Troubu předhřejeme na 200 °C (plynová stupeň 3-4). Bílky do tuha vyšleháme s 50 g práškového cukru a s 1 vanilkovým cukrem. Po jednom přimícháme žloutky, mouku, maizenu a prášek do pečiva. Zlehka promícháme, do vymazané a vysypané dortové formy nalejeme těsto, zarovnáme a pečeme asi 15 min. Necháme vychladnout. 1/3 brosví nadrobno nakrájíme.
2
Tvaroh do pěny vymícháme s 75 g práškového cukru a přimícháme nakrájené broskve. Šlehačku vyšleháme a postupně přimícháme k tvarohu. Tvarohovou náplň rovnoměrně rozdělíme na piškotové těsto, poskládáme na ni polovinu brosví a zalejeme želatinou, kterou připravíme podle návodu na obalu.
3
Odložíme ztuhnout do chladničky. Před podáváním můžeme ozdobit šlehačkou, plátky mandlí nebo ořechů (mandlemi můžeme oblepit bok dortu).
<3 výborné, jen bych příště volila menší vrstvu tvarohu se šlehačkou ... jo a nezapomeňte na ztužovač, jinak to nebude držet. Děkuji za nový recept do mé kuchařky :-) mám radost :-)
Terka
|20. 1. 2013 16:42
Tento dort byl výborný,,, akorát bych příště dala jen polovinu pytlíku želatiny. ;-)
Denisa Nováková
|23. 9. 2012 15:50
Do jak velké formy jste dort dělaly? :-)
alča
|5. 8. 2012 12:51
maizenu taky nechápu. :-)
N.
|13. 7. 2012 14:11
Kukuřičná škrobová moučka, dá se koupit normálně v potravinových řetězcích (např. pod názvem Gustin od Dr. Oetkera) asi za 40 Kč/ 200 g
Teď jsem ho dodělala a zdá se fakt dobrý ale jen poradím: Dávejte pozor abyste ušlehali šlehačku správně a vůbec aby tvarohová směs pevně držela, já jsem to trochu zvorala ale jinak výborný.
legolend
|11. 5. 2012 15:26
výborný, už je po něm. :-)
Nina
|8. 5. 2012 15:19
Je výborný Byl to můj úplně první dortový pokus a ještě k tomu k narozeninám mamce a vyšel nad má očekávání Ke smetaně jsem ještě přidala ztužovač šlehačky, aby vše ve finále lépe drželo a želé vytvořila ze zbylé šťávy z broskvového kompotu a nepřidávala k němu cukr.
Velmi chutný, rychlý na přípravu, prostě podle našeho gusta.Zaslouží si velikou jedničku!A pro Hanu: ano mouky stačí 40 g + 25 g maizeny. Korpus vyšel báječně.
Hana Lambertová
|11. 8. 2008 16:52
Doopravdy se do těsta dává pouze 40g hladké mouky?? Zdá se mi to podezřele málo..:-(
Anonym
|12. 3. 2007 12:18
Tak zbytek sníte a je to :0)
Sarka Honzakova
|12. 3. 2007 08:53
Neberte to jako rejpani, spis jako deformaci z prace (jsem matikarka) ;-) ...kdyz 1/3 broskvi nakrajime do tvarohu a 1/2 poklademe na ne, co udelam se zbylou 1/6? :-D
Zuzana
|25. 10. 2006 09:34
bol velmi dobrý, s priatelom sa nám zapáčil recept a tak sme sa do toho pustili, nie je to náročné a chutí skvelo.
Tereza Jarčušková
|15. 8. 2006 17:16
Môžete, oboje je škrob. Voľakedy bol pod názvom maizena, preto to často používame zo zvyku, teraz má škrob rôzne názvy aj podľa toho, z čoho je vyrobený.
Soňa N
|9. 8. 2006 06:27
Mohu místo maizeny použít solamyl?
Miluška
|31. 7. 2006 13:03
Dort byl vynikající, použila jsem broskve, ale věřím, že i s jiným ovocem je skvělý. Je rychlý, nenáročný a skvěle chutná.
Gábina
|12. 6. 2006 14:51
Maizena je kukuřičný škrob
Anonym
|12. 6. 2006 14:37
Bohuzel nevim,co je to maizena. Muzete mi poradit?
Barbora Polakova
|30. 1. 2006 22:23
Ten krem bol na mna moc slahackovy,takze kto ma rad slahacku si pochutna...
eva nováková
|29. 1. 2006 17:22
mohu jenom chválit,syn měl narozeniny a chtěla jsem upéct něco nového a dopadlo to báječně. všem moc chutnalo.Až budou jahody tak to tedy bude bašta.