• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bramborové klobásy
Napište svůj komentář k receptu

Bramborové klobásy

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 25
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborové klobásy
Bramborové klobásy
Bramborové klobásy
Bramborové klobásy
Bramborové klobásy
Bramborové klobásy
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g vařené brambory
    • 300
      g uzené maso nebo uzenina
    • 350
      g hrubá mouka dle hustoty těsta, cca
    • 100
      g sýr nejlépe uzený
    • 2
      ks rozšlehané vejce
    • 2
      lžíce škrobová moučka
    • 2
      lžička mletá paprika nebo grilovací koření bez soli
    • 3
      stroužek česnek
    • drcený kmín dle chuti, není nutný
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej na smažení
    • hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Uvařené brambory, česnek, sýr a uzeniné(uzeninu) nastrouháme(prolisujeme, pomeleme, rozmixujeme) a dáme do mísy. Přidáme vejce, papriku, škrobovou moučku(Solamyl), kmín, sůl dle chuti a dobře propracujeme. Pak přidáváme mouku, kterou vpracujeme do bramborové směsi dle potřeby - hustoty těsta.
2
Ze směsi na pomoučněném stole vyválíme válečky silné asi jako malíček a stočíme je na způsob vinné klobásy. Pokud se bojíme rozmotání můžeme je propíchnout špejlí(není nutné). Vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova z obou stran. Přebytečný tuk necháme okapat na ubrousku. Podáváme se zeleninovým salátem nebo čerstvou zeleninou. Nejlepší jsou teplé, ale ani vychladlé dlouho nevydrží.
3
Podávat můžeme jako hlavní chod nebo jako chuťovku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Anglické zapékané klobásy

Anglické zapékané klobásy

Jednohubky z vinné klobásy

Jednohubky z vinné klobásy

Klobásy v peřince

Klobásy v peřince

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vyhnálková | 26. 4. 2016 09:46

    Skvělé!!!!!! Nejen že jsem upotřebila brambory od oběda, ale i víkendové zbytky z lednice na skvělou večeři <:-) <:-) <:-) <:-) <:-)

  • Sabina | 7. 4. 2015 19:58

    Nestačila jsem smažit jak byly dobrý.

  • Mirka Čechová | 24. 1. 2014 21:22

    Recept se mi líbil, zkusila jsem a nelituji. Příště budou z celého udaného množství, abychom ochutnali aj studené.

  • Melicharová | 11. 9. 2013 18:28

    Výborné :-P ! A jak už bylo napsáno, recept nabízí dost prostoru k improvizaci. Nemusí se ani motat, šištičky jsou taky fajn a jde to rychle.

  • Titlová | 24. 2. 2013 17:33

    S bramborovou kaší byly výborné :D !

  • Domča | 12. 9. 2012 10:33

    fakt dobrý :-P

  • Jounová | 20. 4. 2012 12:21

    S receptem se dá dobře pracovat, může se něco přidat, něco ubrat a vždycky je u nás zaručený úspěch.

  • Bohdana | 7. 2. 2012 14:14

    Klobásy, pokud se jim tak dá říkat, jsou výborné! Děkuji :-*

  • RauM
    RauM | 4. 2. 2012 09:59

    tak tohle určitě vyzkouším, JIří,chlebové bramboráky neměly chybu, počítám, že u tohoto jídla mne opět nezklamete ;-)

  • ludekstanek | 2. 2. 2012 20:14

    super,jsem bramborový-super

  • Petra Sýkorová | 1. 2. 2012 18:13

    Koupila a uvařila jsem nasládlé brambory, samosebou chuť nic moc. Jako správná hospodyňka jsem je nechtěla vyhodit a tak jsem zkusila tyhle klobásy. Trochu jsem improvizovala, uzené doma nebylo, jen kousek tvrdého salámu a plátkový sýr. Dohromady s kořením a česnekem to bylo to nejvíc co jsem mohla z namrzlých brambor dostat a přešel mě i vztek za vyhozené peníze. Dělala jsem jen takové šulánky a snědly se okamžitě. Díky, Petra.

  • MartikK
    MartikK | 31. 1. 2012 16:51

    Moc dobré, vařila jsem z poloviční dávky (cca 12 klobásek) a jen se po nich zaprášilo. Pokud použijete uzeninu, doporučuji zvolit nějakou s výraznější chutí, a sýrem také nešetřit.

  • Hana Jakubcová | 5. 1. 2012 07:35

    Výborné! Studené jsem je neochutnala, protože z nich nezbylo ani ťuk. Při smažení držely pohromadě dobře. Až budu dělat příště zkusím do části těsta přidat špetku muškátového oříšku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Sýrová Jednohubky Brambory Maso & ryby & mořské plody
Maso Pokrmy Chuťovky Uzené Z brambor Ze sýra Slané Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Smažení Vaření Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Drcený kmín Hladká mouka Hrubá mouka Mletá paprika Olej Pepř mletý Rozšlehané vejce Škrobová moučka Sůl Sýr Uzené maso Vařené brambory
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné koláče

Ovocné koláče

Ananasová čína

Ananasová čína

Falešný pařížský dort

Falešný pařížský dort

Mrkvový koláč BILLA

Mrkvový koláč BILLA

Masový vývar s petrželovými noky

Masový vývar s petrželovými noky

Biskupský chlebíček

Biskupský chlebíček

Vegetariánský guláš

Vegetariánský guláš

Bramborové muffiny se slaninou

Bramborové muffiny se slaninou

Ovesná kaše s jablky, rozinkami a skořicí

Ovesná kaše s jablky, rozinkami a…

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

29
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
17
Koláč s tvarohem a jablky
Koláč s tvarohem a jablky
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
12
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
12
Hrnkové palačinky
Hrnkové palačinky

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Václav Upír Krejčí: Hororová oslava 70. narozenin!

Václav Upír Krejčí: Hororová oslava 70. narozenin!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Bramborové chipsy
Bramborové chipsy
Bramborové kapustičky (nejen) s uzeným masem
Bramborové kapustičky (nejen) s uzeným…
Bramborové karbanátky III.
Bramborové karbanátky III.
Bramborové knedlíky
Bramborové knedlíky
Bramborové knedlíky
Bramborové knedlíky
Bramborové knedlíky
Bramborové knedlíky
  • Recepty.cz
  • Bramborové klobásy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact