• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Adonisova řecká kotopoulo
Napište svůj komentář k receptu

Adonisova řecká kotopoulo

autor: Smith-P.
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Adonisova řecká kotopoulo
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g kuřecí maso kuřecí prsa
    • 0,50
      lžička rozmarýn
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 100
      g sýr feta též k dostání pod názvem Apetina či sýr středomořského typu
    • 4
      lžíce panenský olivový olej extra
    • 50
      ml drůbeží vývar
    • 4
      lžička rajský protlak 3-4
    • 30
      ml metaxa 5* 2-3
    • 3
      lžíce créme fraiche
    • 2
      lžíce pepř celý celý
    • 125
      ml zeleninový vývar
    • 1
      špetka pálivá paprika

Postup přípravy receptu

1
Tip na začátek: Kdo nesežene Créme fraîche může si jej doma snadno vyrobit. Do jednoho kelímku šlehačky (min. 30% tuku) se přidají dvě lžíce podmáslí a tento kelímek se nechá stát při pokojové teplotě 24 hodin.
2
V mase vytvoříme nožem opatrně kapsy. Větší kusy masa můžeme prvně rozpůlit a pak vytvořit kapsy. Fetu nakrájíme dle velikosti kapes. Po naplnění masa kapsy uzavřeme za pomoci párátek. Poté jej vložíme do mísy, mírně osolíme, opepříme, přelijeme dvěma lžícemi olivového oleje, posypeme rozmarýnem, několikrát maso otočíme, aby bylo nakořeněné ze všech stran stejně a marinujeme asi hodinu až dvě. Poté si rozpálíme gril (buď venkovní nebo stolní elektrický, ne v troubě), a maso na něm z obou stran grilujeme dokud nezíská pěknou barvu (otáčíme jen 1x).
3
Nejlépe ve Woku smícháme slepičí vývar se zbytkem olivového oleje, necháme vařit na mírném až středním ohni, než se vyvaří tolik tekutiny, aby jí zůstala jen troška (pozor tato směs ráda stříká). Poté přidáme Metaxu, necháme minutu vařit, poté přidáme zeleninový vývar a po dalších třech minutách přídáme Créme fraîche, rajský protlak a zelený pepř. Vaříme dál, krátce před zhoustnutím přidáme ugrilované maso, aby se též ještě prohřálo a aby se spojily chutě.
4
Po zhoustnutí omáčky je jídlo hotové a podává se, nejlépe s hranolkami a tzatziki dle mého receptu http://www.recepty.cz/recept/tzatziki-originalni-recky-recept-14264
5
Pepřové kuličky se v omáčce ponechávají a jsou jedlé, téměř nepálivé. Přeji dobrou chuť aneb "kali orexi"
6
Originální název: Adonisova řecká kotopoulo stithos gemisto me feta se saltsa apo Metaxa.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kotopoulo Tiganito Marinato

Kotopoulo Tiganito Marinato

Řecká žloutková polévka se sýrem

Řecká žloutková polévka se sýrem

Řecká vegetariánská moussaka po australsku

Řecká vegetariánská moussaka po…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • zmije.com | 23. 5. 2013 18:09

    blééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééé no fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuj

  • xcff | 26. 10. 2011 12:01

    fůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj.................

  • GRAREG | 18. 7. 2011 16:10

    :-) :-) :-) :-( :-( :-( ;-) ;-) ;-) :-P :-P :-P :-D :-D :-D :-[ :-[ :-[ :-\ :-\ :-\ =-O =-O =-O :-* :-* :-* 8-) 8-) 8-) :-$ :-$ :-$ :-! :-! :-! O:-) O:-) O:-) :'( :'( :'( :-X :-X :-X :-)) :-)) :-)) :-| :-| :-| <3 <3 <3 <:-) <:-) <:-) :-S :-S :-S

  • JeSs | 18. 7. 2011 16:08

    Já sem to zkoušel, a moc mi to nebralo. Nevím jaký bude váš názor ale mě to moc nešlo H :-( :-( :-( :-( :-( N U S

  • afrodita panopoulou | 1. 2. 2010 19:02

    Zdravím, (ADONISOVA KUŘECÍ PRSA by byl trochu srozumitelnější název :-))ale jinak v pořádku,autor receptu se zdá být jak vynikající kuchař,tak i požitkář.bravo.

  • Patrick Schmitt | 30. 8. 2009 05:43

    Děkuji za upozornění, do receptu jsem zapomněl vkloubit údaj o tom, že špetka pálivé papriky patří do omáčky a přidává se zároveň se zeleným pepřem. Omáčka určitě není kyselá, jelikož Créme fraîche je o hodně méně kyselý neź např. kysaná smetana. Je to víceméně stále šlehačka, akorát že kultury bakterií podmáslí způsobí, že získá hustou konzistenci a jen jemňoučce nakyslý nádech. Ani Metaxa není kyselá, omáčka získá jen specifickou příchuť, která někomu chutná, ale druhý může mít výhrady. A tak zbývá jen říct, že recepty mají slozit jen pro inspiraci a rozšíření obzorů. To pravé umění spočívá v tom dát jídlu i něco vlastního a vědět, které chutě k sobě jdou a které ne. Každopádně mi ale lichotí, že jste se nadchl pro mé recepty. Mnoho zdaru při vaření.

  • František Pazdera | 28. 8. 2009 19:02

    Dobrý den, Patriku vyhledávám nyní postuponě vaše recepty a zkouším je, v tgomto případě mne zajímá lokace pálivé chuti - má pálivá paprika okořenit maso ( snad uvnitř?) nebo patří do omáčky? není výsledná chuť omáčky moc kyselá a jak by se originální recept hněval na ev. korekci kyselé chuti ? Děkuji za vysvětlení

  • Patrick Schmitt | 7. 4. 2008 21:31

    Název musel být zkrácen, takže tady je celý název pro zainteresované: Adonisova řecká kotopoulo gemisto me feta se saltsa apo Metaxa

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Grilování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Créme fraiche Drůbeží vývar Kuřecí maso Metaxa 5* Pálivá paprika Panenský olivový olej Pepř celý Pepř mletý Rajský protlak Rozmarýn Sůl Sýr feta Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zázvorový čaj II.

Zázvorový čaj II.

Humrové chlebíčky

Humrové chlebíčky

Volská oka speciál

Volská oka speciál

Fitness Makovec

Fitness Makovec

Nepečený malinový dort do misky

Nepečený malinový dort do misky

Polévané piškotové muffinky

Polévané piškotové muffinky

Salát se sýrovo-bylinkovou zálivkou

Salát se sýrovo-bylinkovou zálivkou

Šneci nejen s tvarohem

Šneci nejen s tvarohem

Sernik neboli tvarohový dort od Jirky Babici

Sernik neboli tvarohový dort od Jirky…

Doporučujeme

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

44
Štrúdl s hroznovým vínem
Štrúdl s hroznovým vínem
20
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
16
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
15
Mexický hrnec s rýží
Mexický hrnec s rýží
13
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …

Zajímavé články

Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5 výtečných náplní, na kterých si určitě pochutnáte!
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5…
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná rychlovka, díky které se blýsknete
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná…
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
AHA.cz Nemocí ztrápená Konvičková polyká slzy: Jde o partnera Reného

Nemocí ztrápená Konvičková polyká slzy: Jde o partnera Reného

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Galavečer Pirelli: Dokonalá Maxová a světové krásky! Jsme u toho

Galavečer Pirelli: Dokonalá Maxová a světové krásky! Jsme u toho

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: &#039;Je to ta nejlepší teenagerská máma!&#039;

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: &#039;Je to ta nejlepší teenagerská máma!&#039;

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejčastěji nemocná: Kdo mívá slabou imunitu?

5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejčastěji nemocná: Kdo mívá slabou imunitu?

Další doporučené recepty:

Acidovka
Acidovka
Adámkova mini sekaná (nejen) se sýrem
Adámkova mini sekaná (nejen) se sýrem
Adamovy kuličky (sekaná)
Adamovy kuličky (sekaná)
Ádovy koule
Ádovy koule
Adrijská Ciabatta
Adrijská Ciabatta
Adžika - zeleninová pasta
Adžika - zeleninová pasta
  • Recepty.cz
  • Adonisova řecká kotopoulo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact