Quinou zalijte 2 hrnky vody a přiveďte k varu. Plamen stáhněte na minimum a nechte pozvolna probublávat asi 20 minut, doměkka. Jablka očistěte a...
více o Kaše z quinoy s jablky
Nakrájíme si cibuli na malinko větší kousky. Na pánev dáme olej a necháme rozehřát. Poté přidáme cibulku a necháme ji zlehka osmahnout.
Když nám...
více o Kuřecí se smetanou a špenátem
Cibuli osmažíme na oleji nebo másle dosklovata, přidáme najemno nasekaný česnek, který necháme v cibuli jen krátce provonět a hned po něm přisypeme...
více o Dušený špenát se schwarzwaldskou šunkou
Vyšlehejte bílky, cukr, extrakt, pak vmíchejte mandle. Troubu zapněte na 150 °C. Hmotu rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 30...
více o Mandlová roláda
Troubu zapněte na 170 °C. Čokoládu a máslo rozpusťte. Vejce šlehejte s cukrem tak dlouho, dokud se nerozpustí. Pak přidejte čokoládu s máslem. Nakonec...
více o Čokoládový koláč s oříškovým bezé
1 Bílou čokoládu rozpusťte a vmíchejte do ní smetanu – připravíte si tak jednoduchou ganache. Tu nalijte do mělkých silikonových formiček a nechte...
více o Malinová pusa
Maso odblaňte, osolte, opepřete a vložte s česnekem, očištěnou mrkví a s polovinou porce másla do vakuovacího sáčku. Vakuujte a poté vložte do sous...
více o Vepřový ořech s mrkvovým pyré
Na oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte očištěná a na malé kousky nakrájená játra. Osolte, opepřete, přidejte kmín a krátce orestujte....
více o Sekaná s kuřecími játry
Na oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, anglickou slaninu a na kostičky nakrájené papriky. Nechte vychladnout.
Krůtí prsa namelte najemno,...
více o Krůtí sekaná s paprikou
Maso smíchejte s nasekanou jarní cibulkou, vejcem, nadrobno nakrájeným rohlíkem namočeným ve smetaně, osolte a opepřete.
Šunku rozmixujte s lučinou a...
více o Sekaná s šunkovou pěnou
Na oleji orestujte jemně nasekanou cibuli, přidejte houby a nasekaný česnek, osolte, opepřete, přidejte kmín a opékejte.
Až houby změknou, přidejte...
více o Sekaná s houbami a špenátem
Dršťky nakrájejte na proužky o velikosti přibližně 2 x 5 cm, ochuťte kmínem, tymiánem, majoránkou, solí a pepřem. V misce smíchejte vejce s pivem,...
více o Obalované dršťky
Množství kuskusu v poměru k hotové špenátové směsi záleží čistě na každém individuálně. Někdo má rád kuskus sušší, jiný zase krémovější, takže se při...
více o Špenátový kuskus
Vajíčka vyšleháme s cukrem a vanilkovým extraktem do pěny. Do misky s vajíčky postupně přidáváme mouku promíchanou s kypřícím práškem. Postupně...
více o Pudinkové pokušení
Nejdříve si připravíme odpalované těsto..tzn. Do hrnce dáme vařit vodu s máslem a špetkou soli. Až začne voda vřít, přidáme pomalu mouku za stálého...
více o Věnečky podle Valiky
Výběr masa záleží na chuti každého, stejně tak i doba smažení. Někdo rád "rare" někdo úplně propečený a někdo dá zase přednost vepřovému před hovězím...
více o Steak s houbovým přelivem
Předehřejte troubu na 180 °C. Formu vyložte pečicím papírem a zvnějška ji obalte alobalem, boky potřete máslem.
Rozdrťte sušenky a smíchejte je s...
více o Rozmarýnový cheesecake
!! Příprava korspusu :
- U 3 vajec oddělíme bílek od žloutku. Bílky si necháme na ušlehání sněhu a žloutky dáme s dalšími 3. vejci do šlehací nádoby....
více o Borůvkový dezertík I.
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přilijeme vodu a olej, promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem a kakaem a opět dobře promícháme. Nakonec do těsta...
více o Míša dort
Mouku smíchejte s kakaem, cukrem, skořicí a špetkou soli.
Rozpuštěné máslo prošlehejte s vejci a smetanou. Uhněťte těsto, zabalte do fólie a nechte...
více o Čokoládové sušenky I.
Den předem si připravte krém. Zahřejte šlehačku a horkou ji nalijte na nalámané ledové kaštany. Až se kaštany rozpustí, vymíchejte dohladka a...
více o Čokoládové éclairs
Troubu zapněte na 160 °C.
Těstoviny uvařte v osolené vodě na skus.
Špenát spařte vroucí vodou a nasekejte. Bazalku natrhejte.
Slaninu nakrájejte na...
více o Penne se špenátem
Nalámanou čokoládu a 120 ml horké vody rozpusťte ve vodní lázni. Hmotu nechte vychladnout a přitom stále míchejte, dokud nebude hladká a lesklá. Po 3...
více o Čokoládová pěna s granátovým jablkem
Tresku z obou stran osolte a zlehka opepřete a poprašte paprikou. Zabalte ji do plátků slaniny a převažte provázkem. Na olivovém oleji z obou stran...
více o Treska se žampiony ve slanině
Brambory oškrábejte, uvařte v osolené vodě. Slijte, nechte chvilku odpařit a prolisujte.
Cibuli, petrželku a pažitku nakrájejte najemno.
Vychladlé...
více o Erdäpfelkas
Mouku promíchejte s oběma druhy cukru, vejci, práškem do pečiva, smetanou a tvarohem.
Vymíchejte těsto. Máslo rozehřejte a pomocí dvou lžiček tvarujte...
více o Almnüsse (smažené koblížky)
Kapra osolte, opepřete a obalte v mouce, poté v rozšlehaném vejci smíchaném se smetanou a petrželkou a nakonec ve strouhance.
Smažte na oleji z obou...
více o Kapr v trojobale
Do kuřete vetřete sůl a pepř.
Připravte nádivku. Toastový chléb nakrájejte na drobné kostičky. Rozložte je na plech a za nízké teploty (50 °C) sušte v...
více o Pečené kuře s kaštanovou nádivkou
Hlavy a odřezky pstruhů i s kořením zalijte 1 litrem vody a 15 minut povařte.
Na másle orestujte nasekanou cibuli a nakrájenou kořenovou zeleninu, pak...
více o Polévka ze pstruha
Nadrobno nasekanou cibulku a česnek opečte na másle dozlatova, zaprašte moukou a upražte světlou jíšku. Zalijte ji vývarem, přiveďte k varu a 15 minut...
více o Hrášková polévka 2
Šalotky a česnek nakrájejte nadrobno a na másle orestujte dozlatova.
Přidejte nadrobno nakrájené kaštany a ještě krátce orestujte, část kaštanů potom...
více o Kaštanový krém
Troubu zapněte na 180 °C. Kachnu ze všech stran osolte a opepřete. Hrudí dolů jí položte na mřížku a tu na hluboký plech, kam bude odkapávat tuk....
více o Kachna s fíkovým zelím
Růžičky kapusty rozčtvrťte. Asi 60g petržele nakrájejte na tenké nudličky, zbytek nahrubo. Cibuli a zázvor nakrájejte najemno a osmahněte na oleji....
více o Kapustičková polévka
V hrnci přiveďte k varu smetanu s oběma druhy cukru a nechte je v ní rozpustit.
Odstavte.
Po vychladnutí vmíchejte rozšlehané žloutky s kondenzovaným...
více o Kouzelný vaječný koňak
1. Troubu zapněte na 160°C. Žloutky vyšlehejte do pěny s 60 g třtinového cukru. Přidejte med a strouhaný zázvor a znovu prošlehejte.
2. Mouku prosejte...
více o Zázvorová roláda s tvarohem a povidly
1. Den předem za stálého míchání svařte smetanu s cukrem, kakaem a džemem. Stáhněte z plotny a přidejte čokoládu. Nechte odstát. Až povolí, vyšlehejte...
více o Vánoční Pavlova
Do mísy vlijte šálek teplé vody a přisypte droždí. Přimíchejte cukr, vejce, jogurt, vanilkový extrakt, citronovou kůru a sůl. Postupně vmíchejte mouku...
více o Panettone
Troubu zahřejte na 180 °C. Brambory oškrábejte a nakrájejte na velmi tenké plátky. Smetanu svařte s prolisovaným česnekem a dochuťte solí a muškátovým...
více o Gratinované brambory s hořčicí
Korpus: žloutky vyšleháme s cukry do pěny. Přidáme olej, vodu a promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem, dobře promícháme a nakonec vmícháme do těsta...
více o Koka dort
Rooibos zalijte vroucím mlékem a nechte asi 5 minut louhovat. Sceďte (ale není nutné, někdo má zbytky čaje v jídle rád). V troše mléka rozmíchejte...
více o Čokoládový pudink
Vývar přiveďte k varu a přidejte rooibos. Vařte asi 10 minut, pak sceďte a udržujte jej horký. Cibukli nakrájejte najemno a zpěňte na oleji,...
více o Rooibosové risotto s lososem
Vanilkový lusk podélně rozřízněte a nožem z něj vyškrábejte zrníčka. Smetanu nalijte do rendlíku, přidejte zrníčka z vanilkového lusku i celý lusk a...
více o Crème brûlée
1. Žloutky oddělte od bílků. Připravte si vodní lázeň. voda se nesmí dotýkat dna horního kastrolku. Smetanu nalijte do kastrolku, asi 100 ml nechte...
více o Vanilkový krém
Troubu rozehřejte na 200 °C. Očištěné brambory uvařte ve slupce, musí zůstat pevné. Oblanšírujte kapustu - vsypejte ji do vroucí vody a po 3 minutách...
více o Zapečené brambory s uzeným
Jazyk uvařte doměkka, oloupejte a nakrájejte na plátky. Rozpusťe máslo a nechte zesklovatět jemně nakrájenou cibuli. Orestujte s moukou. Postupně...
více o Křenová omáčka s jazykem
Připrave si těsto. Prosejte mouku se solí. Vidličkou do mouky zapracujte na kousky nakrájené máslo. Pak přidejte žloutek rozmíchaný ve studené vodě a...
více o Páj plněný pórkem
Jablka neloupeme, jen opatrně odstraníme jádřince a vydlabeme dužinu. Měla by nám vzniknout jakási jablečná "skořápka" silná cca centimetr, kterou...
více o Jablka plněná zelnou směsí - příloha
Na 2 lžících olivového oleje necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Přisypeme nahrubo nastrouhanou nebo na kostky nakrájenou dýni Hokkaido. Chvíli...
více o Krémová polévka z dýně hokkaido
V malém hrnci mírně ohřejeme smetanu.
Sýr gouda nastrouháme, přidáme ke smetaně a necháme roztéct. Poté zamícháme. Dle potřeby přidáváme, aby byla...
více o Sýrová omáčka k hranolkám
Tento recept je velmi jednoduchý. Jak na čas, tak i na ingredience.
Ručním šlehačem smixujte půlku smetany (200 ml) s Nutellou a vložte na 10 sekund...
více o Nutella mousse