• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bílý sýrový chléb
Napište svůj komentář k receptu

Bílý sýrový chléb

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bílý sýrový chléb
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      ml mléko
    • 100
      ml voda
    • 1
      ks vejce
    • 30
      g máslo
    • 1
      lžička cukr
    • 2
      lžička sůl
    • 125
      g sýr cottage
    • 500
      g pšeničná polosvětlá mouka hladká
    • 1
      lžička droždí sušené

Postup přípravy receptu

1
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program FRENCH, velikost - malý bochník, barva kůrky střední. Po upečení chleba vyklopíme z formy a necháme na mřížce v utěrce vychladnout. Výsledek - chleba nadýchaný s kůrkou křupavou jak francouzská bageta.(Lze použít i program Základní. Mouku polosvětlou je možné zaměnit za světlou).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bílý toastový chléb

Bílý toastový chléb

Bílý chléb dokonalý

Bílý chléb dokonalý

Bílý superrychlý česnekový chléb

Bílý superrychlý česnekový chléb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka Bauerová | 26. 1. 2012 13:59

    Také jsem dělala z obyčejné hladké mouky a výsledek je výborný. Doporučuji.

  • Jana Zimmerová | 21. 4. 2010 11:00

    Vynikající, za 1. Dělala jsem z obyčejné hladké mouky, nízkotučného cottage Tesco a přidala jsem o 0,5 lžičky droždí víc. Je super děkuji za recept.

  • PajaP *** | 30. 3. 2010 07:58

    Nejak se moc nepovedl-tezky, chutove taky nicmoc...

  • Martina Hanáčková | 8. 9. 2009 11:27

    Včera jsem tento chleba pekla a je vynikající :-). Jen jsem dala 1,5 KL sušeného droždí. Po upečení měl chleba křupavou kůrku a dnes je krásně vláčný. Dávám za 1.

  • Magda | 11. 2. 2008 11:26

    Bohužel mě tento chleba zklamal. připadal mi jako buchta a sýr v tom vůbec nebyl cítit. Asi nejsme na ty bílé chleby, Snědl se, to jo, ale rodina říkala nezařazovat tento recept do těch, které by se měly opakovat.

  • Lenka Dohová | 13. 3. 2007 12:03

    Díky moc -já totiž jsem začátečník a sama moc sýry nejím . Max právě tvrdé. ale vyzkoušíme to.

  • Jaroslava Oumarová | 13. 3. 2007 11:31

    Eidam se do chleba dává také. Nevím ale, co by to udělalo v tomto receptu, cottage je přece jenom vlhčí než eidam...

  • Lenka Dohová | 13. 3. 2007 11:21

    chtěla jsem se zeptat, jestli náhodou někdo nezkoušel třeba do toho chleba dát jiný sýr klidně i eidam. Co to udělá? díky mocc Lenka

  • Katka Maršálková | 26. 2. 2007 10:21

    paní Bednářová, mám teď novou pekárnu a dnes chci vyzkoušet první chleba, jaký byste mi doporučila,jakožto začátečnici? A ještě... mám pekárnu Kenwood, jde tam nastavit buď velikost chleba 700 g nebo 900 g, ty vaše recepty jsou na jakou velikost? A je to váha celkem všeho, co se do pekárny dá? Nebo třeba jen mouky? Mám strach, aby mi to nepřeteklo, děkuji.

  • Lenka TP | 2. 2. 2007 17:53

    je to naprosto úžasný chléb u nás ani nestačí vychladnout zatím nejlepší jaký jsem peklapaní Bednářová jen tak dál Vaše recepty jsou úžasné

  • Jaroslava Oumarová | 17. 10. 2006 07:38

    Cottage je francouzský granulovaný čerstvý sýr, prodává se v kelímku, má lahodně mléčnou chuť.

  • Renata Schultze | 16. 10. 2006 16:29

    Muzete mi prosim rict, co je to za druh syra "cottage"? U nas se totiz tento syr neprodava. Dekuji.

  • Jaroslava Oumarová | 11. 10. 2006 11:50

    Fí ha! Tak jsem si to přepočetla na velký chléb, vážil 1.3 kg a byla ho plná nádoba:-) Tak ten možná vydrží trošku déle, než předešlé, jeden krajíc je ažaž:-)) A hlavně - je dobrý. Už jsem si koupila celozrnnou pšeničnou mouku, tak se těším na nějaký tmavší bochníček.

  • Danuše Bednářová | 18. 9. 2006 11:50

    Celková doba pečení 3:40; z toho přibližně 16 min hnětení, 40 min kynutí, 19 min hnětení, 30 min kynutí s hlazením těsta, 50 min kynutí, 65 min pečení. Tento program ale není poviný. Je to jen moje oblíbená a vychytaná varianta tohoto chleba.

  • Anndy KV | 17. 9. 2006 23:41

    prosím, který je program FRENCH???

  • kajaja | 17. 9. 2006 18:51

    jo dobry

  • Pavlína Matušková | 17. 9. 2006 06:59

    Moooc dobré.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Máslo Mléko Pšeničná polosvětlá mouka Sůl Sýr Cottage Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Biftek z mletého masa

Biftek z mletého masa

Bramborové knedlíky ze studených brambor

Bramborové knedlíky ze studených…

Bábovka s kysanou smetanou

Bábovka s kysanou smetanou

Kuřecí kari s rýží

Kuřecí kari s rýží

Banánový koláč se smetanou

Banánový koláč se smetanou

Rukolová polévka

Rukolová polévka

Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari

Gnocchi / Těstoviny se smetanou,…

Pečená řepa s česnekem a fetou

Pečená řepa s česnekem a fetou

Marináda na kuřecí maso s citrusy

Marináda na kuřecí maso s citrusy

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

14
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…
11
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
10
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
9
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
8
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Nedělní Aha! 2.11.2025

Nedělní Aha! 2.11.2025

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

  • Recepty.cz
  • Bílý sýrový chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact