• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Borůvkový koláč s krémem z bílé čokolády
Napište svůj komentář k receptu

Borůvkový koláč s krémem z bílé čokolády

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 11
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Borůvkový koláč s krémem z bílé čokolády
Borůvkový koláč s krémem z bílé čokolády
Borůvkový koláč s krémem z bílé čokolády
Borůvkový koláč s krémem z bílé čokolády
Borůvkový koláč s krémem z bílé čokolády
Borůvkový koláč s krémem z bílé čokolády
Borůvkový koláč s krémem z bílé čokolády
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
  • Na těsto
    • 100
      g máslo (změklé)
    • 1
      špetka sůl
    • 150
      g hladká mouka
    • žloutek
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 40
      g sušenky (máslové, esíčka, derby)
    • 50
      g cukr krupice
  • Na krém
    • 300
      ml mléko
    • 2
      ks žloutek
    • 200
      g smetana ke šlehání
    • 50
      g bílá čokoláda (nalámaná)
    • 1
      balení puding (37 g)
    • 1
      ks vanilka
    • 50
      g cukr krupice
  • Na dokončení
    • 2
      lžíce moučkový cukr (na poprášení)
    • 250
      g borůvky

Postup přípravy receptu

1
1) Sušenky vložte do plastového sáčku a najemno rozdrťte válečkem (případně je rozmixujte). Dejte do mísy spolu s moukou, solí, máslem, cukrem a vanilkovým cukrem. Přidejte žloutky a nejlépe elektrickým hnětačem zpracujte na drobtovité těsto.
2
2) Těsto vsypte na plech o rozměrech 29 x 20 cm a hezky ho upěchujte.
3
Vytvořte okraj a dno těsta několikrát propíchejte vidličkou. Plech s těstem vložte na 30 minut do mrazáku. Troubu předehřejte na 200 °C. Plech dejte na střední příčku a pečte asi 15 minut. Vyjměte, nechte zchladnout ve formě a pak těsto opatrně uvolněte a vyndejte, nechte zcela vychladnout.

RADA: Jak snadno vyndat koláč z formy?

4
3) Teď si připravte krém. Z celkového množství mléka odeberte 7 lžic a promíchejte je s pudinkovým práškem. Zbylé mléko, dřeň vyškrábnutou z vanilky i její kůru zahřejte v kastrůlku. Kůru vanilky vyjměte, do kastrůlku vmíchejte pudinkový prášek a za stálého míchání uveďte do varu. Vsypte čokoládu a nechte rozpustit. Přidejte cukr a žloutky a za důkladného prošlehávání nechte jednou přejít varem. Nechte vychladnout, dobře prošlehejte a pak zlehka zatřete ušlehanou smetanu.
5
4) Borůvky propláchněte v cedníku a dobře osušte. Na upečený korpus rozetřete krém, uhlaďte ho a poklaďte borůvkami. Před podáváním poprašte moučkovým cukrem.
6
Koláče na bázi sušenek proslavil americký tvarohový koláč cheesecake. Korpus může být i nepečený, kdy se rozdrcené sušenky spojí rozpuštěným máslem, které po vychladnutí ztuhne. Pokud recept udává pečený korpus, je důležité ho před pečením vychladit, těsto bude pak mnohem méně drolivé. Pudinkový prášek náplň hezky zahustí a dobře se s ním pracuje. Zvolte – stejně jako u čokolády – kvalitní značku s jemnou příchutí.

RADA: Tipy na bábovky a koláče z třeného těsta

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Borůvkový koláč s drobenkou

Borůvkový koláč s drobenkou

Borůvkový koláč IV.

Borůvkový koláč IV.

Borůvkový koláč

Borůvkový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lůca | 20. 6. 2014 12:28

    Tak dnes jsem vyzkoušela, pro jistotu jsem přidala ztužovač krému za studena, tak snad to ztuhne!

  • Zuz | 25. 1. 2014 15:58

    Koláč vypadá parádně, můžete mi ale říct proč je ten krém tak řidký?! :-X

  • Sammythe | 10. 5. 2013 17:35

    Kolik těch žloutků? :)

  • Nizi | 13. 2. 2013 22:56

    Kolac byl vyborny, jen mi ten krem neztuhl a byl trochu ridky. Ale lzickou se to jist dalo :-P

  • Anonymous | 17. 10. 2012 22:00

    Nevím proč ale po vmýcháni šlehačky byl krém řídký a už neztuhl.

  • AnneK | 2. 9. 2012 19:41

    Vypadá to opravdu skvěle :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Zákusky Nejlepší dezerty Borůvková
Moučníky Koláče Zákusky Dezerty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoláda Borůvky Cukr krupice Hladká mouka Máslo Mléko Moučkový cukr Puding Smetana ke šlehání Sůl Sušenky Vanilka Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Palačinky s jablky

Palačinky s jablky

Muffiny

Muffiny

Vepřové řízky po moravsku

Vepřové řízky po moravsku

Bramborová buchta slaná

Bramborová buchta slaná

Jablkový koláč s čokoládovou polevou

Jablkový koláč s čokoládovou polevou

Jednoduché zeleninovo-uzeninové toustové ragú (nejen) na topinky - sterilované

Jednoduché zeleninovo-uzeninové…

Krémová kukuřičná polévka

Krémová kukuřičná polévka

chili-medové paličky

chili-medové paličky

Kuřecí se smetanou a špenátem

Kuřecí se smetanou a špenátem

Doporučujeme

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

20
Guláš z divočáka (kančí guláš)
Guláš z divočáka (kančí…
20
Pečené fazole
Pečené fazole
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
15
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5 výtečných náplní, na kterých si určitě pochutnáte!
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5…
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná rychlovka, díky které se blýsknete
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná…
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
AHA.cz Kraus klesl na samé dno! Otřesné ponížení Sáry Donutilové

Kraus klesl na samé dno! Otřesné ponížení Sáry Donutilové

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Přehlídka Debbie Brown ve stylu Francie: Svůdná dcera Verešové i Bendigova líbačka s návrhářkou

Přehlídka Debbie Brown ve stylu Francie: Svůdná dcera Verešové i Bendigova líbačka s návrhářkou

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejčastěji nemocná: Kdo mívá slabou imunitu?

5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejčastěji nemocná: Kdo mívá slabou imunitu?

Další doporučené recepty:

Borůvkový koláč II. - jednoduchý a výborný
Borůvkový koláč II. - jednoduchý a…
Borůvkový koláč IV.
Borůvkový koláč IV.
Borůvkový koláč s drobenkou
Borůvkový koláč s drobenkou
Borůvkový koláč s ořechovou posypkou
Borůvkový koláč s ořechovou posypkou
Borůvkový koláč s pudinkem a jahodami
Borůvkový koláč s pudinkem a jahodami
Borůvkový koláč z křehkého těsta s drobenkou
Borůvkový koláč z křehkého těsta s…
  • Recepty.cz
  • Borůvkový koláč s krémem z bílé čokolády
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact