• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bílá polévka s divokým kořením
Napište svůj komentář k receptu

Bílá polévka s divokým kořením

autor: farah.farah
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 9
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bílá polévka s divokým kořením
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • divoké koření
    • máslo o něco méně než 1/2 kostky
    • hladká mouka
    • zakysaná smetana
    • ocet
    • sůl
    • 6
      ks bobkový list
    • vejce 3-4 ks
    • 1
      l mléko polotučné
    • brambory středně velké 3 kusy
    • kmín

Postup přípravy receptu

1
Brambory nakrájíme na menší kousky, přidáme sůl, bobkový list, trochu kmínu a divoké koření (nové koření, tymián, oregano, případně možno nahradit provensálskou směsí). Brambory zalijeme menším množstvím vody a vaříme skoro doměkka. (Já vařím v papiňáku 7-8 minut, ale samozřejmě je možné vařit brambory normálně.)
2
Souběžně si uděláme vajíčkovou jíšku:
3
Necháme rozpustit máslo. Zaprášíme hladkou moukou a uděláme jíšku, poté přidáme vejce a zamícháme do jíšky. Jakmile vejce ztuhne, odstavíme jíšku z plotny.
4
K bramborám přidáme jíšku (vodu nesléváme). Zalijeme mlékem a přivedeme k mírnému varu. Nové koření vyplave na povrch - sebereme ho a také vyndáme bobkové listy.
5
Přidáme kelímek kysané smetany (není nutná - je to přísada "pro labužníky", kteří neřeší kalorie) a rozmícháme.
6
V rendlíčku si přivedeme k varu ocet (zabráníme tak sražení mléka) a po lžících ho přidáváme do polévky dle chuti (obvykle několik lžic). Případně ještě dosolíme.
7
Ocet přidáváme, pokud možno, ihned, co začne polévka vřít, a poté již co nejdříve odstavíme.
8
Pozn.: Vajíčková jíška by polévku měla zahustit, ale zároveň by v polévce měly zůstat kousky jíšky - tzn. kousky nejsou rozhodně na závadu. :)
9
Poté již můžeme podávat.
10
Polévka je velmi vydatná, takže může nahradit hlavní jídlo. Ještě lépe chutná druhý den, když se rozleží, ale u nás do druhého dne skoro nikdy nic nezbude.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kachna s orientálním kořením a mandarinkami

Kachna s orientálním kořením a…

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Králík na zelenině s tandoori kořením

Králík na zelenině s tandoori kořením

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • KaRa | 11. 1. 2014 14:23

    moc dobrá

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Divoké koření Hladká mouka Kmín Máslo Mléko polotučné Ocet Sůl Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstovinový salát s tuňákem

Těstovinový salát s tuňákem

Pepřový dip

Pepřový dip

Tatarský biftek

Tatarský biftek

Buchty - těsto z domácí pekárny

Buchty - těsto z domácí pekárny

Domácí chléb pečený v troubě

Domácí chléb pečený v troubě

Litá buchta

Litá buchta

Čoko cupcakes

Čoko cupcakes

Jednoduchá rajská polévka s paprikou

Jednoduchá rajská polévka s paprikou

Hrnková buchta s ovocem

Hrnková buchta s ovocem

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

28
Houbová omáčka jednoduchá
Houbová omáčka jednoduchá
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Houbová omáčka krok za krokem
Houbová omáčka krok za…
20
Paštika z uzeného lososa
Paštika z uzeného lososa
15
Mandlový dort s jogurtem a ovocem
Mandlový dort s jogurtem…

Zajímavé články

Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
AHA.cz Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Nová výstava Tomáše Břínka: Spousta slavných párů! Kdo přišel sám?

Nová výstava Tomáše Břínka: Spousta slavných párů! Kdo přišel sám?

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Další doporučené recepty:

Bílá čokoládová pěna
Bílá čokoládová pěna
Bílá kuřecí omáčka se žampiony
Bílá kuřecí omáčka se žampiony
Bílá pizza s cuketou
Bílá pizza s cuketou
Bílá polévka z hlívy a fazolí
Bílá polévka z hlívy a fazolí
Bílá polévka z hlívy ústřičné
Bílá polévka z hlívy ústřičné
Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami
Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami
  • Recepty.cz
  • Bílá polévka s divokým kořením
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact