• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bolavá kolena
Napište svůj komentář k receptu

Bolavá kolena

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bolavá kolena
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks vepřové koleno zadní
    • 5
      lžička hořčice
    • 7
      lžíce med
    • 5
      ks mrkev na kolečka
    • 500
      g houby žampiony + hlíva
    • 1,50
      sklenice červené víno polosladké
    • 3
      sklenice voda
    • 1
      kostka houbový vývar
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 2
      ks bobkový list
    • 5
      ks nové koření kuličky
    • 0,50
      lžička skořice není nutná

Postup přípravy receptu

1
Kolena lehce osolíme (nepřehánět, bujón je slaný), opepříme, namažeme hořčicí smíchanou s medem. Do kameninové nádoby (nemusí být, ale je v ní chutnější) rozložíme polovinu mrkve a houby nakrájené na čtvrtky, položíme na to kolena, zasypeme další polovinou mrkve a hub. Zalejeme vodou, přidáme houbový bujón a nakonec víno se skořicí a pepřem. Dobře uzavřeme (používám těsto) a pečeme 3,5-4 hodiny na 150 °C.
2
Příloha bramborová kaše.
3
Pro zajímavost: na bolavá kolena se doporučují obklady z červeného vína .
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečená vepřová kolena s fenyklem a ředkvičkami

Pečená vepřová kolena s fenyklem a…

Roláda z pečeného kolena

Roláda z pečeného kolena

Vepřová kolena Flamendr

Vepřová kolena Flamendr

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jiří Částka | 31. 7. 2009 16:35

    Jestli platí, že název prodává, tak tohle bych si asi nedal :o)

  • Marsí | 7. 4. 2006 10:19

    Hehe..takže neumřu blbá...typla jsem to správně..takže zaspárovat těstem ...:o))))

  • Airan | 6. 4. 2006 14:43

    Opravdu zamicham jen mouku s vodou a oblepim nadobu kolem poklicky:-) Delavalo se to u nas od nepameti:-) V rimskym hrncem je to vyborne! Pan Ivo to vystihl, jen prvni dam poklicku a pak "zatestuji":-) Houbovy bujon sezenete bezne.

  • luckymili | 6. 4. 2006 14:20

    Houbový bujón dostanete od Maggi v kostkách v běžných obchodech a v sypkém stavu v Makru /1kg/, u stánkových prodejců houbovou vegetu ta je také skvělá a v malém množství Houbové koření v obchodě.

  • Ivo Brož | 6. 4. 2006 14:02

    Zdravím všechny....s tím těstem si to představuji, že se vytvoří jakýsi šulánek, který se naaplikuje na hranu nádoby a na to se nasadí víko (ale třeba je to jinak). Já jsem se chtěl p.Novákové (nebo i ostatních) zeptat, zda se dá běžně sehnat houbový bujón? Já ony bujóny příliš nepoužívám, tak nemám zkušenost. Děkuji.

  • Jaroslava Oumarová | 6. 4. 2006 13:39

    Marsí, nemusí to být blbost, já znám jeden recept z tuším anglické kuchyně kde se taky pekáček nahoře uzavře těstem a peče se to současně. Akorát jsem ho nikdy nedělala, protože v receptu jsou ledvinky a těmi bych svého muže neuctila:-))

  • Koucká | 6. 4. 2006 10:24

    Můžu péct v římském hrnci ?

  • Marsí | 6. 4. 2006 09:42

    Tohle jsem taky paní Airan nějak nepochopila, ono to vypadá, jako kdyby jstre to oblepila tu nádobu těstem, ale to je asi blbost....:o)))

  • Jaroslava Oumarová | 6. 4. 2006 09:32

    Airan, opět 1*! Ale mám dotaz, jaké těsto používáte na přikrytí?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červené víno Hořčice Houbový vývar Houby Med Mrkev Nové koření Pepř mletý Skořice Sůl Vepřové koleno Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Omáčka Guacamole

Omáčka Guacamole

Šťáva z malin, jahod apod.

Šťáva z malin, jahod apod.

Listové rohlíčky s nivou

Listové rohlíčky s nivou

Hrnečkové knedlíky

Hrnečkové knedlíky

Bábovková roláda a la tvarohový mazanec

Bábovková roláda a la tvarohový…

Těstoviny s žampionovo-nivovou omáčkou

Těstoviny s žampionovo-nivovou omáčkou

Tatarka

Tatarka

Brokolicová polévka se sýrem a máslovými krutony

Brokolicová polévka se sýrem a…

Kuřecí prsa obalované v chipsech

Kuřecí prsa obalované v chipsech

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

20
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
19
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
12
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s…
11
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková…
11
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

  • Recepty.cz
  • Bolavá kolena
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact