• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • "Bramborák" se švestkami
Napište svůj komentář k receptu

"Bramborák" se švestkami

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 23
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
"Bramborák" se švestkami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks brambory
    • mléko
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžíce cukr
    • 5
      lžíce hladká mouka
    • sůl
    • sušené švestky

Postup přípravy receptu

1
Brambory nastrouháme (4 najemno, 2 nahrubo), přidáme vejce, cukr, mouku, sůl, podle potřeby mléko a uděláme těsto jako na bramborák. Těsto rozetřeme na hodně vymaštěný pekáč, poklademe švestkami a pečeme asi 15 minut při 220 °C dozlatova.
2
Nakrájíme na větší kusy a můžem posypat moučkovým cukrem. Tyto bramboráky dělala moje prababička, a táta se po nich mohl utlouct :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohová bábovka se švestkami - ,,Hujerka,,

Tvarohová bábovka se švestkami - ,…

Tvarohový koláč se švestkami

Tvarohový koláč se švestkami

Lehký kakaový koláč se švestkami

Lehký kakaový koláč se švestkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • KaRa | 19. 1. 2015 09:03

    Švestky předem nenamáčím? :-[

  • penzionalenka
    penzionalenka | 23. 9. 2014 09:37

    Zajímavá kombinace, s bramborákem je ale dobré asi cokoliv :-|

  • Jana T. | 10. 5. 2014 20:53

    U nás se dělával s kousky jablek místo švestek, měla ho ráda maminka, mám dětem to moc nechutnalo. Cukr se do těsta nedával. Někde také navrch dali vejce - jenom lehce rozmíchané.

  • Nodin | 4. 4. 2014 09:42

    Tento recept mě překvapil. Znám ho jen z vyprávění, že ho dělala babička, ale nepamatuji si, že bych ho jedla. Rozhodně vyzkouším a děkuji za vzpomínku na babičku :-)

  • Maxovka | 29. 10. 2012 13:01

    U nás se tento recept dědí s pokolení na pokolení,pod názvem bartes.U nás se ale dělá s nastrouhanými jablky.Moje rodina ho moc v oblibě nemá,ale pro mne je to nejoblíbenější jídlo. :-) Pocházím také z Orlických hor,toto jídlo tam bylo asi hodně v oblibě-v místě kde nyní bydlím ,je neznámé.

  • jengela | 29. 9. 2012 18:23

    Dělávala to i moje babička, říkala tomu Barkus, jako dítěti mi moc nejel, ale teď bych si ho s chutí dala- asi ho upeču- a můj taťka ho miloval :-)

  • miky | 14. 9. 2012 12:31

    Dělám podobně, vlastně jakoby bramborákové těsto klasické, jen bez česneku a majoránky maličko. Po upečení také sypeme moučkovým cukrem a ještě jako bonus se polije sladkou smetanou nebo smetanou ke šlehání. Pekla to moje babička i maminka a moc nám to všem vždy chutnalo. 8-)

  • brzdka | 20. 8. 2012 12:01

    Bez cukru za jedna mňáááááámká :-))

  • honza m rokytnice | 19. 2. 2012 09:47

    Moje babička v Orlických horách dělávala šlitabon s jablky .Upečeny se lehce pocukroval moučkou a pila se k tomu bílá káva z cikorky. :-)

  • eva | 11. 3. 2011 09:34

    Znám podobný recept. Syrové brambory nastrouhat,přebytečnou vodu slít,přidat šálek horkého mléka,sůl,vejce,malou hrstku krupice.Žádný cukr!!Směs vlít na pekáč do rozpáleného oleje.Na povrch hustě položit vypeckované švestky.Péct ,až budou kůrky zlaté.Ty jsou pak nejlepší.

  • Atrejd | 22. 2. 2011 11:19

    Vtipný. Neumíš to jídlo udělat tak ohodnotíš recept 5tkou :-D :-$

  • Miwia | 15. 1. 2011 11:09

    tohle můžu jen vřele doporučit.. nikdy jsem nejedla lepší ''bramborák'' než je tohle....1

  • ferda mravenec | 30. 12. 2010 05:54

    tak tedy bohuzel, nepovedlo se - opravdu nevim, kde jsem chybil.....davam za 5

  • jan čonka | 22. 10. 2010 13:22

    Dobrí den paní můžete mi poslát recepty buchty takmoučkový úsp zbůch plzeNˇ 33022 Adresa 190 ;-) :-$ <3 <:-) :-[ :-D :-( ;-) :-P :-[ 8-)

