kdyz chci dat tvaroh,musim osladit praskovym cukrem anebo vanilinovym?
Nikdy komentáře nepíši, ale po upečení buchet jsem si říkala, že musím... S kynutým těstem moc dobré zkušenosti nemám, nikdy se mi to s ním moc nepovedlo. Dnes jsem vyzkoušela tento recept a dopadl výborně, buchty krásně nakynuly, byly měkoučké, nadýchané, jen se po nich zaprášilo... ;-)
Dnes jsem pekla a můžu říct bezva jednoduchý recept i pro začátečnici.Díky za recept :-)
Kdyz nemam hnetac, pujde testo udelat i rukama? Nebo je na to jeste nejaky jiny trik?
Z kynuteho těsta se mi nikdy nic nepovedlo..ale dnes tyto buchty vyšly na 1a ještě výtečné chutnají...děkuji autorce za recept :-)
Tak i já vyzkoušela tento recept a absolutně super, děkuji, jíme je tu ještě vlažné k večeři a zítra můžu dělat zas :-P děkuji za skvělý recept
Konečně vláčné buchty :-) Těsto se mi při balení buchet dost trhalo, jelikož jsem nečetla pořádně a dala Heru rozpuštěnou. Ale výsledek perfektní <3 Děkuji za recept z hladké mouky ;-)
tak e povedli jsem rada :-)
delam,je dnes poprvé tak snad se me povedou :-)
delala jsem buchty poprve a povedli se a musim priznat zesou moc dobry a povedli se :-*
Zdravím,dnes jsem dělala buchty poprvé. A podle tohoto receptu se mi moc povedly jsou výborné <3 akorát mi dělalo problém těsto když jsem si ho musela nakrájet na požadované kousky a dost se mi trhalo... ale jak jsem říkala,jsou výborné
uzu
Buchty jsou výborné!!!! Chuťově bomba. Nejsem žádný pekař, ale fakt se mi povedly:-) hrozně jednoduchý recept. Dnes se po nich při návštěvě jen zapráší:-)
taky doporučuju ;-) Recept na jedničku! buchty dělám už podruhé z tohoto receptu, rychlé, snadné... :-)
Recept je skvělý, dělala jsem přesně dle návodu (jen jsem v troubě nechala cca 30 min., buchty jsem asi měla trochu větší než měly být) a povedly se na 1! Kdo hledá vcelku snadný recept na chutné domácí buchty, tak toto je presně ono. : 8-)
Výborný jednoduchý recept! Buchty z kynutého těsta dělala jen moje prababička a úpně mi to připomělo, když jsem byla malá a pekla mi je. Už se těším až je zase upeču.
Výborný mohu dporučit mňamka! :-)
járo ten tvuj bracha do stane du si delat postup
možná tu bokrovou ale kdybyse chovala uplne normálně
járo já bych to sežral všecko :-|
Ojebal by jsi tu nekoho
járo ty jsi ale velký kokot víšto 8-)
járo ty jsi ale velký kokot víšto 8-)
Mám Hlad..
Prvne v zivote jsem delala kynute testo. Vyzkousela jsem tuty buchty, a jednim slovem DELIKATESA. Neskutecne jednoduche, bajecne pro zacatecniky. V kombinaci s povidly, mnam. Co me nadchlo je, ze buchty jsou opravdu za 20 minut hotove. Dele bych je v troube rozhodne nenechavala. Doporucuji ;-)
YTed jsem dala testo. Tak rychle a jednoduse jsem jeste zadne nedelala a touz pecu hodne dlouho. Kdo hleda nejjednodussi pripravu buchet pro sve nejblissi at vyskousi tyto. Vsem ostatnim preji dobrou chut
recept je na nic.
Dnes jsem buchty pekla, jsou opravdu dobré, musím pochválit, s těstem se také velmi dobře pracovalo, ale až po přidání trochu oleje, jinak opravdu můžu doporučit :-)
Právě jsem dopekla buchty-recept skvělý,buchty výborné-supr je i rychlost-díky :-) ;-)
Buchty jsem právě dopekla jsou výborné. I těsto se velice dobře zpracovávalo, je to recept na jedničku. :-)
Ahoj, doma vzniklo přání na buchty s mákem, tak jsem hledala recept s pozitivními ohlasy a nejvíce se mi zamlouval tento, asi především jednoduchostí složení. A světe div se dvojnásobný pokus se opravdu vyvedl. Buchty i maková nádivka. Neuvěřitelně rychle zmizely. Opravdu úspěšný recept.
Čau řeknu vám parádá, paráda fakt !. před chvílou sem je dopekla a perfektní. :-)
to si děláš srandu neznáš makovou, tvarohovou a povidlovou ??? :-P :-D :-D :-D
Těsto je krásně vláčné a měkouké. Použila jsem ho na klasický koláč na plech a je to super!
ale jak se dělá nádivka ?
Buchty jsou vynikajicí. S těstem se pracuje jedna báseň. Můžu jen doporučit.
Opravdu báječné buchty, také jsme celá rodina nadšeni!!! Jednoduché a vynikající buchty!
Musím složit velkou pochvalu. Kynuté těsto nikdy nebylo nic pro mě, ale tohle je super!!!Dávám 1
buchty jsou naprosto fantastické! Mňam mňam:-)
Buchty byly výborné. Dávám 1 :-)
Mohu se zeptat, zda toto těsto mohu použít na koláče plněné tvarohem a nahoře s povidly a drobenkou? Díky.
Ano tyto buchty jsou opravdu výborné! Jsou vláčné a dlouho vydrží čerstvé. Jiné už nedělám. Moc děkuji za recept.
Taky jsem přidala rovnou lžíci rozpuštěného sádla, s těstem se pracovalo jedna báseň, už jsem recept rozdala v práci a autorce patří OBROVSKÁ POCHVALA!!! Jiné těsto už dělat nebudu!
tak musim zcela pochválit, konečně super buchty !!!! Dělala jsem už dva recepty z těchto stránek a hrůza....napotřetí tyto,a vážně super, těsto jedna báseň...buchty jsou tak jemné, že snad ani víc nemůžou být !!! Dělala jsem taky půl polohrubá a půl hladká , jiný recept už nedělám a putují do oblíbených !!!!! Alena Babičová
Výborné buchty!! Dávám 1!!
Ja jsem jeste nemela sanci je ochutnat na druhy den,nikdy nezbyly...
velká jednička* buchty jsou fantastické přidala jsem podle rady lžíci sádla a je to bašta. Nechala jsem na druhý den a jsou ještě lepší
Tak uz zas mam zadelano na tyto buchty,delam je uz po 3 v jednom tydnu, napln delam tentokrat orechovou, jdem na obed ke tchyni tak je nesu jako "zakusek". Manzel se do buchet zamiloval, v Italii buchty neznaji. Skoda,ze nemuzu dat dalsi 1. Jsou fakt vyborne ,diky za recept :-)
ahojky dneska jsem delala buchty testo v domaci pekarne bylo skvele a jako napln jsem pouzila napl z receptu pleteny cop a musim rict ze byly skvele pouzila jsem mouku pul hlad a pul poloh jsou jemne a stou naplni urcite skuste vrele doporucuji davam 1
Uz je to udelano,uz je to hotovo...Skvele!Dala jsem maslo,lzici sadla,plnila tvarohem,ochutnala jsem jeste teple,testo je nadherne nadychane,diky za rady.Davam za jedna!
Máslo může být, chuť bude ještě lepší! Přidejte trochu soli, v receptu není, ale do kynutého těsta patří.
Klidně můžete dát máslo, nebo ještě lépe 5Dg másla+5Dg sádla a špetku soli, vidím ,že v receptu není, ale každé kynuté těsto je třeba přisolit.
Muzu Heru nahradit maslem? rada bych se pustila do delani,ale Heru nemam.V komentarich jsem vycetla olej ,co kdybych dala maslo? Diky za odpoved
Tak jsem je včera pekla a nijak výrazně mně nenadchly. Ne že by nebyly dobré, ale byly takové normální. Znám i lepší.
Výborné, vláčné, hodnotím 1*.
Mnam, mnam, mnam. Super, i tady v americe se povedly, taky jsem je delala v domaci pekarne a to testo bylo senzacni. Plnila jsem je makovou nadivkou a hroznovym dzemem, ten chutnal detem. Manzel se mohl utlouct po makovych. Davam za jedna.
Taky jsem dopekla a s povidlama, skvělé, už nebudu dělat žádné jiné. Těsto hebké, vláčné dobře se s nám pracovalo.Hodnotila jsem 1 s hvězdičkou, senzační.Díky za recept !!
Super recept,buchty jsou vláčné i na druhý den,i když jich zbylo jen pár.Jiné už péct nebudu,dávám za jedna.
Taky jsem vyzkoušela a jsou opravdu výborné. Použila jsem i rady z komentářů:přidala jsem sádlo, dala mouku půl na půl s polohrubou. Díky za inspiraci:-)
Těsto jsem dělala v pekárně, nelepilo se, dobře se s ním pracovalo. Buchty byly výborné.
ahojte, mam dobru spravu aj pre ludi s bezlepkovou dietou. robila som tieto buchty podla receptu, s nahradnym - bezlaktozovym mliekom (minus L) a s mukou typu Forte - predavana na Slovensku.Jednoducho, buchty boli na jednotku a pochutili sme si bezlepkovi aj zdravivdaka za recept
Těsto na buchty ani jinak než v pekárně nepřipravuju. Je to jednak bez práce a jednak mnohem lépe propracované. Zrovna v sobotu jsem je dělala, byly výborné. Dělám je pouze z hladké mouky. A taky dávám sůl.
Podle tohoto receptu ne,ale dle jiného ano.Perfektní.Lepší těsto neuděláte.:-)PS
Chci se zeptat, jestli už některý průkopník zkusil těsto připravit v domácí pekárně a jak to dopadlo.Díky
Buchty jsou výborné, s těstem se dobře pracuje. Potírala jsem olejem až po upečení.
Buchty byly výborné, plnila jsem tvarohem a makovou náplní. Krásně vláčné vydržely i na druhý den. Velká jednička
Radko zkuste i povidla, s povidlama jsou také bezkonkurenční..:-)) jinak já buchty z pekáče nevyklopuji, vyndám je i s pečícím papírem, zchladlé rozdělím a pocukruju. Dobré jsou i s jablečnou náplní..:-)
Dnes jsem upekla tyto úžasné buchty,s těstem se výborně pracovalo.Jsou vláčné a proto jim dívám 1 s hvězdičkou:-))).
Buchty jsem pekla už mockrát podle různých receptů, ale tyhle vedou. Dokonce i moje zmlsaná rodina má stejný názor.Dala jsme napůl polohrubou a hladkou mouku.Plnila jsem tvarohem se lžičkou višňového džemu.
No,paráda.Ky nuté jsem ještě nepekla.Přečetla jsem všechny komentáře a rady,udělala z toho výběr a buchty byly opravdu skvělé.Spoj jsem dávala nahoru,přidala ljesm lžíci sádla,potírala olejem a výsledek stál za to.Jaké by byly zítra netuším,protože se všechny s.....
radka skuste sa pozriet na tento recept Tvarohová nádivka do koláčů a buchettu na tychto strankach
Můžete mi prosím poradit, co používáte jako nádivku? Ráda bych použila tvarohovou, ale nevím, jestli je tvaroh třeba ještě dosladit, přidat do něj rozinky apod. Děkuji.
Dnes jsem buchty upekla s tvarohovou náplní. Jsou moc dobré, příště musím udělat z dvojité dávky. Těsto jsem trochu osolila. Servíruji jako paní Jana T.
Dnes jsem je dělala, jsou opravdu výborné. Já jsem těsto nepatrně osolila.
Dnes v 16 hod. jsem buchty upekla, je 17.15 a zbývá 5 buchet.Mám doma 3 mužský a hned řekli, "příště víc". Tak příště budou určitě 2 dávky.Dělala jsem dle receptu, jen jsem přidala asi lžíci sádla.Opravdu jsou měkoučké, lehoučké, prostě vynikající. Jaké jsou druhý den asi tentokrát nezjistíme.Dávám 1*.
Zajímavá diskuze, já buchty vyndám z trouby, chvilku počkám, dám navrch kovovou mřížku a i s ní pekáč otočím - buchty vyklopím. Opatrně je od sebe hlehka uvolním, počkám až unikne pára, pocukruju a servíruju - teplé, vlahé, studené, jak snese žaludek. Ale jedla jsem i dobré buchty z pekáče nevyklopené, pocukrované navrchu. Jo a spojem je dávám dolů, ale to jsou detaily, které dobrým buchtám neublíží, ať dělá každý jak mu to vyhovuje.
U nás doma to babička nikdy jinak nedělala, myslím to servírování "vzhůru nohama".
Přidejte půl lžíce sádla budou jak peřina.
Je pravda, že náplň nevyteče, ale ještě jsem nikdy neviděla servírovat buchty "vzhůru nohama" ! Asi by se musely hodně pocukrovat, aby to nebylo vidět...
Včera jsem pekla a jsou opravdu výborné. Ještě jsem do těsta přilila trochu rumu, dělám to i do vánočky a těsto je takové voňavé. A oproti Marsi dávám buchty do pekáče slepeným nahoru, zaprvé nevyteče náplň a za druhé když se buchty vyklopí, jsou potom na tácu tím hladkým nahoru a je to hezčí.
Leni,nedelej si hlavu s valenim a ctvercama.Az Ti testo vykyne,vezmi polevkovou lzici a naber ji testo.Tu hromadku roztahni v prstech nebo na vale,dej lzicku naplne,uzavri jako pytlicek a spojem dej dolu na pekac nebo plech. A tak pokracuj dal.Hodne zdaru.
Ještě jednu radu(nikdy jsem buchty nepekla).Jak má být tlustý ten plát,který se bude rozvalovat.A čtverce jsou jaké velikosti?
No a jelikož jsou výborné i druhý den, tak hodnotím za 1..:-))
Tak,dopekla jsem,vychladila,rodina pomlaskala...:-) pecu leta,takze take jsem dala sul,mouku jsem strihla pul na pul hladkou s polohrubou,Heru jsem strihla se sadlem a majolkou,plnila povidly a tvarohovou naplni,behem peceni potirala rozpustenou Herou,jinak pri pokladani na pekac promazavala olejem.Jsou mekke,vlacne,vynikajici.
Včera som piekla. Po toľkých rokoch skúseností s kysnutým cestom som radšej pridala do cesta soľ.Buchty boli výborné, robila som medzi nimi(ako vžy, keď pečiem kysnuté kusovky )cca 1/2cm medzery.Potom som ich potrela roztopeným margarínom a šups s nimi do rúry.Buchty v rúre krásne napuchli, mala som ich plný menší plech.Ďakujem za recept
Lenko,buchty naskládejte klidně na plech s vyšším okrajem, mezi sebou je promazávejte olejem a dávejte je těsně k sobě. Kynout nechte tak půl hodinky a šoupněte je do předehřáté trouby.
Prosím o radu.Jak dlouho mám nechat buchty kynout?Buchty mám skládat do pekáče nebo na plech?Děkuji
Chybí sůl. Na 1/2 kg mouky 1/2 lžičky.Tukové a kynuté těsto bez soli je mdlé.Zkuste a ucítíte na chuťových pohárkách.
Jsou to moje 1. buchty a dopadly SUPER!!!!! Jen příště raději z dvojité dávky, těchto bylo asi 22 a to je pro čtyřčlennou rodinu opravdu málo!!!!!!
U nás měly tyto buchty takový úspěch, že je peču po pár dnech již po druhé. Jsou opravdu moc dobré a to i druhý den. Nejvíce nám chutnali s povidly. Pozměnila jsem trošku recept podle dopsaných komentářů - mouku jsem dala půl na půl(250g hladké + 250g polohrubé), ubrala jsem Hery a přidala lžíci domácího sádla a lžíci majonézy, ostatní ingredience jsem zachovala stejné. Velmi oceňuji, že se toto těsto dá zpracovávat v ruce a je rychlé na přípravu. Díky za něj :-)
Neměla jsem heru, tak jsem dala půl hrnku oleje.....povedlo se a chutnalo. Dík za recept.
Dnes jsem zkusila upéct buchty podle tohoto receptu a jsou naprosto úžasné.
Tak jsem dnes upekla a jsou výborné,mekoucke a krasně vláčné a dobře se s testem pracovalo.Radeji jsem hned na prvni pokus udelala dvojitou davku a jsou už fuč,tyto buchty nemají chybu!Davam 1!
zítra je zkusím udělat už mám na ně chuť potom je ohodnotím
buchty jsou super..... měkoučké, s těstem se krásně pracuje, zařazuju do repertoáru... díky!!
Dnes som ich urobila a sú...vlastne boli ...vynikajúce. Cesto je mäkučké a veľmi chutné. Naplnila som ich makovou plnkou, dala som donej marhuľový lekvár, trochu rumu a hrozienok. Za hodinu bolo po nich. Nabudúce urobím z dvojitej dávky.
Dávám za jedna! Jsou měkoučké,příště přidám jen trošku citrónové kůry.
Já těsto nerozvaluju,ale dělám to tak, že polévkovou lžící z nakynutého těsta odkrajuju kousky a kladu je na pomoučený vál.Kousky by měly být aspoň přibližně stejně velké.Pak každý kousek rukama vytvaruju na malou placičku(ne moc tenkou,spíš jenom trochu zplacatit).Na každý kousek dám pak malou lžičkou náplň opatrně zabalím.
dobry den chtela jsem se zeptat jak zabalujete ty buchty.skusila jsem to poprve a vubec me nevysli.potrhali se mi jeste pred pecenim .pomocte mi chtela bych moc se je naucit.bydlim v italii a tedy neexistuji.poradte mi prosim dekuji moc hankabuchty tvarihove
Ale jistě, Jano H., protože to jediné tam bylo chuťově nejlepší. A to samé sleduji u mých dětí, jsou to krásně velké buchty, zřejmě dobře vymíchané, chuťově výborné.
Vida je tu druhá Jana H. Obejvila se tu dnes. Dobře budu Jana H 1, jen pro to, abychom si ujasnily každá svůj komentář. Děkuji Jana H1.
Teda, Martino S. Nevím, jestli skutečnost, že jsi přirovnala tyto buchty k těm ze školní jídelny, by se dalo považovat za pozitivní ohlas.
Tak teď jsem konečně našla recept, který jsem hledala i s mamkou dlouhou dobu. Pořád jsme přemýšlely, jak dělají buchty v závodních a školních jídelnách - byly totiž vždycky skvělé. Nadýchané, kypré a měkkoučké. A teprve po ochutnání těchto buchet jsem znovu poznala tu dobrotu. Děkuji za recept a velice doporučuji.
Buchty jsem upekla a jsou moc dobré. Jen jsem měla strach, že těsto bude moc lepivé, tak jsem polovinu nahradila polohrubou moukou a přidala trošku soli a citronové kůry. Jinak je to úžasný recept. Jsou to nejlepší buchty jaké jsem kdy dělala. Upekla jsem je dnes odpoledne ze dvou dávek a už téměř žádné nejsou.
Buchty jsem pekla a nechutnaly, byly dost tuhé. Doporučuji používat místo Hery apod. olej(1,5 dcl)polohrubou mouku nebo půl polohrubé a půl hladké a cukr krystal. Jsou měkké i několik dní.
Ked som buchty ukladala na plech potrela som ich rozpusteným maslom, aby sa na seba moc neprilepili. Piekla som ich zhruba 23 minút. Potom som ich ešte potrela olejom. Boli výborne a naozaj mäkkúčke.Dakujem za skvelý recept.
Myslím, že se mi také povedly;-) Použila jsem 1/2pytliku droždí v prášku a přidala truchu soli.Jsou to mé první kynuté buchty v životě:-)
Tento recept je výborny a hlavně rychlý všem doporučuji.
Komentář "Vůbec ji nejeste,fuj" a další komentáře obsahující slova fuj, hnus, humus apod. byly vymazány. Vyjádřit, že někomu jídlo nechutnalo se dá i slušnější formou např. že nejsou dobré apod.
Docela by mě zajímalo, kam se poděl ten negativní komentář!!! Vím, že tady byl a již tady není. Byl to první komentář, který říkal, že buchty nejsou dobré. Já na to nedala a stejně je od té doby dělám, jen mě zajímá, proč to někdo upravil :o) Dle mého názoru je to dobrý recept a buchty jsou velmi dobré.
Onehdá jsem dělal makové koláčky a v receptu taky chyběla sůl. Bez soli to není ono.
Buchty jsem dělala a jsou dobré a hlavně rychlé. Těsto se nezpracovává ručně, ale hnětačem, což jsem velmi uvítala. Opravdu dobré !
já také mohu jen a jen doporučit ! Z vláčného těsta dělám malé buchtičky plněné tvarohem. Jen co v troubě zezlátnou-vyndavám. Přepečené jsou tvrdší....
Naopak jsou velmi dobré, těsto je pěkně vláčné a je to hotové raz dva. Mohu vřele doporučit.