Dnes jsem zkoušela,dala jsem na doporučení jeden hrnek cukru a je fakt luxusníííí!Lepší jsem dlouho nejedla.Děkuju za recept :-)
Trochu jsem spojila tenhle recept s tim, co jsem uz mela a vysledek je genialni:-) Cukru jsem dala jen jeden hrnek, sladke je to dost i diky mrkvicce a pridala jsem strouhany muskatovy orisek a tluceny hrebicek. Oleje jsem taky ubrala, takze jeden hrnek. Jako polevu jsem pouzila soft cheese Philadelphia, mlety cukr a trochu citronove stavy. Ale je skvely i bez toho. Diky za inspiraci!
ten moučník jsem pekla už 4 krát.Napoprvé byl suchý, ale potom se mi povedl.
Buchtu jsem vyzkousel uz dvakrat. Je moc stavnata a dobra. A vubec jsem na ni nedelal zadny krem ani polevu. Je to zbytecne. Mozna bych tak jeste na ni mohl dat citronovou polevu z citronu a praskoveho sukru, ale je to podle mne zbytecne. Take jsem nemichal oddelen cast a pak druhou cast jak je v receptu napsane, vsehcno nacpat do velke mise, zamichat rucnim mixerem na plech a upect. V horkovzdusne troube byla hotova asi za 25 minut na 180 stupnu. A na druhy den mi prijde jeste lepsi nez hned po upeceni.
Mám ráda sladké, ale v tomhle receptu je tolik cukru, že to ani nemůžu pozřít. Pokud budu buchtu ještě někdy péct, dám ho nejméně o třetinu míň. Příliš sladká je i poleva. Navíc na jazyku cítím pachuť sody - nevím, čím to je, protože jsem jí dala jen rovnou kávovou lžičku.
Já znám podle betty mcdonaldové polevu z : másla+tvarohu+cukru+pomeranče (šťáva+kůra)jinak je fakt dobrý moučník
Tento recept priniesla dcera z anglicka, nie su tam orechy a na polevu ide Cream Cheese, ale ked nemam tak davam Lucinu (2 vanicky neochutenej). Mozem povedat ze kazdy kto ochutna pyta recept, uz ich mam natlacene dopredu!
Tento moučník je opravdu skvělý
come
Markétko, tvarohovou vrstvu můžete zbrázdit vidličkou, nebo rozehřát trochu čokolády a lžičkou pocákat. Ale už jsem tu psala, buchta je výborná, tvaroh jí kazí. Chce to něco pikantního, citronovou polevu navrch nebo džem dovnitř.
SKvělý koláč. Dala jsem na rady všech těch, co pekli přede mnou a dala míň cukru i oleje. Bohatě to stačilo, sladké i mastné to bylo dost. Buchta je dost vysoká. Jen mi někdo poraďte, jak nahoru plcáte tu tvarohovou polevu??? Když to jen tak rozetřu, nevypadá to moc vábně.. :o(
Jeste, Marketo, v USA je k dostani tvaroh - pod nazvem Farmer's Cheese - ve vsech vetsich supermarketech
Výborná věc, ale pozor na olej, dala bych tak polovinu, (stejně tak cukr) protože byla moc mastná. Stejně byla hned pryč :-))) Nahoru jsem ještě na polevu dala ananas a chutnalo to skvěle :-))
Vyzkoušela jsem. Dala polovinu cukru i oleje, pekla jsem na plechu. Určitě jí budu dělat zase, ale na pekáči, prokrojím ji, promažu vynikajícím Rebarborovým džemem s ananasem (recept zde v kuchařce) a povrch poleju citronovou polevou. Zdá se mi, že ten tvaroh to ubíjí.
Marketo, po americku je tam cream cheese:-))
Buchta byla dobrá, vláčná, ale moc sladká, i když jem dala asi o třetinu cukru méně do těsta i polevy. Taky mi vyšla moc vysoká, i když jsem dala větší pekáček, než byl doporučen. Klidně by mohla být na normální plech. U nás doma se nějak neujala a nesnědla. Asi jsme zmlsaní.
Markéto, je tu podobný recept "Mrkvová buchta z Austrálie", kde používají na polevu cream cheese
Radmilo, nevite, co je v te buchte puvodne misto tvarohu? V Americe se tvaroh neprodava, rekla bych ze tam bude cream cheese? Rada bych ji taky zkusila.
Moc dobré, polevy může být i více. Doporučuji.
O víkendu jsem pekla, zpracovala jsem zbylou mrkev ze sklepa. Buchta je vláčná a moc dobrá, dávám 1. A určitě jsem ji nepekla naposled :-)
Včera jsem ho pekla a moc mi ho vychválila celá rodina!!!jen ještě do té polevy jsem přidala trochu zakysané smetany a je to s tím také moc dobré!!!cukru jsem dala dle rad jen půlku a je fakt, že je to sladké tak akorát!!!!DOPORUČUJI VŠEM!!!!!
Buchta je opravdu výborná, jen dám o polovinu méně cukru, jak v buchtě tak i v poĺevě
Vážně výborná, ale oleje dávám tak půl až jeden hrnek. A polevu z tvarohu, van. cukru a skořice. Vždy se po ní jen zapráší!
Dost dobrej mrkváč mužu jen doporučit.Dělám ho v práci.
Buchta je moc dobrá. Do těsta jsem dala jen 1 hrnek cukru a 1 hrnek oleje, do tvarohu cukr podle chuti.Sypala jsem skořicí.Super.
Poslechla jsem ostatní názory a dala méně cukru a je to výborné.Ještě jsem nenarazila na někoho,komu by nechutnal.
Dělávám něco podobného. Oleje jen 1/2 hrnku, 1 celou plechovku drceného ananasu (i se šťávou) a také mnohem méně cukru (cca 1 hrnek). Krém - 2 kysané smetany a dvě šlehačky v prášku a 2 vanilkové cukry - ušlehat. Je moc dobrá druhý den vychlazená z lednice.
Buchta je moc dobrá. Dávám o polvinu míň cukru do těsta a do tvarohové hmotxy dávám cukr podle chti. Sypala jsem pomletýma oříškama smíchanýma se skořicí-moc dobrý a vynikne ještě víc chuť buchty ve které jsou taky oříšky a skořice.
Takze americka buchta sa pecie uz aj na Kanarskych ostrovoch najprv som spravila s polovicnej davky,pretoze som to chcela do tortovej formy,ale bola to velka chyba,pretoze toho bolo malo.Ja som dala pre zmenu lieskove orechy a menej oleja.Prave teraz dopekam druhu varku a zajtra uz fici do restauracie na predaj,tak som velmi zvedava ci aj tam zozenie uspech.Biba
Včera jsem ji pekla. Je opravdu moc dobrá.Cukru jsem dala téměř o polovinu míň než je v recptu a asi o 5dkg míň i do tvarohové polevy.
Upekla jsem buchtu uz trikrat za sebou! S polovicnim mnozstvim cukru slavim zde v San Diegu ohromny uspech. Polevy davam ruzne...
Tak právě mi ji mamka poslala na ochutnání, trošku si ji upravila, místo tvarohové polevy udělala polevu citrónovou a bylo to naprosto vynikající.
Buchta je opravdu výborná, protože moc nesladíme, dala jsem poloviční množství cukru a to třtinového krystalu.A poleva je velice zajímavá a osvěžující, i u té jsem snížila množství cukru podle chuti.
Nemá to chybu !!!Po všech varování jak je buchta sladká jsem udělala takovou odlehčenou verzi: misto 2 skl. cukru jsem dala necelou 1, sodu jsem vynechala a jelikož jsem neměla ořechy, dala jsem nasekané mandle a nemělo to chybu. Na polevu jsem dala méně másla a více tvarohu a navrh posypala skořicí.Po vychlazení je buchta vynikající.
Bylo to vynikajici dneska jdu peci znova. Musela jsem už dávat recepty všem navštěvnícim které u nás byly. Díky moc za skvěly recept
Je vyborna, po jednom dni v lednicce se rozlezi a je jeste lepsi, pridala jsem hrozinky a ubrala cukru.
Nebylo špatné, jen jsme ubrali cukr. S ním by to bylo asi dost sladké.
Buchta je výborná, snad trochu víc sladká
Vynikající, úplně stejná jako dostanete v Americe.
Strašně moc dobrá)) Vřele doporučuji!!!
Určitě je moc dobrá
super, super , taky doporučuju
Opravdu vynikající :-)
V Německu se jedlá soda koupí v lékárně, zkusila bych to tam.
Místo jedlé sody můžete použít amonium (cukrářské droždí) myslím, že by šly i použít 2 lžičky prášku do pečiva místo zmíněné jedné. Určitě nějaký kypřící prostředek prodávají i v Německu.
Co by se dalo dat misto sody ? Ja jsem v Nemecku a tady sodu nemaji, anebo ji neumim najit...
Jakých ořechů? (vlašských?)
VÝBORNÁ,TAKY DOPORUČUJI
Super, vyzkoušeno, doporuřčuji.