Smícháme mouku a 1/2 lžičky soli. Do teplého mléka přidáme cukr, rozpustíme v něm droždí a s olejem, vejcem a moukou uhněteme hladké těsto. Přikryjeme a necháme 45 minut kynout. Gorgonzolu rozmačkáme vidličkou a rozmícháme se smetanou do krému. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Majoránku omyjeme a otrháme lístky. Troubu předehřejeme na 200 °C. Těsto prohněteme a rozválíme na vymazaném plechu, okraje zdvihneme. Potřeme gorgonzolovým krémem, poklademe bramborami, osolíme a opepříme. Posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem raclette s majoránkou. Pečeme 35-40 minut.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jaroslava Oumarová
|17. 3. 2006 16:08
Zkuste brambory předem povařit do poloměkka nebo je nakrouhejte na opravdu tenoučké plátky na okurkovém struhadle. Také by mohlo pomoci volnější pečení = na střední teplotu.
Vlasta
|17. 3. 2006 15:31
Jak se Vám povedlo udělat ty brambory dřív, než se připálilo těsto? Já mám vždycky korpus jako uhel a brambory ještě nejsou.
busybatch
|10. 11. 2005 15:02
Mňaninky, sice jsem to nikdy nejedla ,ale může to byt móóóóc dobroučký
Anet
|29. 7. 2005 15:56
Zkoušela jsem několikrát, dají se přidat i rajčata,je to ňamka
Kuchařka on-line
|17. 11. 2004 19:20
Hodnocení je umožněno pouze po přihlášení registrovaného uživatele do systému.
Jirka
|17. 11. 2004 18:59
Škoda,že mi nejde hodnocení na této stránce, ale já bych dal 1* .