V pánvi rozehřejeme trochu oleje. Když je pánev horká, přidáme na plátky nakrájenou šunku a rajčata. Vejce rozšleháme a nalijeme také do pánve.... více o Snídaňová tortilla
Do mísy nasypte mouku, přidejte cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva a mák. Suché ingredience promíchejte a přimíchejte vejce, vodu a olej. Těsto... více o Makovec se švestkami
Máslo nechte chvíli změknout při pokojové teplotě. Bylinky nasekejte najemno. Česnek oloupejte a také ho nasekejte na co nejdrobnější kousky. Změklé... více o Bylinkové máslo
Začneme tím, že brokolici rozdělíme na malé růžičky, které opláchneme. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a když se vaří, přidáme do ní brokolici.... více o Treska s gratinovanou brokolicí a mandlemi
V hrnci rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Mrkev a celer nakrájíme na malé kousky a přidáme... více o Středomořská čočková polévka
V hrnci svařte vodu s cukrem, vymačkanou šťávou z citrusů a kořením. Pak přilijte alkohol a víno a přidejte i nakrájené ovoce. Punč pouze zahřívejte,... více o Tradiční vánoční punč
Nejprve začneme přípravou těsta na buchtičky - připravíme kvásek. Asi polovinu mléka lehce ohřejeme, přidáme do něj lžičku cukru, lžíci mouky a... více o Buchtičky s vanilkovou omáčkou
V hrnci rozehřejeme ghí nebo máslo a necháme na něm zesklovatět nakrájenou cibuli. Po chvíli přidáme také většinu česneku nakrájeného na plátky (bokem... více o Poctivá česnečka
Máslo nechte povolit (případně ho rozpusťte a nechte vychladnout) a smíchejte ho s vejci. Přidejte mléko a prošlehejte. Smíchejte mouku, sůl a prášek... více o Sýrové muffiny se slaninou a pažitkou
Brambory uvaříme ve slupce, aby byly měkké (nesmí se rozpadat, ale když do nich zapíchneme ostrý nůž, tak bramborou lehce projde). Uvařené brambory... více o Francouzské brambory s pórkem
Uvařené nebo konzervované fazole nasypte do zapékací mísy. Pokud použijete konzervované, nezapomeňte je důkladně propláchnout pod tekoucí vodou,... více o Pečené fazole
Jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cukr, mouku a skořici a zamícháme. Přidáme jablka, podlijeme vodou a... více o Jablečný bread cake
Hladkou mouku prosejeme do mísy. Dobře vychlazené máslo nekrájíme na malé kostičky a spolu s vejcem a vodou ho přidáme do těsta. Těsto začneme rychle... více o Cottage quiche s červenou cibulí
Žloutky dejte do nerezové mísy, přidejte vanilku, Salko a kondenzované neslazené mléko a důkladně vyšlehejte. Nerezovou mísu poté vložte do hrnce s... více o Nejlepší vaječný likér
Sušenky rozmixujte nebo rozdrťte, smíchejte je s povoleným máslem a směs umačkejte na dno formy vyložené pečícím papírem. Tento základ dejte na cca 10... více o Dýňový cheesecake s ricottou
Z bedel odstraňte nožičky a klobouky nakrájejte na nudličky. Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte olej a cibuli na něm orestujte,... více o Dršťková z bedel
Maso prošpikujte, zbylý špek dejte stranou. Maso osolte, opepřete a obalte v mouce. Pečeni zprudka orestujte ze všech stran v pánvi na oleji, aby se... více o Hovězí pečeně s houbami
Nejprve si připravíme těsto - žloutky utřeme s cukrem a máslem. Přidáme mouku, kakao a prášek do pečiva. Postupně přidáváme mléko, abychom docílili... více o Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami
Chleba potřeme olivovým olejem a posypeme částí nastrouhaného sýra. V pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm nakrájené kuřecí maso, které... více o Zapečený flatbread s kuřetem a paprikami
Mrkve a cuketu očistíme a nastrouháme. Pokud cuketa pustí vodu, vymačkáme ji. Dále přidáme vejce, mouku, nastrouhaný sýr a dochutíme solí, pepřem,... více o Mrkvovo-cuketové placičky
Lišky očistíme. V hrnci rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou šalotku. Když je šalotka hotová, přidáme nakrájené lišky.... více o Polévka z lišek
Očištěné hříbky pokrájejte na plátky. Polovinu sádla rozpusťte v kastrolu a vsypte nakrájené hřiby. Duste je ve vlastní šťávě, dokud nevydusíte... více o Houbový guláš
Připravte si těsto na nudle. Mouku, špetku soli, vejce a olej zpracujte na hladké těsto a nechte ho alespoň hodinu odležet zabalené ve fólii. Po... více o Houbové ragú s nudlemi
Očištěné a pokrájené houby povařte 5 minut v osolené vodě se lžičkou octa. Všechny suroviny na nálev dejte do hrnce, zalijte 750 ml vody a krátce... více o Nakládané houbičky
Na sádle orestujte nasekanou červenou cibuli, přidejte očištěné a na menší kousky nakrájené houby a teprve potom přidejte i nasekanou jarní cibulku.... více o Topinky se smaženicí
Začněte uvařením čtvrti šálku horkého espressa nebo silné kávy. V misce vhodné do mikrovlnné trouby smíchejte 1 šálek mléka, 1 lžíci cukru, 1/4 lžičky... více o Dýňové latte
V hlubší pánvi rozehřejte olej a nechte na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Cuketu omyjte, nastrouhejte a vymačkejte z ní přebytečnou... více o Cuketové těstoviny s ricottou a citronem
Cukety omyjte (není třeba je loupat) a nakrájejte je na hranolky (můžete udělat i silnější plátky). Vejce prošlehejte se solí a pepřem. Strouhanku... více o Cuketové hranolky
Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky, ochuťte kořením (použijte kvalitní směs koření), přidejte asi 3 lžíce oleje a promíchejte. Maso orestujte v... více o Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou
Rajčata omyjte a odkrojte z nich vršky. Poté rajčata vydlabejte, dávejte při tom pozor, abyste neporušili slupku. Vydlabané části rajčat dejte bokem a... více o Zapečená plněná rajčata
V pánvi rozehřejte olej, přidejte omytá rajčátka a oloupaný česnek. Pozvolna orestujte, aby rajčátka změkla, a dávejte pozor, aby česnek nezhnědnul,... více o Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Do misky nasypte matcha prášek. Přilijte 2 lžíce horké vody a šlehejte, dokud se matcha nerozpustí. Přilijte zbývající 1 šálek vody a promíchejte.... více o Ledové matcha latté
Třešně omyjte, zbavte stopek a nasypte je do čistých zavařovacích sklenic. Do každé sklenice přidejte 1-2 lžíce cukru a lžičku rumu a vše zalijte... více o Třešňový kompot
Do sklenice se širokým dnem dejte pár kostek ledu a zalijte je Campari, Cinzanem a ginem. Zamíchejte a ozdobte plátkem pomeranče.... více o Negroni
Velkou sklenici naplňte ze 2/3 ledem, přilijte perlivou vodu, Prosecco a na závěr likér Aperol. Dozdobte kouskem pomeranče.... více o Aperol Spritz
Květy bezinek, které jsme natrhali nejlépe za slunečného počasí v čistém prostředí, zbavíme stopek (jsou hořké), rozložíme na utěrku a počkáme asi... více o Bezový sirup za studena
Do misky nalijeme mléko a přidáme na drobné kostičky nakrájené rohlíky, které necháme nasáknout. Kopřivy přelijeme horkou vodou a ihned zalijeme vodou... více o Velikonoční sekaná s kopřivou
Cibuli nasekáme nadrobno a na mírném plameni ji osmažíme na oleji do mírně zlatavé barvy. Do větší misky dáme krůtí maso, vejce, vločky, prolisovaný... více o Zdravá velikonoční sekaná
Den předem naložíme maso. Nakrájíme ho na kostky, smícháme s olejem, rozetřeným česnekem, kořením a necháme přes noc v chladu marinovat. Cibuli... více o Jehněčí guláš
Nejdříve smícháme suché ingredience, tedy mandlovou mouku, kokos a proteinový prášek. Přidáme tvaroh, vejce, citrónovou kůru a umícháme těsto. Formu... více o Zdravý tvarohový beránek bez másla
Nejprve uvaříme každý druh masa zvlášť ve vodě. Uvařené a vychladlé maso nakrájíme na kostičky. Množství masa si určíme podle toho, jak vydatnou... více o Velikonoční nádivka na plech
Maso nakrájíme na nudličky. V kastrolu na sádle osmahneme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme a opepříme a orestujeme ho ze... více o Hovězí tokáň
Připravíme si ohnivzdornou mísu. Do ní dáme vymačkanou šťávu z citronů, jemně nastrouhanou citronovou kůru, máslo a cukr. Poté dáme mísu na hrnec s... více o Lemon curd
Předehřejte troubu na 180 °C. Formu vymažte a vysypte hrubou moukou. Oddělte žloutky a ušlehejte je s oběma cukry. Přidejte mouku s práškem do pečiva... více o Citronová babeta
Nejprve si připravíme náplň. Na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli a česnek, poté přidáme kuřecí maso. Do této směsi přidáme nakrájenou papriku a... více o Chimichanga
Připravte si vychlazená kachní nebo husí foie gras. Lžící z povrchu seškrábněte blanku a rozřízněte je tak, aby vám vznikly dva laloky. Poté odstraňte... více o Foie gras
Na olivovém oleji orestujte nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte koření, rajčatový protlak, zeleninový vývar a vařte na mírném ohni cca 15 minut,... více o Čočkový dhál
Sušené papričky zalijeme vroucí vodou a necháme je chvíli nabobtnat. Mezitím na suché pánvi chvilku prohodíme suché koření, aby se rozvonělo. Vodu z... více o Harissa pasta
Dvě lžičky kukuřičného škrobu s 50 g cukru rozmícháme ve 100 ml smetany. Do rendlíku nalijeme zbývající smetanu, přidáme žloutky, zbytek cukru,... více o Pastéis de nata
Maso pokrájejte na kousky a smíchejte s jogurtem, prolisovaným česnekem, nastrouhaným zázvorem, kořením (masalou, římským kmínem, kurkumou a... více o Kuřecí Tikka Masala