• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Alemanský Frankfurtský věnec - "Frankfurter Kranz"
Napište svůj komentář k receptu

Alemanský Frankfurtský věnec - "Frankfurter Kranz"

autor: Smith-P.
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Alemanský Frankfurtský věnec - "Frankfurter Kranz"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 100
      g máslo
    • 150
      g cukr
    • 3
      ks vejce
    • sůl trochu
    • citrónové aroma ca 4 kapky, tekuté, cukrářské
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 50
      g škrob
    • 6
      g prášek do pečiva
  • Máslový krém
    • 100
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 0,50
      l mléko plnotučné
    • 200
      g máslo
  • Krokant
    • olej trochu
    • 60
      g cukr
    • 0,50
      lžička máslo
    • 130
      g mandlové lupínky - loupané 80-130
  • Ozdoba
    • třešně

Postup přípravy receptu

1
Těsto: máslo které jsme nechali odstát, aby získalo víceméně pokojovou teplotu, řádně ušleháme a postupně přidáváme cukr, vejce, sůl a aroma. Mouku smíchanou se škrobem a kypřícím práškem vmícháváme po lžících. Poté těsto přelijeme do tukem vytřené věncové formy.
2
Pečeme při 175 °C asi 35-45 minut. (Těsto má v některých formách bohužel tendenci se přilepit, především na dno. Při vyndávání z formy je tedy třeby být opatrný).
3
Krém: pudinkový prášek smícháme s šesti lžicemi z mléka a zbytek mléka přivedeme k varu, poté sejmeme z plotýnky a do vroucího mléka přidáme rozmíchaný pudinkový prášek. Znovu přivedeme krátce k varu a pak odstavíme a necháme zchladnout, občas zamícháme. Máslo (opět pokojové teploty) vyšleháme a opatrně po lžících vmícháme zchladlý pudink. Na chvíli můžeme dát krém do ledničky pokud je až příliš tekutý.
4
Krokant: předem si vymastíme plech trochou oleje. Poté ohříváme v malém hrnci s tlustým dnem a za stálého míchání máslo s cukrem. V okamžiku, kdy veškerý cukr změní konzistenci a začne velmi mírně hnědnout, ihned sejmeme z plotýnky a rychle vmícháme mandle. Neprodleně vyklopíme na připravený plech a necháme chvíli zchladnout. Poté olejem potřeným válečkem na plechu rozdrtíme na malé kousky nebo spíše drobky.
5
Závěr: upečené a již zchladlé těsto, rozdělíme dvěma horizontálními řezy na 3 části. Jednou čtvrtinou až třetinou krému potřeme spodní kolo. Na tuto vrstvu položíme prostřední kolo, opět potřeme stejným množstvím krému a na tuto vrstvu samozřejmě položime vrchní kolo. Z krému si dáme trošku stranou na pozdější zdobení. Zbytkem potřeme celý dort, který v zápětí posypeme (rovněž ze všech stran) připraveným krokantem. Nakonec zdobízkem z oddělené časti krému vytvoříme nahoře pár malých krémových kopečků, na které položíme vypeckované, rozpůlené třešně (nejlépe chutnají samozřejmě čerstvé). Dort ještě dáme na několik hodin do ledničky.
6
Frankfurtský věnec (Frankfurter kranz) je vedle Švarcvaldského třešňového (Schwarzwälder Kirsch) pravděpodobně nejznámějši a nejoblíbenější německý dort.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Alemanský chléb s krustičkou - Krustenbrot

Alemanský chléb s krustičkou -…

Bábovka nebo věnec z červeného vína

Bábovka nebo věnec z červeného vína

Chlebový věnec

Chlebový věnec

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 22. 4. 2011 12:42

    Ráda bych recept vyzkoušela, ale z dávkování másla nejsem moudrá. 1/2 g je co? Půlka kostky? A do krokantu patří 1/2 lžičky nebi kusu? :-D

  • Sylva Karešová | 7. 3. 2008 23:35

    Bylo to mňam, můj Patričku. Bála jsem se krému, neboť nějak krémy nemusím, jsou na mne těžké... ale tohle kupodivu bylo OK. A ještě lépe to chutná další den. Vychlazené.

  • Petra Plevová | 14. 2. 2008 18:43

    Pro začátečnice perfektně popsaný postup.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Dopolední svačina Svačina Pečení Vaření Narozeniny Oslava Dobrůtka Německo Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citrónové aroma Cukr Mandlové lupínky - loupané Máslo Mléko Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Škrob Sůl Třešně Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Malinový likér

Malinový likér

Čočková polévka s rajčaty

Čočková polévka s rajčaty

Ořechové řezy ledové - cukroví

Ořechové řezy ledové - cukroví

Sýrový dort II.

Sýrový dort II.

Jemné tvarohové lívance - kynuté

Jemné tvarohové lívance - kynuté

Tvarohový řez

Tvarohový řez

Řízky v klobásovém zelí

Řízky v klobásovém zelí

Maminčiny kuřecí závitky

Maminčiny kuřecí závitky

Borůvkový dort

Borůvkový dort

Doporučujeme

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

32
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
24
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
16
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
15
Srbské rizoto
Srbské rizoto
15
Výborný špenátek
Výborný špenátek

Zajímavé články

Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5 výtečných náplní, na kterých si určitě pochutnáte!
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5…
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná rychlovka, díky které se blýsknete
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná…
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
AHA.cz Kraus klesl na samé dno! Otřesné ponížení Sáry Donutilové

Kraus klesl na samé dno! Otřesné ponížení Sáry Donutilové

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Grafik Tomáš Břínek (42) alias TMBK: Prozradil pohlaví druhého dítěte!

Grafik Tomáš Břínek (42) alias TMBK: Prozradil pohlaví druhého dítěte!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejčastěji nemocná: Kdo mívá slabou imunitu?

5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejčastěji nemocná: Kdo mívá slabou imunitu?

Další doporučené recepty:

Ajťácké Chilli con carne
Ajťácké Chilli con carne
Ajvar
Ajvar
Ajvar
Ajvar
Alemanský chléb s krustičkou - Krustenbrot
Alemanský chléb s krustičkou -…
Alenčin medovník
Alenčin medovník
Alenčin rychlý skládaný salát
Alenčin rychlý skládaný salát
  • Recepty.cz
  • Alemanský Frankfurtský věnec - "Frankfurter Kranz"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact