• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bryndzové noky
Napište svůj komentář k receptu

Bryndzové noky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bryndzové noky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hrubá mouka
    • 3
      ks vejce
    • 1
      šálek mléko
    • 1
      špetka sůl
    • 200
      g špek
    • 200
      g bryndza

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, vajec a mléka vypracujeme velmi tuhé těsto, které nastrouháme na hrubém struhadle. Uvaříme ve slané vodě. Nakrájíme špek na kostičky a vyškvaříme. Hotové noky v míse promícháme s tukem a s brynzou. Necháme chvíli v troubě prohřát. Před podáváním je posypeme špekovými škvarky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bryndzové halušky

Bryndzové halušky

Rychlé bryndzové špecle

Rychlé bryndzové špecle

Cuketové knedlíčky / noky

Cuketové knedlíčky / noky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hanach
    Hanach | 15. 4. 2014 13:24

    Tak jsem vyzkoušela a musím říct, že tam máte asi v receptu nějaký překlep v množství mouky. Když jsem udělala těsto podle Vašeho předpisu, těsto bylo hodně řídké, takže jsem přisypávala a přisypávala, nakonec jsem tedy nedělala tak tuhé těsto jak píšete a nechala řidší a zavařila. Ve finále to bylo dobré :-)

  • wis | 16. 10. 2013 14:24

    to nejsou halusky :( ty jsou z brambor, mouky, soli...kdyz se nasekaji nozem do vody, tak se promasti maslem, zamicha se do toho bryndza se smetanou, a posype se to bohate vyskverenym spekem.... proste troji masteni musi byt...a brambory taky :(

  • Petr | 29. 1. 2013 21:03

    Tohle opravdu nejsou halusky. Halusky jsou z bramboroveho testa - najemno nastrouhane brambory se smichaji s moukou a osoli. Vejce v teste nema co delat.

  • Dáša | 5. 1. 2013 11:33

    Pravé slovenské bryndzové halušky jsou z brambor a mouky. Tohle jsou spíše špecle s bryndzou :-\

  • Tereza J. | 6. 10. 2012 21:08

    Či poviem strapašky alebo halušky, je to to isté. V niektorých krajoch sa používa viac jeden ibde druhý pojem, ale je to to isté :-)

  • Kamila B.
    Kamila B. | 3. 10. 2012 09:14

    Pravdou ale je, že v mnohých restauracích na Slovensku uvádějí v jídelním lístku Strapačky jako ty se zelím a Halušky jako ty s bryndzou. :-)

  • ... | 3. 10. 2012 08:54

    Tereza J. 29.08.2007 | 19:00 | reagovat | závadný Strapačky môžu byť s bryndzou, kapustou hlávkovou aj kyslou, tvarohom, aj so syrom, ale toto sú nokerle alebo noky ( niekde sa im hovorí tak inde onak ), ale strapačky to nie sú. Ako som už písala, strapačky sú zo surových strúhaných zemiakov. Strapačky = halušky

  • Kamila B.
    Kamila B. | 1. 10. 2012 15:20

    Máte pravdu, je to přesně tak, jak píšete. Opraveno, díky. :-)

  • irena | 1. 10. 2012 15:15

    tento recept by se měl jmenovat Brynzové halušky, protože Strapačky jsou se zelím a slaninou a ne s brynzou :-! ;-)

  • Iwetca | 17. 3. 2011 11:54

    Ale špek se nazařazuje do masa....

  • Vegeta | 16. 10. 2010 20:47

    Další bezmasý pokrm se ŠPEKEM! Ten se totiž v Čechách běžně sází a pěstuje na zahrádce za domem.

  • Vanda | 6. 11. 2007 23:02

    Spravne, strapacky vzdy zo zemiakov.

  • Tereza J. | 29. 8. 2007 19:00

    Strapačky môžu byť s bryndzou, kapustou hlávkovou aj kyslou, tvarohom, aj so syrom, ale toto sú nokerle alebo noky ( niekde sa im hovorí tak inde onak ), ale strapačky to nie sú. Ako som už písala, strapačky sú zo surových strúhaných zemiakov. Strapačky = halušky

  • Anonym | 29. 8. 2007 16:40

    a nejsou strapačky se zelím bez brynzy?

  • Tereza Jarčušková | 9. 11. 2005 07:40

    Strapačky sa robia zo zemiakového cesta, nie z múky !

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z mouky/obilovin Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bryndza Hrubá mouka Mléko Špek Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pečené obložené řízky

Pečené obložené řízky

Brokolicový krém

Brokolicový krém

Třešňový závin

Třešňový závin

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Kořeněné škubánky-opečenky

Kořeněné škubánky-opečenky

Masovo-zeleninová rýže

Masovo-zeleninová rýže

Slaný listový závin

Slaný listový závin

Rizoto se slaninou a žampiony

Rizoto se slaninou a žampiony

Adžika směs z mletého masa

Adžika směs z mletého masa

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

173
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
53
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
33
Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!
Nejlepší horká čokoláda…
32
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
30
Topinamburová polévka s chilli
Topinamburová polévka s…

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Nešťastný Kristian Kodet (77): Milionová investice k pláči!

Nešťastný Kristian Kodet (77): Milionová investice k pláči!

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Další doporučené recepty:

Bryndzová pomazánka
Bryndzová pomazánka
Bryndzová pomazánka II.
Bryndzová pomazánka II.
Bryndzové halušky
Bryndzové halušky
Brynzová pomazánka II.
Brynzová pomazánka II.
Brynzová pomazánka III.
Brynzová pomazánka III.
Brynzové halušky
Brynzové halušky
  • Recepty.cz
  • Bryndzové noky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact