Peceni dortu je muj konicek a pote co jsem upekla tento dort jsem byla nepricetna! :-X korpus nevybehl, krem nebyl dobry a byl uplne o nicem. Cely dort skoncil v kosi..
co mě štve,že se píše želatina ale nakonec se to může polít želém a to je opravdu veliký rozdíl,želé a želatína.Začínající děvčata to ještě neznají,želé se může provařit jak je na sáčku psáno,ALE želatina Né!!!!!!!!!!!!!!!POZOR!!!!!!!! O:-) :-\ ;-)
Bohužel se mi také nepovedl. Korpus nevyběhl, takže nebylo co rozkrojit. Krém jsem tak dala jen na povrch. Asi díky použitému tvarohu je krém dost řídký a navíc se s těstem příliš nespojil, tak se při krájení jedná o kus těsta s kejdou navrch. Asi by bylo dobré korpus něčím před krémem pokapat - třeba rumem nebo šťávou. Krém je na můj vkus dost sladký. Rozhodně dort lépe vypadá na fotce než ve skutečnosti.
Taakže, teď zrovna jsem dodělala těsto a už se to peče...Dělám schválně korpusy dva - jeden podle receptu (těsto tuhé, s hrudkami a ještě ho bylo málo) a druhý korpus - přidala jsem horkou vodu, kypřící prášek do pečiva a tři lžíce oleje a do té čokoládové směsi více mléka. Oboje se peče a jsem zvědavá, jak to dopadne - bohužel ale více sázím na ten svůj korpus, do kterého jsem přidávala ingredience. A krém ani nezkouším, protože puding s tvarohem prostě držet nebude. Udělám si klasický pudinkáč a uvidíme :-)
Je to ůplně na nic není tam kyprici prasek nic,vsechno se mi to spálilo :-( :-( :-( :-(
Na první pohled recept vypadal, že bude úžasný, ale když jsem věnovala víc pozornosti poměru daných ingrediencí / těsto/, tak mi připadalo, že je tu nějaká chyba....tím pádem, se ani do něj nepustím, ale krém se dá určitě použít.
Těsto jsem dneska pekla, piškot nevykynul, proto ho rozhodně nedoporučuju péct. Zbytek jsem dělala podle receptu. Snad do zítřka pořádně ztuhne a bude všem chutnat.
Tak Jako Skusila jsem ho . Dělala jsem ho přítelovy k 19 tinam. A Řilkal že byl dobrej =)) :-P :-)
tenhle dort ma podle me chybu v ingrediencich nebo v mnozstvich .. testo ani nevykyne , natoz aby se to pak rezalo.. jestli je pro to nejaka vychytavka, chtelo by ji to tam napsat i pro né tak zkusene kuchare.... alespon ty jahody se pak daly samotne snist .. trosku bych to opravila, tak jestli nekdo vite, jak se to da spravne vytvorit, tak by jste to sem mohli pripsat, dekuji
No je fakt že teď přemýšlím jak ten korpus rozříznout,chtělo by to toho těsta aspoň jednou tolik :-(((
:-P :-[ :-\ =-O :-* 8-)
Vidím 2 , stačí kliknout a neřvat 8-)
Dělala jsem ho přítelovi k narozeninám, byl dobrý, ale dost sladký, vadilo to naštěstí jen mě. Všichni chválili.
To vypadá docela dobrý dort. :-D Musím ho doma vyskoušet. :-) A nevím jestli se mi doma povede. :-(
nevim, jak chutna, ale dort "al exclusive" bych radsi vymenila za ALL INCLUSIVE kdyz uz..chtelo by to opravit nazev!
... dort jsme dnes dělaly, ale nedopadlo to podle našich očekávání.. :-( těsto na korpus bylo tuhé, a to jsme vše dělaly přesně podle receptu. Tak tenký korpus, který poté vznikne opravdu nelze rozříznout :-X co se týče krému, shrnuly bychom jedním slovem : Tekutina ......na druhou stranu chuťově byl velmi dobrý. :-)
byla to mnnnnnnamka :-*
nejlip chutna kdyz ho pomazete na pindoura a takle ho jite..DOPORUCUJIIIII <:-)
<3 :-) me od mamci chutnal moooooooooooooc to bila ale dobrota
Ses zbláznila :-D No tak to jsem zvědavá, jak to o víkendu zvládnem :-S No raději se podívám na jinej :-)
Tenhle dortík se mi moc líbí... Maminka bude mít teď narozeniny, tak zrovna hledám recept na dort....
ahoj mimi hahahahaah ok pis skype ok milujutě lasko <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 O:-) O:-) O:-)
ahoj pis ok jo jo pissss ook ookk ahoj <3
aha jasně : vÍborně a Skusila tak fajn ... :-P
khgfyhinjhttp://www.rehttp://www.recepty.cz/recept/al-exclusive-s-jahodami-13288#cepty.cz/recept/al-exclusive-s-http://www.recepty.cz/recept/al-exclusive-s-jahodami-13288#jahttp://www.recepty.cz/recept/al-exclusive-s-jahodami-13288#hodami-13288#http://www.recepty.cz/recept/al-exclusive-s-jahodami-13288#
Opravdu? I to svědčí o člověku ....
Já si teda myslím, že to Terka Machů napsala schválně a těšila se na reakci. ;-)
Prý na hrubkách, Hanko, nezáleží. Alespoň se to tady dost často tvrdí. Pak to dojde do těchto konců! Každému z nás občas něco ujede, ale co je moc, to je moc, tady se nedá utěšovat tím, že nejdůležitější je, když nám chutná!
Slovo "sem" nekomentuju, to tak netáhá oči. :-)))
Hani - 3 ....!!!!!!
Pro Terku Machů: hodnotím Vás také za 1... ve třech slovech dvě hrubky... hm... :-)))
VÍÍÍÍÍBORNÉ...Skusila sem....
Lze zaměnit piškotový korpus za cukrářské piškoty(ty podlouhlé) a střídat dle postupu,prokládat ovocem.Pokud je venku 30C a nechce se péci s piškotem dobrá alternativa.Lze z toho utvořit i jednotlivé poháry - je to dokonce lepší i když trochu méně efektní.
je skělý !!!!!!!!!!!!
Opravdu výtečný, pochutnal jsem si!
moc dobrý.1.
Tak už je v troubě, vylít sice nešlo, ale nějak jsem ho do forma vyňahňala (bez mléka). Dám vědět.
A kdyby se vám to zdálo tuhé,Barčo, přidejte mléko, to tomu naprosto neublíží. Doufám, že se povede a bude chutnat
Tohle je již čtvrtý recept, co od vás zkouším, Ann, musím uznat - máte vkus,jen jsem měla strach, vypadá to složitě, ale zvládla jsem to. výborné 1
Vypadá to úžasně, Annalise, určitě zkusím - mňam!
Opravdu nechybí, Barčo, to těsto sice není úplně řídké, ale "vylít" se dá, jen mu trošku pomůžete, např vařečkou
Prosím dotaz, když smícháme sypké : mouku, van. cukry a cukr, pak přidám žloutky, tak pak i když přidám bílky určitě " nevyleji " do formy. Takové těsto nemůže přece téct ? Nechybí tam tekutina ? Díky za odpověď.
Annalise, dekuji za recept - i kdyz to vypada slozite, po precteni jsem zjistila ze je to zaplat panbuh jen zdani:-) Obzvlast vezmeme li v potaz ze 30g sypke smesy je jedna vrhovata lzice, je to hracka.