Rohlíky si pokrájíme na kostičky, dáme do větší mísy a zakapeme je mlékem. Brokolici povaříme ve slané vodě - 5 minut bohatě stačí, zcedíme, nahrubo pokrájíme a přidáme k rohlíkům spolu s paprikou, cibulí, rozšlehaným vejcem. Uzeninu a anglickou slaninu pokrájíme a na lžíci oleje osmažíme, ke konci smažení přidáme posekaný česnek, ještě chvilku smažíme a pak přidáme ke směsi, kterou promícháme, dochutíme pepřem a solí-dle chuti, přendáme do pekáčku a dáme přikryté do předehřáté trouby tak na 20 minut.
Potom odkryjeme, doděláme vrchní kůrčičku, tj. asi dalších 20 minut pečení. Podáváme s bramborem, ale my jí máme nejraději se zeleninovým salátem. Výborná je i studená.
Už jsem ji připravovala několikrát a je doopravdy výborná. Tentokrát jsem místo uzeniny a slaniny dala uzené maso a místo cibule jarní cibulku jen pokrájenou nesmaženou a opět si všichni pomlaskávali.
Vendula
|22. 7. 2012 22:16
Je výborná, děkuji za ní.
Maruška
|7. 4. 2012 16:33
Vejce jsem dala tři a z bílků dělala sníh, který jsem přidala až naposled. Je moc dobrá. Přemýšlela jsem o tom, že by se brokolice ani nemusela předem vařit, když se upeče.
Limberková Kamila
|8. 1. 2012 18:18
Do nádivky jsem "uklidila" ledasco se doma našlo z masa ;-) , celou papriku s brokolicí, přistrouhla jsem trochu muškátového oříšku. Je vynikající a jestli jíme i očima tak chválím dvojnásobně :-)) .
Martina
|8. 12. 2011 07:20
Padly do ní zbylé párky a kousek salámu, udělala jsem ještě okurkový salátek a <3 <:-) :-*
Puf
|7. 9. 2011 12:19
mnamka <:-)
Danuše
|4. 8. 2011 17:19
Je výborná a pěkně barevná, chutnala i ke svačině a určitě jí budu dělat častěji.
Bimbo
|19. 7. 2011 07:08
dobrůůůtka :-P
Jan Zima
|15. 6. 2011 12:54
Nic složitého a moc dobré.
Jana
|27. 5. 2011 09:54
Nádivka je výborná,právě dojídám včerejší zbyteček od oběda :-P
Zuzana
|9. 5. 2011 19:40
Manžel brokolici skoro nenávidí a nádivku si i přidal ;-) :-D , je fakt výborná!!!
Brokolici máme rádi a toto je příjemná změna klasické nádivky. :-) ;-) ;-)
Lidka
|25. 4. 2011 16:23
Byla výborná, pěkně barevná a chutnala i dětem. Použila jsem uzené maso místo uzenin :-)) .
Jarka
|18. 4. 2011 08:16
Nikdy nezklame, proto i letos nebude na Velikonoce chybět .
Pavla
|18. 3. 2011 09:21
Na to,abychom jí ochutnali studenou,nám bohužel nezbyla :-( .Moc dobrá :-))
Květa
|19. 1. 2011 06:50
Toto nemělo chybu!Podávala jsem jen s okurkovým salátem,lahůůůdka!!!
Benova Lenka
|25. 1. 2010 18:36
Výborné. Dávam 1
Miroslava Severová
|22. 1. 2010 20:04
Někdy do této nádivky, nebo nákypu jak říkám já, dávám místo uzeniny žampiony. Buď sterilované ve slaném nálevu a nebo normální podusím na cibulce a přidám do směsi.Ochutnejte, to nemá chybu!
recepty 73
|21. 1. 2010 20:05
Fotku už jsem poslal,tak vydržte do zítra...Jiří
Dana K.
|21. 1. 2010 19:45
Tak tohle už na první pohled musí být mňamka. Díky za inspiraci.
Pája S
|21. 1. 2010 13:45
Tak tyhle věci já můžu.Už je v oblíbených.Ty rohlíky to zlehčí.Místo kabanosu a slaniny bych volila uzený bůček.Za jedna, umím si představit tu mńamku.:-)
Iveta Janatová
|21. 1. 2010 12:24
Také znám a děláme bez rohlíků.Jinak stejně.Když se přidá jen mouka mělo by se to malinko déle péct,jinak je to takové mazlavé.
recepty 73
|21. 1. 2010 11:48
Jj,znám,nám ale chutná víc ten bez mouky a s rohlíky.V podstatě se může přidat-co dům dal,proto už není potřeba bramborová příloha.
Miroslava Severová
|21. 1. 2010 10:21
Jasný, dělám něco podobného, koukni na brokolicový nákyp, v podstatě skoro stejný jen já navíc dávám strouhaný sýr - cihlu nebo nivu. A máš pravdu nejvíce mi chutná studená.Dávám Ti bodík.
recepty 73
|21. 1. 2010 08:54
Mirko,fotka bude,ale někde jsem položil kartu z foťáku.....:-( Jiří