Superr.... ;-)
Výborný
Ahoj, popis a recept celkově úžasně zpracovaný, podrobný, vychytaný. Pekla jsem v úterý, včera plnila. Bohužel u nás chlapi neradi ananas, tak jsem udělala světlý s čokoládovou polevou navrchu, nazdobila, růžičky...snad bude dobrý. Dle mé zkušenosti (podkovu dle jiného receptu jsem pekla už xkrát) stačí krém :2 pudinky v 1/2 l mléka vešlehat do 1 + kousek másla. Bohatě množství stačí, velké vrstvy u nás nikdo nechce.
koli davas na naplnení jedné vrstvy? A kolik obtáhnutí korpusu?
Děkuji všem,j komu chutnala a za pochvalu popisu :-)
Šárko,jsem z toho popisu úplně nadšená.Pekla jsem taky podkovu a díky ,Vaší radě-péct zpočátku na 120 stupňů a potom d°opékat na 160- se mi podkovička krásně propekla(a nepřipekla)-takže,přesto,že často peču,tak mi,Váš- velmi přehledný a srozumitelný návod moc pomohl!Děkuji.
Ahoj Šári, myslím, že postup je psaný moc dobře. Vím, že ti, co pečou už dlouho nebo jsou cukráři to neocení, ale začátečníkům to moc pomůže. Každá dobrá rada se cení. Podkova vypadá lákavě a jistě je výborná. A ti, co si stěžují, že je to pracné, ať si upečou buchtu :-) Já si s tím tu práci klidně dám. Vždyť výsledek pak stojí za to!
Udělali sme to dědoj k svátku. Moc mu to chutnalo, a ptal se mně: Odkut ten recept máš? Já sem ale řekla: Najdi si to na počítači na www.recepty.cz. Tak to šel na počítač a zadal www.recepty.cz. Chvilku mu to trvalo. Ale nakonec ten recept našel. A hnet si to dal do záložek. A děkujeme.
Milá Šárko,pudinkový krém používám také.Po uvaření ihned smíchám s cukrem a proti škraloupu mám jednoduchou fintu.Ještě horký ho ihned přikryju mikrotenovým sáčkem,který přitisknu na povrch pudinku.Po vychladnutí mikroten stáhnu a můžu zašlehat do másla.Tuhle přípravu provádím většinou ráno než jdu do práce,abych mohla večer našlehat krém a slepit dort.Tvoje podkova vypadá krásně a jistě i výborně chutná.Napsala bych víc zkušeností,ale slíbila jsem sousedce dort,tak jdu na to.Hodně úspěchů při pečení!!!
Milá Šárko,touto cestou bych Ti ráda poděkovala za dokonalou ukázku a pomoc při pečení podkovy.Obava co vznikne z dortu jestliže použijeme pohankovou mouku se naštěstí nenaplnila a podkova byla výborná a vůbec ne složitá.Dělala jsem dort poprvé v životě a vůbec mě to neodradilo.Myslím že tohoto receptu budu využívat při každé příležitosti.Chutnala všem.Děkuji Ti za všechno a nejen já ale i švagr pro kterého podkova byla.
ahojky sarko cetla jsem recept na dort moc nepecu jen nejaky babovky nebo buchty ale ze ma kluk narozeniny tak jsem narazila zrovna na tento a moc se mi libil samozrejme vsem moc chutnal a tobe davam jednicku ta podkova nam prinesla stesti dekuji moc
strašně dobrý ale náročný jinak mo děkuji za inspiraci
Edito,.když jsem se vrátila z dovolené a přečetla si příspěvek cukrářky Kláry, že se to zdá moc složité , tak jsem uvažovala , jak by to šlo zjednodušit a mrzela mě skutečnost - proč to dělat jednoduše , když to lze dělat složitě , ale na nic jsem nepřišla.Ovoce do krému nepřidávám záměrně.Velice špatně by se dort zdobil přes trubičku a v létě se dort s čerstvým ovocem více kazí. Opět bych musela vyčlenit další mísu na zdobení máslového krému přes pytlík se zdobičkou na krém bez ovoce.Jsem vděčná za všechny děvčata ,které dort odzkoušely a povedl se. Díky
Dort byl vynikající. Peču již 15 let různé moučníky a tento patřil k jedněm z nejpracnějších, ale povedl se velice, hlavně i proto, že popis paní napsala velice dobře a já si recept trošku přikrášlila dle svého. Skombinovala jsem jednu vrstvu ananasu a druhou čerstvých jahod, ještě na každou vrstvu namazala marmeládu. Doporučuji ovoce nedávat na krém, ale smíchat dohromady. Je to druhý či dokonce třetí den s máslovým krémem výborné a lepší. Jinak těsto se na formu "podkova" hodí velice, protože se při prokrojování a přenášení neláme. Nevýhodou je ale nevýrazná chuť těsta oproti jiným druhům, ale to zase dotvoří perfektní krém s ovocem, čili super kombinace. Já děkuji za radu, jak docílit stejné teploty másla a pudinku při přípravě krému.
Ahoj zda se me moc složity přitem by to šlo jednoduší jsem cukrařka
Dort byl výborný! Děkuji moc za tento recept a odpověď na můj dotaz. Veronika
Verčo, já opravdu šlehám celá vejce + cukr krupice , krásně se našlehá a mouku přisypávat pomalu a po trošičkách a míchat opatrně , ať hmota neklesne.Přeji ať se podaří.
Recept vypadá moc dobře. Chci ho vyzkoušet. Nemám moc zkušeností, a tak bych se tě chtěla zeptat: Skutečně jsi celá vejce ušlehala s cukrem? Tzn. nešlehala jsi bílek zvlášť?Díky moc předem za odpověď.
Šárko, ten dort je skvěle popsaný, zkusila jsem podlě něj kulatý synkovi k 1.narozkám a povedl se mi, i babičky si pošmákly a to jsem taky amatér.
Milá Šárko jsem stejný laik jak vy žádná cukrářka,ale peču taky hodně.Váš dort určitě vyzkouším.Postup geniální.Dort krásně nazdoben.
Andělko,děkuji za pochvalu i za to,že Tě neodradil dost rozmáchle popsaný postup.Právě na ty poprvé pekařinky jsem myslela.Ty zkušené si to přeberou.Tak vše nejlepší k 1.svíčce na dortu vašeho chlapečka.
Díky za recept. Dort jsem pekla poprvé v životě a to k 1.narozeninám našeho syna, takže podrobný popis byl pro mě namístě. Dort se povedl na jedničku a všichni si jej velice chválili, ještě jednou díííky.
To není postup přípravy,to je román!.Než jsem dočetla do konce, už zase nevím,co bylo na začátku.:-)))Ale jinak určitě velká dobrota.
Diky za recept, je perfektne popsany, tak doufam, ze se mi podari. Akorat nemam formu podkovu, tak udelam normalni kulaty.
Šárko,určitě vyzkouším,jen co mi opraví troubu.Mě dá vždycky nejvíc práce zdobení,ale pro svoje nejbližší to dělám ráda.Díky za recept.
trochu pracné!