Na těsto promíchejte mandlový prášek s moučkovým cukrem. Krupicový cukr svařte s 50 ml vody na cukrový sirup. Bílky ušlehejte do polotuha, snižte...
více o Makronky se třemi náplněmi
1. Do mléka vsypeme polovinu cukru, který v mléce rozpustíme. Potom přidáme vanilkovou dřeň a zvolna přivedeme k varu. Když se mléko vaří, tenkým...
více o Krupicový nákyp s ovocným kompotem
Broskve oloupneme, odpeckujeme a nakrájíme na silné plátky. S cukrem a citronovou šťávou vložíme do kastrolu, přikryjeme a necháme několik hodin...
více o Broskvový džem s vanilkou
Sušenky najemno nastrouháme (nastrouhala jsem je ve strojku na strouhanku) a důkladně promícháme s horkým rozpuštěným máslem a necháme stát.
Smícháme...
více o Cheesecake II.
Necháme na mírném plameni rozpustit máslo a necháme ho zchladnout. Vmícháme 3 vajíčka, cukr, zrníčka z vanilkového lusku a nakonec kukuřičnou krupici....
více o Kukuřično-kokosová buchta
Máslo, cukr, žloutek a kůru utřeme do pěny. Vmícháme mouku a vypracujeme těsto. Rozválíme na kulatý plát a vyložíme jím koláčovou formu. Pečeme při...
více o Ostružinový dort
Připravíme krém: změklé máslo utřeme s cukrem, vydlabanými zrníčky z vanilkového lusku a žloutky dohladka. Za stálého míchání přidáváme smetanu a...
více o Malakův dort
Ořechy umeleme, když máme lusk rozřízneme ho a vyškrabeme dřeň, sladidlo v tabletách rozpustíme.
Mouku, na kousky nakrájený tuk, ořechy, vanil. dřeň,...
více o Dia rohlíčky s ořechy
Žloutky, prosátý cukr, tlučenou prosátou vanilku a citronovou šťávu třeme 1/2 hodiny (můžeme našlehat elektrickým šlehačem podstatně ruchleji) do...
více o Rakvičky - pradávný recept
Máslem vymazané zapékací mističky vysypeme polovinou vanilkového cukru. V připravené misce rozmačkáme banány a promícháme s citrónovou šťávou s druhou...
více o Domácí banánové suflé s vanilkou
Mléko (či vodu připravený nápoj Oves milk) dáme vařit do hrnce se silným dnem a přidáme do něj vanilkový lusk. Za stálého míchání přisypeme rýži....
více o Malinové rizoto s vanilkou
Džem: do dvou kil jahod nasypeme krupicový cukr. Zamícháme a dáme vařit. Jakmile dosáhne džem varu, začne se na povrchu tvořit pěna, tu se snažte...
více o Rýžový pudink
U většiny receptů kde se uvádí vanilkový cukr, pravděpodobně myslí cukr vanilínový. Ten se však s pravým nedá srovnat. Nejvíc je to cítit u pečiva,...
více o Vanilkový cukr
Do soudku s víkem dáme ořechy, rozkrájené na čtvrtiny, nalijeme víno, přidáme cukr, oříšek a vanilku. Dobře uzavřeme a uložíme na tmavé místo při...
více o Vin de noix (víno ze zelených ořechů)
Rajčata oloupeme, rozkrájíme a vložíme do hrnce. Zasypeme cukrem, nadrobno posekanou vanilkou a strouhanou kůrou. Promícháme, přikryjeme a necháme 2...
více o Marmeláda z rajčat II.
Lusk vanilky nařízneme a vydlabeme dřeň. Do hrnce nalijeme mléko, přidáme vanilkovou dřeň i lusk a zahřejeme. Stáhneme z plotny a necháme odstát....
více o Skořicová zmrzlina
Meloun rozkrojíme, jádra vydlabeme. Oloupeme a nakrájíme na kostky. Nařízneme lusk vanilky a vyškrábeme dřeň. Omyjeme limetu a kůru ostrouháme. Obojí...
více o Meloun v kokosovém mléku
Žloutky se utřou s cukrem do pěny, přidají se vanilková zrníčka (pokud nemám lusk, dávám vanilkový cukr) a za stálého míchání se přilije šlehačka....
více o Crème Brûlée
Sypké suroviny smícháme v míse a vysypeme je na pracovní desku. Přidáme nastrouhané máslo, vejce, žloutek, zrnka z vanilkového lusku a nastrouhanou...
více o Ořechové košíčky
Med a hnědý cukr rozpusťte v červeném víně a přiveďte k varu. Pak přidejte koření a celé, oloupané hrušky a vařte dokud hrušky nezměknou (tedy do té...
více o Hruškový sen
Nejdříve si uděláme jemné linecké těsto, které dáme do dortové formy (průměr cca 26-28 cm). Smícháme mouku, tuk, 10 dkg cukru moučka, dvě vejce a...
více o Cheesecake V.
Tykev nakrájíme na kostky, zalijeme vodou, do které přidáme 2 lžíce octa (tykev dávám do 5l hrnce). Necháme přes noc stát a ráno zopakujeme. Odpoledne...
více o Tykvový kompot
Maliny přebereme, všechno ovoce omyjeme a osušíme, jahody překrojíme napůl.
Vanilkový lusk podélně rozřízneme, vyškrábneme dřeň. Dřeň i lusk, červené...
více o Drobné ovoce s vanilkovou omáčkou
Hrušky oloupeme, přepůlíme a odstraníme jádřince. K varu přivedeme 3/8 l vody, 30 g cukru, citronovou šťávu a vanilkový lusk. V tekutině dusíme půlky...
více o Hrušky s broskvemi v omáčce
Vejce vyšleháme s cukrem a přidáme smetanu. Postupně vmícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a dobře promícháme, dokud nevznikne hladké...
více o Jahodová bublanina
Z mléka, vajec, soli a cukru vyšleháme palačinkové těsto, ze kterého vytvoříme asi osm palačinek. Ze zbylých surovin kromě šlehačky, čerstvého ovoce a...
více o Schované palačinky
Borůvky omyjeme a dáme okapat. Vložíme je do bílého vína, přidáme 1 lžičku citronové kůry a šťávy a 45 g cukru. Kompot zvolna vaříme asi 2 minuty....
více o Bramborové dortíčky s borůvkami
2 lusky vanilky namočíme na 4 dny do 1 l čistého lihu. (sklenice budiž dobře přikryta.) Pak si uvaříme v 3/4 - 1 litru vody 1 kg cukru na nitku 15...
více o Vanilkový likér
Ve třech litrech vody rozpustíme cukr a povaříme, druhý den do této sladké vody přidáme rýži, droždí, rozinky, nové koření, hřebíčky, nadrobno...
více o Domácí saké
Mléko, žloutky, cukr a vanilkový lusk ušleháme dohusta. Když je hmota hladká, postavíme směs do vodní lázně a za stálého šlehání šleháme tak, aby...
více o Vanilková zmrzlina našich babiček
Žloutky utřeme s vanilkou a cukrem. V hrnci svaříme více než polovinou mléka. Zbytek studeného mléka smícháme s bramborovým škrobem a zvolna vléváme...
více o Vanilková omáčka
Jablka zbavíme jádřinců a slupky, poté nakrájíme na kostičky. Dáme na připravenou pánev (nebo menší kastrůlek), ve které jsme rozehřáli máslo ...
více o Jablíčkový dezert
Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vydlabeme z něj dřeň. Oloupanou rebarboru a polovinu jahod nakrájíme na kostičky, zbylé jahody rozmělníme....
více o Tvarohové knedlíky s vanilkou