V kastrolu na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli a česnek, přisypeme mletou papriku, zamícháme, přidáme rajčatový protlak a zalijeme vývarem,...
více o Cizrnový guláš se zeleninou
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme česnek, nastrouhané 2 větší mrkve a 1 menší celer, rajčata, protlak a koření. Dusíme asi 30 minut,...
více o Skvělá pasta na pizzu
Nasekanou cibulku osmahneme na oleji a přidáme rozmačkaný česnek. Přisypeme lilky nakrájené na kostičky. Dochutíme solí, pepřem, bazalkou sušenou nebo...
více o Lilek dušený s kroupami
Do vroucí vody vložíme hlávku zeli, a spařené listy postupně odtrháváme, odřízneme tvrdší část listu, která spojuje listy a kořen (promiňte nevím, jak...
více o Holubci od rodilé Ukrajinky
Říkáte si rajská..., já si to říkala taky, než tu mou začali naši známí opěvovat. Tak se podělím.
Klasika, cibuli zeskovatět, přidat hnedle všecko...
více o Moje rajská
Na olej dáme zesklovatět cibulku, přidáme maso nakrájené na kostky, opečeme, přidáme buřty, opečeme a přidáme houby, osolíme a okmínujeme a dáme dusit...
více o Houbařův gulášek
Zeleninu pokrájíme, smícháme s ostatními přísadami, kromě vína, v mikrovlnkové nádobě.
Vlníme 6 min., promícháme a vlníme dalších asi 5 minut. Přidáme...
více o Špagety s masovou omáčkou v mikrovlnce
Do dvou kastrůlků nalejeme po 1 lžíci oleje, 1 prolisovaném stroužku česneku a 1 nakrájené cibuli. Do jednoho přidáme nadrobno nakrájenou žlutou...
více o Kuře s dvěma omáčkami
Připravíme si náplň do zelných listů: do umletého vepřového masa přidáme sůl a pepř dle chuti, vejce a najemno nakrájenou cibuli a uvařenou rýži, vše...
více o Žitomírské holubce
Dáme vařit hovězí a vepřové maso a přidáme pepř, bobkový list a sůl, také dáme vařit uzené maso zvlášť, dáme vařit červenou řepu neoloupanou...
více o Červený boršč oblast Žitomír
Papriky, feferonky a česnek umeleme. Ke směsi přidáme ostatní suroviny a zamícháme. Krátce povaříme a sterilujeme ve sklenicích 20 minut....
více o Ostrá pasta na cokoliv
Vše umeleme na masovém strojku. Nechám tak 20 minut odležet. Potom ochutnáme a podle potřeby ještě přidáme z ingrediencí to, čeho je tam málo....
více o Špeková pomazánka na chuťovky
Pohanku zalijeme vroucí vodou, přiklopíme a necháme asi 1 hodinu stát. Poté ji uvaříme v osolené vodě - cca 20 minut. Mezitím na oleji zpěníme cibuli...
více o Zapékaná pohanková musaka
Játra pokrájíme na malé kousky a dáme na pánev se zpěněnou cibulí, přidáme zeleninu nebo lečo, koření a dusíme, až je šťáva hustá.
Nejchutnější jsou...
více o Přátelská játra
V Papinově hrnci na rozpuštěném sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené maso a osmahneme. Přidáme kmín, pepř, papriku...
více o Hovězí "hospodský" guláš
Utvoříme klasické palačinkové těsto, upečeme palačinky. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme mleté maso a orestujeme. Přidáme na nudličky pokrájenou...
více o Lasagne po Česku
Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a rozhodíme kousky na velký hluboký plech. Kolem něj nasypeme 3 hrnky suché syrové rýže, nakrájené proužky cibule...
více o Řecké kuře v peřince
Mleté maso smícháme s vejcem, nadrobno nakrájenou cibulí a rohlíkem navlhčeným v mléce. Osolíme a přidáme mletou papriku. Tvoříme menší kuličky, které...
více o Ďáblovy kuličky
Kotlety naklepeme, osolíme, potřeme jemně nasekanými papričkami (nebo feferonkovou pastou), pomoučíme a pečeme na oleji asi 6 minut. Pak k nim přidáme...
více o Mexické kotlety
Na pánvi rozškvaříme slaninu, přidáme cibuli a zesklovatíme. Potom přidáme maso, koření a rychle opečeme. Osolíme a přidáme víno a vývar. Dusíme do...
více o Klokaní ragú
Na jemno nakrájenou cibuli osmažíme na sádle s máslem do sklovata.
Zatrousíme hladkou moukou, až je světlá jíška (můžeme mít jíšku udělanou předem)....
více o Buši rajská
Všechny suroviny nakrájet nadrobno, povařit i s rajským protlakem a kořením do změknutí (cca 1 hodinu). Dochutit dle potřeby solí a cukrem....
více o Bulharský salát od babči
Maso nakrájíme na malé kousíčky, osmahneme na pánvi s kořením a přidáme trochu sojové omáčky, česnek, cibuli, žampiony a předem uvařené fazole. Ještě...
více o Vepřové ve fazolích
Čočku namočíme cca 1 hod. předem a posléze dáme vařit běžným způsobem. Asi v půli vaření přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a brambor. Osmahneme...
více o Bavorský guláš
Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na oleji, po chvíli přidáme i rozetřený česnek. Poté vložíme na kostičky nakrájenou sekanou a osmahneme,...
více o Omáčka na špagety III.
Na zpěněné cibuli nakrájené nadrobno orestujeme maso, které jsme nakrájeli na kostky. Podlijeme mírně vodou a dusíme do poloměkka. Poté přidáme k masu...
více o Červené zelí - dobré
Na oleji opéci cibule nakrájené na kostičky, přidat kostky masa a péci, až se maso zatáhne.Pak přidáme zelí a opět necháme trochu opéci. Nakonec...
více o Pikantní vepřové
Na rozehřátou slaninu přidat cibuli na kostičky a nechat zrůžovět. Maso osolit, opepřit a rychle opéci na cibuli do červena. Zalít protlakem a zhruba...
více o Vepřové maso po italsku
Nejprve rozšleháme tvaroh s mlékem a olejem do hladké hmoty, pak přidáme mouku s práškem a sůl a vypracujeme vláčné těsto. To rozdělíme na dva díly,...
více o Plnění šneci
Sojové maso povaříme spolu s kostkou masoxu se stejným množstvím fazolí ve vodě asi 20 minut. Mezitím nakrájime 1 větší cibuli nadrobno, osmažíme ji...
více o Guláš ze sojového masa
Kuře omyjeme a naporcujeme, osolíme, opepříme a zaprášíme mletou paprikou.
Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Omytá rajčata a cibuli...
více o Kuře v římském hrnci pečené na bramborách
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce opečeme na oleji a vyjmeme. Osmažíme cibuli, přidáme papriku, vložíme řízky, přidáme hořčiči,...
více o Vepřové řízky po dalmatsku
Cibuli a česnek nakrájíme najemno a osmažíme, přidáme mleté maso, nastrouhaný sýr a podusíme. Vmícháme protlak a koření podle chuti.
Dáme do vymazané...
více o Ďáblova pochoutka
Naporcované kuře osolíme, mírně podlijeme vodou a pečeme v troubě 20-30 minut. Mezitím si připravíme směs - pomeleme cibuli, česnek, slaninu, přidáme...
více o Kuře v lahodné směsi
Maso pokrájíme na plátky a vložíme do rozpáleného oleje a spolu s cibulí osmahneme. Přidáme hříbky nakrájené na plátky, pepř, kmín, masox a podlejeme...
více o Vepřové s hříbky
V hrnci rozpálíme olej a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou necháme smažit dozlatova. Poté přidáme 2-3 lžíce hladké mouky (podle množství...
více o Rajská polévka s nočky
Všechnu zeleninu nakrájíme na drobné kousky, cibuli podusíme na oleji, přidáme papriky, rajčata a postupně ostatní suroviny, kukuřici, hřiby (žampiony...
více o Domácí Uncle Bens
Na rozehřáté pánvi rychle opečeme z obou stran nasolené a naklepané řízky z roštěnky. Vyjmeme je a opražíme nakrájenou cibuli, slaninu nakrájenou na...
více o Roštěnky na houbách
Oloupeme a nastrouháme cuketu, poté ji necháme chvíli odstát, aby pustila přebytečnou vodu. Mezitím si na oleji dozlatova osmažíme drobně pokrájenou...
více o Pikantní cuketové karbanátky
Mleté maso osmahneme na cibulce a oleji, přidáme rajský protlak, zeleninu pokrájenou na kousky a prolisovaný česnek podle chuti a dusíme do měkka....
více o Zapečené mleté maso
Na sádle opražíme nadrobno nakrájenou cibuli do zlatova, přidáme mletou papriku a rajčatový protlak, chvíli orestujeme. Potom přidáme na kostky...
více o Kotlíkový guláš II.
Dáme vařit kosti a zeleninu ,osolíme okořeníme. Po uvaření procedíme a do vývaru přidáme protlaky a smetanu, necháme vařit, mezitím si připravíme...
více o Rajská polévka z Polska
Na oleji opečeme mleté maso, až pustí tuk a rozpadává se na kousíčky. Pak přidáme jemně usekané cibule a česnek, po chvilce popř. na kousky pokrájenou...
více o Zapečené brambory s mletým masem
Oloupanou cuketu nahrubo nastrouháme. Nadrobno nakrájené (nebo nahrubo nastrouhané) cibule necháme na oleji zesklovatět, přidáme cuketu a 20 minut...
více o Pomazánka na topinky z cuket
Na tuku orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli a česnek, přidáme na kolečka nakrájené špekáčky. Když lehce zčervenají, přidáme na větší kostky...
více o Zahradnický pekáček
Naklepané kotlety osolíme, lehce potřeme namačkaným česnekem, okmínujeme a zprudka osmahneme na tuku. Poté maso vyjmeme, na výpeku zesklovatíme...
více o Kotlety po segedínsku
Na části tuku osmažíme drobně pokrájenou cibulku, zaprášíme paprikou, přidáme na kostky nakrájené maso, sůl, kmín, majoránku, pepř, utřený česnek,...
více o Pašerácký guláš
Zelí na kostičky a cibuli nadrobno osmahneme na másle, zalijeme vodou, přidáme masox, osolíme, opepříme, vmícháme rajský protlak a vaříme, až je zelí...
více o Zelná polévka s knedlíčky