  • maru hlinková | 28. 5. 2010 12:16

    Výborné jídlo, my dáváme horké mléko, smíchané se sádlem, pak nemusíte mazat plech. Je to "žrádlo"

  • Kateřina Vlachová | 14. 3. 2010 14:54

    Úplně náhodou jsem tady narazila na tento recept a musím všem doporučit. Jedli jsme u babičky i doma a teď ho dělávám i já. Ještě se mi nestalo, že by někomu nechutnal.Brambory strouhám jemně, mléko nedávám a těsto dávám až na rozpálený olej. Pak honem pokladu švestky, posypu krystalem a peču.Těsně před dopečením pokladu plátky másla. Je to fakt MŇAMKA

  • jana b | 23. 1. 2010 12:29

    já se tento recept naučila v Orlických horách, kde tomu říkají šlitabon a nutno říci, že celá moje rodina ho miluje

  • ladislava staffenová | 26. 12. 2009 16:48

    Pane Marek - tohle jídlo patří k tradiční krkonošsko-jizerské kuchyni a to, že Vám nechutná, nemusíte takto komentovat. Navíc víte vůbec, co slovo humus znamená? Bez něj byste z půdy nevypěstoval ani to, co vy přímo milujete.:-))Takže je to vlastně obrácená pochvala :-))

  • Zora Manasová | 24. 12. 2009 02:37

    Pán Marek, môžete sa tisíckrát ospravedlniť - takéto vyjadrenia na jedlo sú nevhodné. Ak Vám to nechutí, to neznamená, že to nie je dobré, ale kritizovať sa dá aj slušne. Mimochodom, zemiaky (brambory) sa bežne používajú aj na sladké jedlá, takže na tomto recepte nie je nič nevhodné. Pekné Vianoce všetkým ľuďom dobrej vôle. Zora

  • ivan marek | 22. 12. 2009 12:26

    omlouvám se vaší babičce ale je to humus.

  • Pipi Puncochata | 10. 10. 2009 20:48

    Je to vyborne. Moje babicka to delavala s ostruzinama, polevalo se uz upecene rozpustenym maslem a muselo se hodne cukrovat.

  • Jana Masopustová | 25. 9. 2009 19:46

    Tak po našich babičkách nám zůstávají opravdu dobré recepty...a tento je jeden z nich...

  • Kateřina Rudincová | 28. 8. 2009 22:36

    Tyto bramboráky dělala moje babička a musím potvrdit, že jsou opravdu výborné

  • Jitřenka Němcová | 30. 9. 2008 13:58

    Znám,ale dělám na pánvi, jako normální bramborák. Strouhám na jemno,mléko nedávám. Nejdříve usmažím po jedné straně, obrátím a pokladu rozpůlenými vypeckovanými švestkami a smažím chvilku pod pokličkou, aby švestky změkly. Dosmažím odkryté, aby bramborák zůstal křupavý. Hodně pocukrovat a baštit - je to moc dobrá valašská mňamka. Doporučuju,nám se letos švestky neurodily.

  • Jana Řezníčková | 30. 9. 2008 13:05

    Vyzkoušel jste někdo?? Je tolik švestek a chtěla bych vyzkoušet něco nového ...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cukr Hladká mouka Mléko Sůl Sušené švestky Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krupicové flameri

Krupicové flameri

Brokolicový koláč

Brokolicový koláč

Palačinky plněné špenátem

Palačinky plněné špenátem

Pečené plněné papriky

Pečené plněné papriky

Brynzová pomazánka III.

Brynzová pomazánka III.

Můj vlastní kuskus

Můj vlastní kuskus

Vánočka - třená

Vánočka - třená

Kávovo-ořechový dort (korpus) - dvoupatrový

Kávovo-ořechový dort (korpus) -…

Jednoduché švestkovo-makové kynuté knedlíky

Jednoduché švestkovo-makové kynuté…

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

81
Mayská horká čokoláda s chilli
Mayská horká čokoláda s…
77
Keeftedes - rodinné Ťofty
Keeftedes - rodinné Ťofty
36
Kynutý koláč z remosky - bramborové těsto
Kynutý koláč z remosky -…
20
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
18
Salát Caesar
Salát Caesar

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

"Braunýs"
"Braunýs"
"Buďáky" - švestkové bochánky (buchty)
"Buďáky" - švestkové bochánky (buchty)
"Červené" kuře
"Červené" kuře
  • Recepty.cz
  • "Bramborák" se švestkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact