• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Buchta ze zakysané smetany s borůvkami
Napište svůj komentář k receptu

Buchta ze zakysané smetany s borůvkami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 16
doba přípravy: 25 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Buchta ze zakysané smetany s borůvkami
Buchta ze zakysané smetany s borůvkami
Buchta ze zakysané smetany s borůvkami
Buchta ze zakysané smetany s borůvkami
Buchta ze zakysané smetany s borůvkami
Buchta ze zakysané smetany s borůvkami
4fotografie
Nahrát fotku
 

Přemýšlíte, co sladkého upéct na víkend? Vyzkoušejte vláčnou buchtu ze zakysané smetany podle časopisu F.O.O.D. Na tomto moučníku plném šťavnatých borůvek si pochutnají mlsouni všech generací.

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hladká mouka
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • 225
      g cukr krupice
    • citronová kůra z 1 citronu
    • 225
      g máslo změklé + na vymazání formy
    • 4
      ks vejce
    • 60
      ml zakysaná smetana
    • 1
      hrnek borůvky
    • hrubá mouka na vysypání formy
  • Poleva
    • 200
      g mascarpone
    • 60
      g máslo změklé
    • 4
      lžíce moučkový cukr
    • 2
      lžička citronová šťáva
    • citronová kůra z 1 citronu

Postup přípravy receptu

1
Troubu rozehřejte na 160 °C. Mouku smíchejte s práškem do pečiva, cukrem a citronovou kůrou. Máslo vyšlehejte s cukrem, po jednom zapracujte vejce, pak smetanu, Hmotu vmíchejte i s borůvkami do mouky.

RADA: Strouhání citronu

2
Formu (asi 23 x 13 cm) vymažte máslem a vysypejte moukou. Uhlaďte v ní těsto a pečte dozlatova, asi 50 minut. Pokud se buchta připaluje, pokryjte ji shora alobalem.

RADA: Máslo bez lednice

3
Mezitím připravte polevu. Mascarpone ušlehejte s máslem a cukrem. Vmíchejte citronovou šťávu s kůrou a odložte do ledničky.
4
Po vychladnutí buchtu bohatě pokryjte polevou, posypejte citronovou kůrou a nechte ještě zatuhnout v ledničce.

RADA: Poleva patří do chladna

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rebarborový crumble se zakysanou smetanou

Rebarborový crumble se zakysanou…

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané smetany

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané…

Tiramisu se zakysanou smetanou

Tiramisu se zakysanou smetanou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD
Pečení Chlazení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Borůvky Citronová kůra Citronová šťáva Cukr krupice Hladká mouka Hrubá mouka Mascarpone Máslo Moučkový cukr Prášek do pečiva Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Polévka z růžičkové kapusty

Polévka z růžičkové kapusty

Domácí vánočka

Domácí vánočka

Zapékaná brokolice

Zapékaná brokolice

Polévka s červenou řepou

Polévka s červenou řepou

Brokolicová (květáková) roláda

Brokolicová (květáková) roláda

(nejen) Hořčicové řízky

(nejen) Hořčicové řízky

Dušený listový špenát na slanině

Dušený listový špenát na slanině

Čokoládový dort V.

Čokoládový dort V.

Mrkvové smoothie s jogurtem

Mrkvové smoothie s jogurtem

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

151
Jemná kuřecí polévka
Jemná kuřecí polévka
126
Česnekové výhonky s rýží
Česnekové výhonky s rýží
34
Klasické lečo
Klasické lečo
16
Hrachová polévka
Hrachová polévka
16
Topinky s houbami a čedarem
Topinky s houbami a…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Buchta z meruněk
Buchta z meruněk
Buchta z mikrovlnky
Buchta z mikrovlnky
Buchta z mléka
Buchta z mléka
Buchtičky s krémem
Buchtičky s krémem
Buchtičky s máslem a rumem
Buchtičky s máslem a rumem
Buchtičky s vanilkovou omáčkou
Buchtičky s vanilkovou omáčkou
  • Recepty.cz
  • Buchta ze zakysané smetany s borůvkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact