• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bítovská polévka
Napište svůj komentář k receptu

Bítovská polévka

autor: Abies Alba
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bítovská polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory
    • kroupy
    • sůl
    • kmín
    • 2
      ks cibule
    • máslo
    • petrželka

Postup přípravy receptu

1
Do hrnce vložíme nakrájené brambory, kroupy, zalejeme vodou, okmínujeme osolíme a vaříme. Mezitím si nakrájíme cibuli a osmažíme do zlatova na másle.
2
Jakmile jsou brambory s kroupami měkké, vlijeme do polévky osmaženou cibulku i s máslem. Posypeme petrželkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Polévka Petra Velikého

Polévka Petra Velikého

Králičí jíšková polévka - kaldoun

Králičí jíšková polévka - kaldoun

Gulášová polévka z předního hovězího masa

Gulášová polévka z předního hovězího…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jack | 12. 3. 2012 16:11

    když dam vařit kroupy s bramborama tak po změknutí krup brambory neexistují jsou uplně rozvařené---

  • Klapák Pavel | 7. 5. 2010 05:22

    moc moc dobrá

  • Zdenka Kocmichová | 16. 3. 2010 14:34

    Bylo to moc dobré. Místo krup, které jsem neměla, jsem dala ovesné vločky. Díky za recept!

  • jiricike kozubief | 10. 1. 2008 17:51

    sme z valašske úpolanky a menujem sa kozubikovi a moja mamka je kuchARKA A umi dobre varit ewadgweghfegfevfevgervgev

  • Marie Horáková | 27. 4. 2006 07:00

    Já dávám pórek a česnek. Kroupy si vařím do zásoby do mrazáku, takže ta polévka je i velice rychlá. Místo pórku dávám někdy jarní cibulky.

  • Abies Alba | 26. 4. 2006 19:31

    Airan: Tuto polévku má moc rád můj manžel a Bítovská jí říkají v jeho rodině už mnohé roky od doby, kdy ji poprvé jedli v Bítově. :o) Takže vlastně ani netuším, jaké je její pravé jméno.S česnekem ji neznám, ale je to zajímavá varianta. :o)

  • Airan | 13. 4. 2006 17:59

    Krasomilo, a proc by to nemohlo? Mne to to pripada dokonce velmi dobre, znam to s cesnekem - ale smazena cibulka na masle nebo houby jak radi anonym nic nepokazi:-)

  • Jaroslava Oumarová | 13. 4. 2006 17:26

    Krasomilo, máte příjmení po věhlasné kuchařce a jste tak nedůvěřivá...Jak můžete vědět, že to nebude dobré, když jste to neochutnala???

  • Krasomila Rettigová | 13. 4. 2006 16:52

    To nemůže být dobré

  • Anonym | 27. 1. 2006 13:48

    já tuto polévku dělám jako bramboračku s houbami, takže máslo nahradím sádlem a doplním sušenými nebo čertvými houbami z lesa

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Kmín Kroupy Máslo Petrželka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Couračka

Couračka

Pudinková bábovka

Pudinková bábovka

Vdolky paní Slávky

Vdolky paní Slávky

Americký ořechový koláč

Americký ořechový koláč

Krůtí guláš s těstovinami

Krůtí guláš s těstovinami

Čoko cupcakes

Čoko cupcakes

Batátové bramboráky

Batátové bramboráky

Těstovinový salát s tuňákem a fazolkami

Těstovinový salát s tuňákem a…

Vanilkový krém z mikrovlnky

Vanilkový krém z mikrovlnky

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

27
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
23
Citronový chlebíček s mandlemi
Citronový chlebíček s…
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
19
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Princ Andrew míří do Abú Dhabí? Luxus za stovky milionů!

Princ Andrew míří do Abú Dhabí? Luxus za stovky milionů!

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

  • Recepty.cz
  • Bítovská polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact