plechovka
fazole ve slaném nálevu
- FAZOLOVÝ MIX S CIZRNOU
200
g
vařené brambory
oloupané
1
ks
cibule
4
ks
nakládané okurky
cca 3 -
sůl
pepř mletý
2
lžíce
olej
2
lžíce
hořčice plnotučná
2
lžíce
lák z okurek
Postup přípravy receptu
1
Fazolový mix s cizrnou (plechovka 425 ml) necháme na cedníku okapat (můžeme propláchnout) a dáme do mísy. Přidáme pokrájené brambory, okurky, cibuli, osolíme, opepříme a zalijeme dresinkem umíchaným z hořčice, oleje a okurkového nálevu. Vše promícháme a necháme v chladnu alespoň hodinu proležet. Salát můžeme podávat jako samostatný bezmasý pokrm nebo jako přílohu k pečenému, grilovanému nebo smaženému masu.
2
Pokud chceme mít salát tučnější nebo jemnější, přidat můžeme i cca dvě, tři lžíce majolky či krémové zakysané smetany.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Simona Součková
|11. 2. 2017 11:02
Ještě jsem nikde nenarazila na fazole s cizrnou, to musím ještě prozkoumat ) měla jsem doma ale plechovku cizrny i plechovku fazolí a protože je nás doma pět, tak to všechno vyšlo akorát a salát už čeká na řízky ) už jsme ho i ochutnali a je teda výborný i bez nich, ale to by mi asi neprošlo ) díky moc za recept.