• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ardenský flambovaný Rumpsteak
Napište svůj komentář k receptu

Ardenský flambovaný Rumpsteak

autor: Smith-P.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ardenský flambovaný Rumpsteak
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks hovězí roštěná steaky min.3cm tlusté
    • 1
      ks cibule středně velká
    • 2
      lžička pepř celý
    • 1
      lžíce máslo
    • 20
      ml brandy
    • 150
      ml šlehačka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Cibuli nakrájíme na tenké kroužky, steaky z obou stran opepříme (černým mletým pepřem), zatím nesolíme. Přichystáme si odměřenou šlehačku, Brandy a zápalky, aby vše bylo po ruce. Ve velké pánvi na másle opečeme steaky prvně z jedné strany 4 minuty, přidáme cibuli, a maso opékame z druhé strany spolu s cibulí 3 minuty. Přidáme zelený pepř a opékáme ještě maximálně 1 minutu dál. Sejmeme z plotny, zapálíme si krbovou zápalku (nebo pro jistotu raději dvě) a v rychlém sledu zastříkneme maso Brandym a praktický ve stejném okamžiku jej zapálime. Nelekněte se, a to, co po malé chviličce ješte zbyde z plamenů, uhasíme šlehačkou.
2
Kdo chce může teď ještě maso vyjmout a přivést šlehačku k varu a provařit tak 2 minutky. Je to zejména vhodné pro ty, kteří chtějí zmírnit alkoholovou příchuť. Před podáváním se maso osolí.
3
Kvůli belgickému původu jídla jsou vhodnou přílohou třeba hranolky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Avignonský Rumpsteak s cibulí

Avignonský Rumpsteak s cibulí

Rumpsteak na česnekovém másle do 10 min.

Rumpsteak na česnekovém másle do 10…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ljllmzqvw | 3. 11. 2013 02:49

    cp4ajG <a href="http://zduuwubmggly.com/">zduuwubmggly</a>, [url=http://abrmpqfvvzag.com/]abrmpqfvvzag[/url], [link=http://mkthtsmimrli.com/]mkthtsmimrli[/link], http://kqpzqjrhvlxp.com/

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Restování Belgie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brandy Cibule Hovězí roštěná Máslo Pepř celý Pepř mletý Šlehačka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jahodový pohár se šlehačkou

Jahodový pohár se šlehačkou

Borůvkový koláč s ořechovou posypkou

Borůvkový koláč s ořechovou posypkou

Zámecké brambory

Zámecké brambory

"Slovenský" bramborák

"Slovenský" bramborák

Dvoubarevný smetanový piškotový dort

Dvoubarevný smetanový piškotový dort

Tuňáková pomazánka s olivami

Tuňáková pomazánka s olivami

Masové kostky (nudličky) v paprikovo-smetanové omáčce "Paprikáš"

Masové kostky (nudličky) v paprikovo…

Babiččina ořechová bábovka

Babiččina ořechová bábovka

Tříbarevná buchta z remosky (prošívaná deka)

Tříbarevná buchta z remosky …

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

33
Sejkory
Sejkory
32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Sýrovo-smetanové zapékané řízky
Sýrovo-smetanové…
17
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
16
Tvarohová bábovka
Tvarohová bábovka

Zajímavé články

Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
AHA.cz Herečka Petra Hřebíčková (46): Zákeřnou nemoc odhalila náhodou

Herečka Petra Hřebíčková (46): Zákeřnou nemoc odhalila náhodou

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Hezucký zalovil v archivu: Žhavé focení s Decastelo!

Hezucký zalovil v archivu: Žhavé focení s Decastelo!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

  • Recepty.cz
  • Ardenský flambovaný Rumpsteak
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact