• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bezlepková galetka s rebarborou a jahodami
Napište svůj komentář k receptu

Bezlepková galetka s rebarborou a jahodami

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 8
doba přípravy: 55 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bezlepková galetka s rebarborou a jahodami
Bezlepková galetka s rebarborou a jahodami
Bezlepková galetka s rebarborou a jahodami
Bezlepková galetka s rebarborou a jahodami
Bezlepková galetka s rebarborou a jahodami
Bezlepková galetka s rebarborou a jahodami
Bezlepková galetka s rebarborou a jahodami
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
  • Těsto
    • 150
      g mandlová mouka
    • 100
      g čiroková mouka
    • 125
      g máslo pokojové teploty
    • 75
      ml voda
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks vejce na potření
  • Náplň
    • 150
      g jahody
    • 5
      ks rebarbora stonků
    • 1
      lžička skořice
    • 1
      lžíce třtinový cukr
    • 1
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

1
Mouku nasypeme na vál, uděláme v ní důlek a přidáme vejce, máslo na menší plátky a špetku soli. Přidáváme postupně vodu a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do sáčku a necháme min. hodinu odpočinout v lednici.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

2
Mezitím si omyjeme jahody, které si nakrájíme na kostičky/plátky. Rebarboru očistíme a nakrájíme na kostičky nebo libovolné tvary. Obojí vložíme do kastrůlku, kde se nám rozpustila lžíce másla. Přidáme třtinový cukr dle chuti (já dala 1 PL) a důkladně promícháme. Ovoce necháme obalit cukrem a máslem a odstavíme z plotny. Rebarbora ani jahody se nesmí rozvařit !
3
Těsto vyjmeme z lednice a rozpůlíme na polovinu. Jednu polovinu vyválíme na válu do 2 mm tloušťky. Přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Pomocí lžíce přeneseme náplň do středu těsta, tak aby nám zbyl cca 5 cm okraj. Okraje těsta přehrneme dovnitř, pomažeme vejcem a galetku pečeme cca 35 min. při 180 stupních, dokud těsto nezezlátne. To stejné uděláme i s druhou částí těsta.
4
Po upečení necháme galetku na mřížce vychladnout a před podáváním ji poprášíme moučkovým cukrem a můžeme ozdobit mátou nebo meduňkou.

RADA: VIDEO, jak připravit nekynuté lívance bez vajec

5
Recept vytvořila Monika Menky z blogu Celiaxmoni. Další bezlepkové recepty najdete v kuchařce "Můj život bez lepku".
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Bezlepková perníková fantazie

Bezlepková perníková fantazie

Bezlepková čokoládová lízátka

Bezlepková čokoládová lízátka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Zdravé pečení a mlsání
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čiroková mouka Jahody Mandlová mouka Máslo Rebarbora Skořice Sůl Třtinový cukr Vejce Voda

Nekynuté lívance bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené těstoviny se špenátem

Zapečené těstoviny se špenátem

Špagety zapečené se zeleninou

Špagety zapečené se zeleninou

Šišky z bramborové kaše

Šišky z bramborové kaše

Domácí chléb III.

Domácí chléb III.

Vajíčková pomazánka III.

Vajíčková pomazánka III.

Tvarohové knedlíky s ovocem mé tchýně

Tvarohové knedlíky s ovocem mé tchýně

Vaječný koňak bez vajec od Lídy

Vaječný koňak bez vajec od Lídy

Hovězí s houbovou omáčkou a knedlíky

Hovězí s houbovou omáčkou a knedlíky

Věnečky podle Valiky

Věnečky podle Valiky

Doporučujeme

40 minut
Cukety plněné mletým masem

Cukety plněné mletým masem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Nekynuté lívance bez vajec

Poslední sledované recepty

115
Houbový guláš
Houbový guláš
42
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
40
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
38
YESenická kuřecí prsa
YESenická kuřecí prsa
37
Těstovinový salát se zeleninou, masem a dresingem
Těstovinový salát se…

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Bydlení stylistky krásek Kašákové i Šlégrové: Elegance a fascinující výhled!

Bydlení stylistky krásek Kašákové i Šlégrové: Elegance a fascinující výhled!

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Další doporučené recepty:

Bezlepková bábovka
Bezlepková bábovka
Bezlepková bábovka
Bezlepková bábovka
Bezlepková čokoládová lízátka
Bezlepková čokoládová lízátka
Bezlepková nádivka s uzeným
Bezlepková nádivka s uzeným
Bezlepková perníková fantazie
Bezlepková perníková fantazie
Bezlepková vegan buchta
Bezlepková vegan buchta
  • Recepty.cz
  • Bezlepková galetka s rebarborou a jahodami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact