Do sklenice dáme trochu vody a sůl, rozmícháme jí a pak přidáme jogurt, ocet a zbylou vodu. Znovu pořádně rozmícháme a můžeme podávat. Třeba v parném dni je to přímo lahůdka.Pochází z Bulharska, kde je všude k dostání i hotový, zde ani nepřidávají ocet protože jejich jogurt je trochu kyselejší.
Dobrý den,
chtěla bych se jenom zeptat jakou to má čhuť, alespoň přibližně :-) Mám totiž hotel a docela ráda bych to tam podávala jako letní specialitu...!
Děkuji mockrát
oni tím zapíjí pekelnou kořalku zvanou Mastika... ;-)
Anonym
|24. 11. 2007 18:48
come
Marek Kopecký
|5. 4. 2007 15:39
Nedávno jsem objevil od fy. Holandia jogurt se stejnou kulturou (acidophilus bulgaricus?) jako byla v jogurtech v bulharsku. Při jeho použití už není ocet tak nutný je totiž kyselejší.
aisa gonzalez
|28. 2. 2006 13:29
U nas se dela bez octa a soli podle chuti kazdeho.Pak se da odstat do lednicky a je to.S tim octem to ale vyzkousim.Aja
ivo
|24. 1. 2006 08:01
Je to super! Objevil jsem to na dovolene v Bulharsku a nepil tam skoro nic jineho