice
    • 3
      ks cibule (červená)
    • 200
      g anglická slanina (vcelku)
    • 1
      lžíce sádlo
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      ks chilli papričky
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 400
      g rajčata oloupaná
    • sůl
    • pepř mletý
    • 250
      ml pivo - černé

Postup přípravy receptu

1
Špekáčky oloupejte a podélně rozkrojte. Potřete hořčicí a poklaďte plátky cibule a slaniny.

RADA: Jak vybrat kvalitní špekáček?

2
V pekáčku na rozehřátém sádle orestujte zbylou slaninu a cibuli, přidejte nasekaný česnek, nakrájené chilli papričky, sladkou papriku, zbytek hořčice a rajčata.

RADA: Víte, jak správně nakrájet cibuli?

3
Vše orestujte. Vložte buřty, osolte, opepřete a zalijte pivem, přiklopte a v troubě rozehřáté na 200 °C pečte 15 minut. Po 15 minutách odklopte a 15 minut dopékejte.

RADA: Naložte si utopence!

4
Buřty na pivu jsou nejlepší horké, přímo z pekáčku. Ideální přílohou je čerstvý, křupavý chléb.
5
NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI PŘÍPRAVĚ BUŘTŮ NA PIVU: Dejte si pozor na nekvalitní suroviny. Levné buřty s nízkým obsahem masa jsou plné vody, mouky a separátu. Takové uzeniny při pečení pustí obrovské množství tuku a vody, scvrknou se a jejich konzistence je blátivá. Chuťově jsou nevýrazné a celý pokrm degradují. Investujte proto do kvalitních špekáčků od řezníka nebo si v obchodě pohlídejte vysoký podíl masa (ideálně 80 % a více). Častou chybou bývá i přesolená omáčka. Špekáčky, hořčice i kečup jsou samy o sobě dost slané. Navíc se omáčka pečením zredukuje a její chuť (včetně slanosti) se zkoncentruje. Na začátku proto solte jen velmi málo nebo vůbec. Vždy je lepší dosolit hotové jídlo na konci. V neposlední řadě přidejte opravdu jen černé pivo, světlé by mohlo způsobit nepříjemnou nahořklou chuť.
6
TIPY PRO DOKONALÝ VÝSLEDEK: Polovinu cibule a česneku vždy vložte na dno pekáčku pod buřty. Během pečení krásně zkaramelizují, nasáknou šťávu a vytvoří neuvěřitelně chutný základ, který zabrání přichycení. Pokud jsou buřty po 30 minutách měkké, ale chtěli byste na nich tmavší a křupavější kůrčičku, přepněte na poslední 2-3 minuty troubu na funkci grilu. Pečlivě sledujte, aby se povrch nespálil. Získáte tak neodolatelný, lehce připálený vzhled jako z táboráku. Po vytažení z trouby nechte pekáček 5 minut stát.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Buřty na pivu IV.

Buřty na pivu IV.

Pepanovy buřty k pivu

Pepanovy buřty k pivu

"Letní" buřty na pivu - z pánve

"Letní" buřty na pivu - z pánve

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • renikh3po4 | 24. 11. 2019 07:56

    Recept výborný,rychle se po něm zaprášilo

  • Levon Ter-Ghazaryan | 5. 3. 2019 08:27

    Dokonalá záležitost. Levon Ter-Ghazaryan

  • Jandy | 14. 12. 2018 18:40

    Recept jednoduchý a rychlý. Jídlo výborné. Akorát příště vynechám hořčici. Narušila totiž trochu chuť celého jídla.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Buřty Česnek Chilli papričky Cibule Hořčice Paprika - sladká Pepř mletý Pivo - černé Rajčata oloupaná Sádlo Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný hermelín II.

Plněný hermelín II.

Těstoviny brokolice ham a mňam

Těstoviny brokolice ham a mňam

Cizrna po boloňsku

Cizrna po boloňsku

Churros

Churros

Tvarohové kynuté buchty

Tvarohové kynuté buchty

Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari

Gnocchi / Těstoviny se smetanou,…

Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

Kyselica (zelňačka) s čabajkou

Kyselica (zelňačka) s čabajkou

Kapustová polévka se slaninou

Kapustová polévka se slaninou

Doporučujeme

300 minut
Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

30
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
21
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
21
Apple crumble
Apple crumble
20
Houbové tousty II.
Houbové tousty II.
18
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
AHA.cz Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Interní vtípek ve Zrádcích: Zpěvák Marcell měl za zády svého vlastního bubeníka!

Interní vtípek ve Zrádcích: Zpěvák Marcell měl za zády svého vlastního bubeníka!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Další doporučené recepty:

Buřtová pěna s bylinkami
Buřtová pěna s bylinkami
Buřtový salát
Buřtový salát
Buřtový salát s houbami
Buřtový salát s houbami
Buřty na pivu IV.
Buřty na pivu IV.
Buřty na pivu v briošce
Buřty na pivu v briošce
Buřty s cibulí
Buřty s cibulí
  • Recepty.cz
  • Buřty na pivu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact