Na jemně pokrájeném špeku osmažíme cibuli dosklovata a k ní přidáme očištěná, osolená a opepřená hovězí líčka, která osmažíme ze všech stran dozlatova...
více o Hovězí líčka na houbách
Těsto: žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přilijeme mléko a vlažné máslo, promícháme a přisypeme mouku s kypřícím práškem. Vše dobře promícháme a...
více o Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky
Na másle osmažíme na nudličky pokrájenou šunku od kosti s kořením. Přisypeme na větší kusy pokrájené brambory, přilijeme vývar a vaříme do změknutí...
více o Kyselica se šunkou od kosti a vejcem
Hovězí maso umyjeme, ve větším hrnci zalijeme vodou, přidáme celý pepř, bobkový list a vaříme asi 40 minut. Přidáme očištěnou mrkev, petržel, celer,...
více o Koprová omáčka v netradičním pojetí
Troubu rozehřejte na 160°C. V pekáčku smíchejte cukr, zázvor a máslo. Hrušky oloupejte a zespodu z nich opatrně vyřízněte jádřince.
Obalte je v...
více o Hrušky s karamelem
Troubu předehřejte na 160°C. Dno mističek vyložte pečicím papírem. Mascarpone smíchejte s cukrem, smetanou a vanilkou. Jedno po druhém vmíchejte vejce...
více o Mini cheesecake jako Créme Brûlée
Čokolády s polovinou smetany rozpouštějte ve vodní lázni, dokud nebude směs hladká. Nechte vychladnout. Druhou polovinu smetany zapracujte gumovou...
více o Pěna s polevou z hořké čokolády
Troubu zahřejte na 150°C. Do hrnce nalijte smetanu, přidejte podélně rozříznuté vanilkové lusky, skořici, lékořici a cukr. Přiveďte k varu a odstavte...
více o Kaštanové crème brûlée
Mleté maso z libovějšího bůčku nebo z plece dáme do mísy, kam nastrouháme nebo jemně pokrájíme Hermelín, který pro lepší manipulaci můžeme dát...
více o Hermelínové karbanátky s mletým masem
Sušenky a preclíky rozmixujte na drobenku, přidejte cukr, přilijte zchladlé rozpuštěné máslo a pečlivě promíchejte. Směs napěchujte na dno a boky...
více o Banánový koláč s karamelem
Na másle osmažíme dosklovata drobně pokrájenou cibuli, ke které přisypeme krátce osmažit i na kostičky nebo hranolky pokrájenou oloupanou kedlubnu....
více o Kedlubnová omáčka s koprem
Kančí maso očistíme, odblaníme a pomeleme společně se středně prorostlým vepřovým bůčkem.
Maso melu dvakrát, podle rady starého dobrého kamaráda,...
více o Kančí karbanátky / sekaná
Smetanu vyšleháme na šlehačku, pokud máme nízkoprocentní, přidáme ztužovač šlehačky.
Do šlehačky dále vešleháme mascarpone (nebo domácí smetanovou...
více o Křenové jednohubky / chlebíčky
Smetanu přiveďte k varu, odstavte a nalámejte do ní čokoládu a přidejte med. Míchejte dohladka.
Máslo vyšlehejte do pěny. přidejte k čokoládové hmotě...
více o Lanýže s kardamomem
Maso pokrájíme na kostky či nudličky, které pokapeme olejem, osolíme, okořeníme a necháme půl hodinky odležet.
Na trošce rozpáleného oleje si maso...
více o Kuřecí kari se žampiony a zeleninou
Mleté maso dáme do mísy, ochutíme kari kořením dle chuti, solí nebo sojovou omáčkou, přidáme jemně pokrájenou cibuli a vejce a dobře promícháme. Směs...
více o Dýňová omáčka s mletým masem
Na másle osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, ke které přisypeme pokrájený řapíkatý celer a pokrájenou mrkev a ještě krátce smažíme za občasného...
více o Krémová polévka z řapíkatého celeru
Troubu předehřejte na 180°C. Plech vyložte pečicím papírem a tužkou si na něj předkreslete dva kruhy o průměru 16 cm.
Bílky vložte do perfektně...
více o Pavlova s pistáciemi a višněmi
Mleté maso dáme do mísy, osolíme, dochutíme kari kořením (množství dle chuti), přidáme vejce, drobně pokrájenou cibuli a vše dobře promícháme. Směs...
více o Masové koule v dýňovém pyré
Brokolici nastrouháme na hrubém struhadle do mísy, předváření není nutné, tepelná úprava smažením je dostatečná. Do mísy přistrouháme sýr a česnek,...
více o Brokolicové placičky (nejen) se sýrem
Kousek másla rozpustíme a osmažíme si na něm jemně pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme na nudličky nebo kostičky pokrájenou slaninu, kterou také na...
více o Špecle s brokolicovou omáčkou
Korpus: vodu se solí a máslem svaříme ve větším kastrolu. Po svaření snížíme teplotu a naráz nasypeme všechnu mouku, kterou rychle vymícháme na hladké...
více o Větrník z remosky
Uvaříme kuskus dle návodu na obalu
Kuřecí šunku, salát a jarní cibulku nakrájíme na drobnější kousky. Rozpálíme pánev, na které necháme rozpustit...
více o Kuskusová směs
Uvedené množství je na misku nebo pekáček o velikosti 30 X 20 cm.
Lotus karamelovými sušenkami vyložíme dno misky. Následně sušenky potřeme vrstvou...
více o Lotus dezert se šlehačkou
Troubu rozehřejte na 180 °C. Čokoládu rozpusťte.
Měkké máslo vyšlehejte s cukrem do světlé pěny. Po jednom zašlehejte žloutky o pokojové teplotě....
více o Třešňový dort s mákem
Troubu zahřejte na 170 °C. Filo těsto nakrájejte na čtverce (asi 8 x 8 cm). Po 3 je skládejte šikmo na sebe a středy potírejte olejem. Formičky na...
více o Košíčky s ovocem a jogurtem
Plátky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme chilli omáčkou a posypeme grilovacím kořením (nebo paprikou). Plátky prudce osmahneme po obou stranách....
více o Hanácké bifteky
Kuřecí maso pokrájíme na menší kostky nebo slabší nudličky, které osolíme a opepříme.
V pánvi s troškou rozpáleného oleje osmažíme za občasného...
více o Tortilla s kuřecím masem a špenátem
Troubu předehřejte na 200 °C, plech tence vymažte tukem.
Ve velkém kastrolu přiveďte k varu 125 ml vody se solí a máslem. Najednou vsypte prosátou...
více o Větrníčky se šlehačkou a jahodami
Troubu předehřejte na 170 °C, formu vymažte a vysypte.
Prosejte mouku. Bílky vyšlehejte se solí do řidší pěny, přisypte cukr a ušlehejte do pevného...
více o Piškotový koláč s jahodami
Hovězí maso (může být zadní i přední) osolíme a na rozpuštěném másle s olejem ho ze všech stran zprudka osmažíme. Poté podlijeme vodou, oslíme a...
více o Třešňová omáčka
Těstoviny uvařte tzv. na skus v dostatečném množství osolené vody, do které je dobré přidat trošku olivového oleje.
Kuřecí maso nakrájejte na kousky a...
více o Těstoviny se špenátem a kuřecím masem
Silnější plátky krkovičky lehce naklepeme a po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nekroutily, osolíme, opepříme.
Cibule oloupeme,...
více o Segedínská krkovička
V robotu utřete Pribináček se smetanou a cukry.
Nakrájejte ovoce, vyskládejte na dno formiček na zmrzlinu, část vmíchejte do krému.
Naplňte formičky a...
více o Nanuky s Pribináčkem a ovocem
Vepřové maso zvolíme dle vlastní chuti. Maso dle druhu buď pokrájíme na plátky (ty naklepeme a po stranách nakrojíme, aby se teplem nekroutily) nebo...
více o Vepřové s pepřovou omáčkou
Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a vanilkovým cukrem. Připravíme si formu. Na dno poklademe piškoty, navrstvíme smetanu s cukrem, poklademe trochu...
více o Smetanový dezert za 5 minut
Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny a na závěr přidáme oříšky smíchané s kakaem. Těsto navrstvíme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem a...
více o Kočičí očka
Připravíme si těsto, které upečeme při teplotě 180 stupňů cca 15-20 minut. Upečené necháme vychladnout a pomocí vykrajovače jadérek na jablka uděláme...
více o Pudinkové řezy se šlehačkou
Práškovou šlehačku vyšleháme do tuhé pěny spolu s mlékem, přidáme moučkový cukr, rozmixované sušenky a rozpuštěnou čokoládu. Důkladně promícháme....
více o Pudinkový pohár
Pokrájenou cibuli osmažíme na rozpuštěném másle dozlatova. Přidáme na plátky pokrájené žampiony a za občasného promíchání smažíme do jejich povadnutí...
více o Bramborovo-žampionová polévka na dva způsoby
Plec vyložíme pečicím papírem na něj položíme rozválené listové těsto a následně ho propíchneme vidličkou. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě...
více o Jogurtový krémeš s piškoty
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáme teplou vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec přimícháme ušlehaný sníh z bílků....
více o Svěží jablečný desert
Připravíme si formu o velikosti 25 x 35 cm. Sušenky namočíme do mléka a poklademe je v dvojité vrstvě na dno formy.
Mléko dáme vařit, přidáme cukr,...
více o Pudinkový dezert bez pečení
Vodu s cukrem ohřejeme v hrnci. Teploměr vložte do vody a naměřte teplotu 121 stupňů. V misce mixérem vyšleháme žloutky a celé vajíčko a postupně...
více o Čokoládová pěna s jahodami
Nejdříve si vyšleháme smetanu do tuha. Tu pak na chvíli uložíme do lednice.
Mezitím si do hrnce dáme mléko a smetanu. Ještě než přivedeme k varu...
více o Horká čokoláda se šlehačkou
Troubu rozehřejte na 180 °C. Do masa udělejte několik mělkých zářezů, posypejte ho hořčičnými semínky, vložte je do pekáče a pečte asi 20 minut, dokud...
více o Šunka s hořčičnou omáčkou
Z másla a mouky připravíme zásmažku, zalijeme vývarem a přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a na kostičky nakrájené brambory. Osolíme, přidáme...
více o Mrkvová polévka se smetanou