Veškeré ingredience smícháme dohromady se žloutky. Poté v klidu vmícháme sníh z bílků. Vlijeme do připravené vymazané a vysypané formy asi 90% hmoty. Ve zbytku (skutečně to stačí) promícháme lžičku kakaa. Taktéž vlijeme. Je to dost řídké, ale nikdy jsem neměl problém. Pečeme na 160 °C. Hotovo je po cca 35 minutách, až je suchá špejle, kterou pomocí vpichů kontrolujeme bábovku.
2
Hlavně se s tím moc nepárat. Je vynikající! Na mnoha návštěvách mi cpali bůhví jaké bábovky, ale tuhle peču od svých 15-ti (mamka už odmítala) a maximálně mi vyhovuje. Jen jsem zaměnil normální olej za PANENSKÝ olivový.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Sabina
|8. 6. 2015 21:56
Bábovka se pekla mnohem déle než 35 min., je strašně vlhká a nešla pořádně vyklopit. Peču různé bábovky, ale tato nám nechutnala.
Eva
|11. 9. 2014 08:10
Bábovka je moc dobrá, ale ten oliváč mi v tom moc nesedí. Příště zvolím normální olej. Díky za recept.
Ella
|20. 7. 2014 14:55
Uz vyse hodiny ju peciem, stale je mokra tak uvidim.... Ale voni kraaaaasne, a ani ten olivač necitim
zuzana
|23. 2. 2014 23:05
bábovka vypadala krásně,nechalal jsem ji ještě nějakou dobu v teple,ale jakmile jsem ji vyklopila,tak mi spadla, a taková byla krásná bééé :-S ..poradí někdo??
Romana Graham
|9. 2. 2014 20:42
Mockrát děkuji za bezva recept. V USA se špatně shání polohruba mouka a bábovka z hladké která se povede je výjimkou. Vas recept je jeden ke kterému se vracím stále a rodina ho miluje. Opravdu bezva, chutná a jednoducha. Ještě jedno moc díky!!! <3 <:-) :-)
Skvělé, jednoduché, příjemně šťavnaté. Všichni u nás milují.
Lusinda -
|22. 10. 2008 14:23
Souhlas Gábi, viz můj komentář níže ze 14.11.2007.
Gábina H
|22. 10. 2008 10:12
Taky používám na pečení olivový ole a zatím si nikdo nestěžova. lAsi si už na nějzvykli :-))
Jarka O.
|22. 10. 2008 07:29
Já jsem si na chuť olivového oleje zvykala dlouho a začínala jsem na tom nejobyčejnějším (labužníci se asi otřesou :-)) Ale na pečení stačí, není tak výrazný.
Tereza J.
|22. 10. 2008 07:04
Panenský olej je určený na iný účel, nie na varenie za tepla a do pečenia, to máte Oldřichu pravdu))
Oldřich Gargulák
|21. 10. 2008 23:15
Marto, asi máte opravdu kvalitní olej. Jsem zapřisáhlý přítel olivového oleje. Pro dobrý olej chodím světa kraj...Říká se, že dobrého není škoda, ale já bych do bábovky panenský nedal, právě z obavy, že ovlivní chuť. Možná ještě tak SANSA, ten by snad nebyl příliš cítit
Marta Capova
|21. 10. 2008 22:34
oprava. Je mokra, nikoliv morka)) a omluva za dalsi preklepy
Marta Capova
|21. 10. 2008 22:30
Postupovala jsem presne podle receptu a...... babovka JE CITIT po olivovem oleji. B potrebuje vice jak 35 minut i pro malou formu (pekla jsem v malych formach a doba byla 45 minut) a za C je strasne morka. Pekla jsem v silikonovych formach i v normalni vymazane a vysypane a v obou pripadech se babovka lepila a spatne vyklapela. Nechutnala ani me, ani detem (puzila jsem pravy poanensky olivovy olej jak je uvedeno a opravdu je hodne citit).
Anonym
|15. 11. 2007 07:11
Moc děkuji všem.Anonym
Zita Matejkova
|14. 11. 2007 14:13
Olivového oleje se nebojte,jednou mi došel normální tak jsem použila olivový a poznat to nebylo.
Gábina H
|14. 11. 2007 09:01
Minule jsem při pečení použila do těsta také olivový olej a na chuti to nebylo nijak znát, tak se toho nebojte.
Lusinda
|14. 11. 2007 08:43
Nejsem autor,ale v Itálii se peče běžně tzv. Pisciotta(doufám,že jsem název nezkomolila),kde je také olivový olej ve stejném množství a je skvělá,vláčná.Zdobí se ovocem a hutná mi nepřipadá.
Anonym
|14. 11. 2007 07:47
Není ta bábovka moc hutná a cítit po olivách?Je zajímavá,rychlá.