Recept na těstovinové nudle – postup přípravy, suroviny a více variant receptu
Nudle jsou velmi všestrannou přílohou rozmanitých druhů. Pokud pomineme polévkové nudle, které stojí zvlášť, zbývají nudle těstovinové klasické, které známe jako tagliatelle, papardelle nebo fettuccine. Liší se především svou šířkou a podávají se k omáčkám.
Další typ nudlí jsou asijské. Ty najdete pod názvem skleněné nebo rýžové a používají se v pokrmech se smaženými nudlemi, které se kombinují se zeleninou, masem i vejci. Asi nejznámější je skvělý pokrm Pad Thai. Stále častěji se objevují také recepty japonských pohankových nudlí soba a ještě více pšeničných nudlí undon. Ladí s rozmanitými pokrmy a jejich příprava je nenáročná.
Do mističky dáme asi 16 dkg hrubé mouky, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci vody, špetku soli a rozmícháme...
více o Domácí nudle do polévky
Tagliatelle uvaříme al dente ve vroucí osolené vodě. Chřest si uvaříme v malém množství vody tak aby se nerozvařil. Na oleji krátce orestujeme...
více o Tagliatelle po středozemsku
Kuřecí prsa nakrájíme na delší nudličky, osolíme a promícháme s kari. Uvaříme dlouhé nudle. Masíčko opékáme na rozpáleném oleji ve větší pánvi. Do...
více o Fetuccini
Na malé kousky pokrájenou rybu a šlehačku povaříme asi 10 minut.
Přidáme koření, česnek a křen, dle chuti osolíme.
Nakonec přidáme na 5 mm nakrájené...
více o Tagliatelle s lososem
Nakrájíme houby, prolisujeme česnek a osmažíme na pánvi, dokud nám houby nezměknou. Zatímco smažíme, uvaříme si v hrnci vodu a uvaříme těstoviny. Když...
více o Tagliatelle se špenátem a houbovou omáčkou
Z uvedených ingrediencí vymícháme metličkou těsto (jako na palačinky), upečeme pozvolna na tuku na pánvičce z obou stran jako omeletu. Po upečení...
více o Celestýnské nudle do polévky
Papriky očistit a nakrájet na kostky, česnek na plátečky. Kuřecí maso osolit grilovací směsí a osmahnout po obou stranách na oleji. Vyjmout a ve...
více o Papardelle s kuřecími prsíčky
Na pánvi osmahneme maso, přidáme zeleninu a žampióny a zakapeme sojovou omáčkou, přidáme asi 4 lžíce vody a necháme chvilku dusit. Mezitím uvaříme...
více o Čínské nudle s masem a žampióny
Na pánvičce osmahneme cibulku, pak k ní přihodíme dle chuti slaninu nebo jiné maso a to omahneme. Potom na pánvičku vsypeme větší kus nastrouhané Nivy...
více o Papardele se sýrovou omáčkou
Lilky nakrájíme na plátky asi 6 mm silné a osmažíme je na pánvi po obou stranách.
V kastrolu zpěníme na másle a olivovém oleji cibuli, přidáme rajčata...
více o Fettucine po sicilsku
Omyté kuře vložíme do 3/4 l vlažné osolené vody, chvíli povaříme a potom přidáme očištěnou kořenovou zeleninu a koření a společně vaříme do měkka....
více o Kuřecí vývar s domácími nudlemi
Cuketu očistíme a nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli nakrájíme najemno. Obojí 10 minut podusíme na másle, zahustíme jíškou, krátce povaříme,...
více o Nudle s cuketou a šunkou