Zkusila jsem tento recept,je to gumové a s biskubským to nemá absolutně nic společného.takže hodně moc sklamaná.Protože já mám moc ráda biskubský třeba chlebíček.Jestli tam něco chybý nevím.Podle mne asi tuk
Bohužel jsem také vyrobila gumídka s ovocem a čokoládou na dně. Ještě se mi vprostřed srazil, škoda, vypadalo to tak pěkně.
Tak jsem ho teď dala do trouby, snad to dobře dopadne.
Hm,vypadá to fakt skvěle,Jdu to zkusit,tak mi držte palečky!Díky a ahojky
Dobrý den. Beránek je úžasný. Dělala jsem ho v klasické kameninové formě. A bylo to dokonalé-byla krásně plná, což jsem nečekala, protože to je ta veliká forma a všechny recepty na beránky, které jsem zatím vyzkoušela byly jen tak do poloviny formy. Opravdu všem vřele doporučuji.
Pekla jsem ho jen v jedné půlce (menší forma) a navíc to by můj první beránek ale stejně ho rodina statečně snědla :-). Pak jsem ještě pekla dva ale to už byl recept od staré tety a ty už se mi povedli. Olina
Dělala jsem z tmavého cukru a špaldové mouky a místo kandovaného ovoce jsem dala sušené meruňky, čokoládu na kousky a rozinky, gumídek to nebyl, ani nadýchané, prostě tak akorát, byl moooc dobrý, určitě ho ještě někdy udělám.
Hutnější byl to ano,ale snědl se celý,takže dobrý.
I já jsem recept vyzkoušela, dopadl dobře, žádné nadýchané peří, ale pořádný beran, jen jsem nevydržela a do těsta přimíchala cca 5-7 dkg rozpuštěné Hery a dala o 1/ prášku víc a místo kandovaného ovoce - dyni v cukru. JEDNA BAŠTA
I mě se povedl "gumídek", myslím Oli, že jsme daly moc kandovaného ovoce.A navíc pečete tohoto beránka jen v jedné půlce, nebo přiklopeného tou druhou ? Já mám asi menší formu - je asi tak 20 cm dlouhá a když peču ten svůj recept, tj. piškotový, tak peču jen ze tří vajec, je to vYzkoušený - ze 3 vajec do obou půlek a pak slepím krémem, tak jsem tohoto udělala taky jen ze třech vajec, ale přesto mi všude přetékal. Tak musím buď více trénovat a nebo se vrátit ke svému. ahoj Míra.
Já jsem vyrobila místo beránka nějakého "gumídka". Nemáte někdo tušení proč?
Těsto jsem udělala z dvojité dávky, ta jedna tam padla jak nic :-))) Beránek krásně voní, snad bude i chutnat. Tak ať se vám podaří :-)
Lado, tak jak beránek dopadl? netrpělivě čekám na zprávu od vás.)))
Jééé, Lado, tak mi, prosím, dejte vědět, abych to nezkazila.)) Budu píct beránka poprvé v životě rodičům a tchyni tak ať si netrhnu ostudu.
Petro, zítra ho budu zkoušet právě v oné klasické dvoudílné kameninové formě, tak dám vědět.
Kandované ovoce nespadne dolů, pořádně ho zamíchejte do těsta a pokud chcete mít jistotu tak ho lehce obalte v mouce. S tou formou vám neporadím, já dělám beránka v obyčejné jednodílné formě, a je vždy po upečení plná, myslím si že by to šlo, ale jistá si nejsem, možná vám poradí někdo, kdo ho zkoušel právě v té dvojité formě
Dobrý den, já tohoto beránka chci vyzkoušet v pátek a chci se zeptat estli to kandované ovoce nespadne dolů a jestli ho můžu péct v té klasické dvoudílné kameninové formě. Je to ta větší. Předem děkuji za odpověď.
super recept, všem doporučuju.
Nedává,tohle je přesně opsaný recept, který jsem našla ve své sbírce výstřižků a taky takhle jsem ho upekla. Ale myslím, že pokud někdo má rád mastnější, že se olejem nic nezkazí, ale jak říkám, s olejem mě to vůbec nenapadlo zkoušet.
tuk se do něho nedává?
Bezvadny, ale moc dlouho nevydrzi. Byl sezran behem 2 odpoledne.