• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bezmasé těstoviny - výborné
Napište svůj komentář k receptu

Bezmasé těstoviny - výborné

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 61
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bezmasé těstoviny - výborné
Bezmasé těstoviny - výborné
Bezmasé těstoviny - výborné
Bezmasé těstoviny - výborné
Bezmasé těstoviny - výborné
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g špenát listy, spařené
    • 1
      ks cibule velká
    • 3
      stroužek česnek 2 -
    • 250
      g nakládaná loupaná rajčata
    • provensálské koření dle chuti
    • sůl dle chuti
    • 0,50
      lžička cukr krupice cca
    • olej
    • 400
      g těstoviny
    • sýr dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě se lžící oleje. Pak scedíme. Jemně pokrájenou cibuli osmažíme na trošce oleje, přidáme zpěnit nasekaný česnek. Spařený pokrájený špenát necháme na cibuli chvíli pod poklicí podusit, přidáme pokrájená rajčata (i se šťávou), ochutíme kořením, cukrem, solí, promícháme, necháme probublat, případně přilijeme trochu vařící vody na zředění zeleninové omáčky. Těstoviny promícháme s hotovou omáčkou, nandáme na talíře a posypeme strouhaným sýrem. Podáváme ihned.
2
* Pokud máme rádi ostřejší pokrmy můžeme přidat chilli omáčku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zeleninové těstoviny - bezmasé

Zeleninové těstoviny - bezmasé

Bezmasé zapečené těstoviny s olivami

Bezmasé zapečené těstoviny s olivami

Bezmasé zapékané brambory

Bezmasé zapékané brambory

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Urbanová | 4. 4. 2017 12:11

    Vynikající lehké jídlo.Děkuji.

  • kejronka | 9. 4. 2016 12:40

    Dělala jsem přesně podle receptu, právě jsem dojedla a bylo to SUPER !! <3 Recept si zapíšu a budu dělat častěji :-[ Díky!

  • Veronika | 6. 11. 2015 10:52

    Vynikající :-)

  • Hanka | 22. 10. 2015 12:15

    Senzace! Tohle jídlo bylo boží!

  • Klárka | 6. 3. 2015 14:37

    skvělý oběd <3

  • Alice | 15. 5. 2014 11:23

    Moc dobré a zdravé jídlo, snězené bez větších výčitek z nadbytku kalorií. Zase jsem bohatší o jeden fajn recept. Děkuji.

  • Anonymous | 4. 11. 2013 19:58

    fajn, ale s masem. bez masa o nicem.

  • lexxy
    lexxy | 5. 8. 2013 17:31

    Taky jsem kvůli přítelovi přidala mleté maso a dala do zapékací mísy..jenže on přiběhly a nechtěl mě pustit k troubě a jen to ujídal jak už je to výborný teď :D Tak jsem mu musela dát na talíř a zbytek rychle do trouby :D

  • Ivana Samcová | 12. 7. 2013 11:50

    Výborný recept. U nás naprostá spokojenost. Jen místo špenátu jsem použila mangold a k provensálskému koření jsem přidala čerstvou bazalku. Jiří, moc dík za recept. Zdravím. Ivana

  • Mája | 20. 5. 2013 18:32

    Ty byly :-* , velká bašta!

  • jarus | 2. 10. 2012 19:41

    bezva recept, diky <3

  • Kabátová | 17. 8. 2012 07:20

    Výborná a lehká večeře. Děkuji za recept, budu ho vařit dál.

  • prťavec
    prťavec | 18. 7. 2012 22:46

    Je to vážně vynikající dobrota :-).. Musím se přiznat, že jsem si je sice udělala s masem, ale nejdříve jsem udělala vše podle receptu :-).. poté jsem kvůli přítelovi přidala mleté maso, promíchala vše s nastrouhaným sýrem a dala asi na 25 min. zapéct.. a olizoval se až za ušima :-)

  • Anderlová | 6. 7. 2012 13:39

    Těstoviny jedna básen, absolutní letní delikatesa, kterou zařazuji do našeho jídelníčku s velkým potěšením :-* :-P <3

  • Verča | 11. 4. 2012 21:36

    Ikdyž jsem sýr nedala byla to bezva bašta, tak díky.

  • Kloučková | 18. 10. 2011 19:23

    Výborný recept, přidala jsem k nim i zbytek sušených rajčat v oleji a namísto strouhaného sýru dala nakrájenou mozzarellu, nemělo to žádnou chybičku a určitě brzy zopakuji.

  • Vlasta | 21. 7. 2011 07:12

    Použila jsem zmražený listový špenát, byla to výborná a rychlá večeře.

  • Gama | 10. 7. 2011 21:00

    Vřele doporučuji, i můj krvelačný muž se olizoval a to je co říci! <:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Zdravě i chutně Z těstovin Zelenina Bezmasá jídla Oběd Večeře Vaření Dietní Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cukr krupice Nakládaná loupaná rajčata Olej Provensálské koření Špenát Sůl Sýr Těstoviny
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jemná křenová pomazánka

Jemná křenová pomazánka

Maďarská rybí polévka

Maďarská rybí polévka

Lilková směs s nivou

Lilková směs s nivou

Jablečná bábovka s vaječným likérem

Jablečná bábovka s vaječným likérem

Staročeské zelí s kroupami a uzeným

Staročeské zelí s kroupami a uzeným

Placičky z brokolice a cukety

Placičky z brokolice a cukety

"Piña Colada" ananasovo-kokosové řezy (dort)

"Piña Colada" ananasovo-kokosové řezy…

Cuketová buchta se skořicí

Cuketová buchta se skořicí

Třešňový dort s mákem

Třešňový dort s mákem

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

52
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
38
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
16
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
13
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
12
Letní těstoviny
Letní těstoviny

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Violoncellistka Terezie Kovalová se vdala: Ukázala snímky ze svatby!

Violoncellistka Terezie Kovalová se vdala: Ukázala snímky ze svatby!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Bezmasá dýňová směs nejen na topinky
Bezmasá dýňová směs nejen na topinky
Bezmasá směs z portobella
Bezmasá směs z portobella
Bezmasá žampionová směs s mozzarellou
Bezmasá žampionová směs s mozzarellou
Bezmasé zapečené těstoviny s olivami
Bezmasé zapečené těstoviny s olivami
Bezmasé zapékané brambory
Bezmasé zapékané brambory
Bezmasý guláš z hlívy
Bezmasý guláš z hlívy
  • Recepty.cz
  • Bezmasé těstoviny - výborné
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact