V pánvi rozehřejeme trochu oleje. Když je pánev horká, přidáme na plátky nakrájenou šunku a rajčata. Vejce rozšleháme a
nalijeme také do pánve....
více o Snídaňová tortilla
Očištěné hříbky pokrájejte na plátky. Polovinu sádla rozpusťte v kastrolu a vsypte nakrájené hřiby. Duste je ve vlastní šťávě, dokud nevydusíte...
více o Houbový guláš
Začněte majonézou kešú. Ořechy namočte přes noc do vody a druhý den je slijte. Rozmixujte je společně s ostatními surovinami dohladka.
Připravte...
více o Veganský burger s majonézou kešú
Bulgur v cedníku několikrát propláchněte vodou, sceďte, přendejte do kastrůlku, zakapejte citronovou šťávou a připravte podle návodu.
Okurku zbavte...
více o Salát tabouleh
Plech na muffiny vystříkáme olejem (nebo vymažeme máslem), rozložíme šunku, která nám vytvoří jakési košíčky.
Do misky rozklepneme vejce, přidáme na...
více o Vajíčkové muffiny se šunkou a avokádem
Maso rozdělte na čtyři stejné díly a v ruce každou část zlehka zpracujte do koule. Rozložte je na pracovní plochu pokrytou fólií nebo pečicím papírem,...
více o Klasický burger
Připravte si palačinky a vejce den předem. Uvařte vajíčka naměkko, nebo zkuste vejce do skla. To ostatní už bude hračka.
Druhý den si připravte...
více o Slané palačinky
Nejprve povařte rýži. Vhodíte ji do vroucí vody a nechte 4 minuty vařit. Rýži slijte, propláchněte studenou vodou a nechte ji vychladnout. Následně se...
více o Plněné papriky
Žampióny očistěte, popř. oloupejte a utrhněte nožičky, ty nevyhazujte. Houby zakrojte do rovna, aby směs dobře držela, seřízněte trochu i horní část...
více o Nadívané žampióny
Předehřejte si troubu na 180°C a připravte si marinádu. Ve sklenici smíchejte mletý římský kmín, kurkumu, sůl, mletou paprikou a vše zakápněte...
více o Květákové steaky
Nachystáme si všechny suroviny - citron, rajčata a česnek nakrájíme na plátky, brambory nakrájíme na menší kostičky.
Do zapékací mísy dáme brambory a...
více o Pražma na citronu a rajčatech
Připravte pesto. Do mixéru dejte koriandr i se stonky, přidejte nasucho opražená slunečnicová semínka, pokrájený česnek, olej, podle chuti sůl a pepř....
více o Chleby s koriandrovým pestem a kuřecím masem
Cizrnu slijte, ale tekutinu zachovejte. Čtvrtinu cizrny ponechte stranou, zbytek nasypte do mixéru a nahrubo rozmixujte. Přidejte na kostičky...
více o Falafel burger s halloumi a hummusem
Drůbeží maso pokrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a na trošce oleje osmažíme ze všech stran. Pak přisypeme na jemno pokrájenou cibuli, kterou v...
více o Hořčicové kuře na smetaně
Rybí filety dejte asi na půl hodiny do chladu, aby se maso zpevnilo a lépe se vám krájelo. Zchlazené filety přejeďte dlaní, abyste si ověřili, že v...
více o Ceviche v rajčatové omáčce
Bulgur v cedníku několikrát propláchněte vodou, sceďte, přendejte do kastrůlku, zakapejte citrónovou šťávou a připravte podle návodu.
Okurku zbavtw...
více o Tabouleh
Na drobně pokrájeném špeku s troškou sádla nebo oleje osmažíme po stranách nakrojené, osolené a opepřené plátky kotlet z obou stran, pak je vyndáme...
více o Kotlety na houbách a zelenině
Okurku oloupejte, rozpulte a lžící vyškrábněte semínka. Dužninu pokrájejte a nasypte do mixéru. Přidejte oloupané avokádo zbavené pecky, oloupaný...
více o Avokádová polévka
Maso omyjte, osušte a nakrájejte na kostky velikosti 2 x 2 cm. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
V kastrolu rozehřejte sádlo a asi 2 minuty na...
více o Perkelt s tarhoňou
Ještě horkou červenou řepu rozmixujte s česnekem, přimíchejte ostatní suroviny a podle chuti osolte. Vytvarujte mokrýma rukama burgery, naskládejte na...
více o Burgery z červené řepy
Předpříprava kolene: koleno očistíme a vložíme zhruba na 45-50 minut povařit do osolené vody se třemi rozmáčknutými stroužky česneku a kořením dle...
více o Cikánské koleno
Kuřecí maso pokrájíme na kousky, osolíme,okořeníme dle chuti a společně s drobně pokrájenými žampiony (já použil portobello) osmažíme na minimálním...
více o Kuřecí pomazánka se žampiony
Klobásy rozdělíme na čtyři stejně velké díly, které stočíme do šneku, zpevníme párátky a osmažíme dozlatova z obou stran v pánvi nebo opečeme v troubě...
více o Burgery s vinnou klobásou
Toastové chleby opečeme nasucho v toustovači a vydatně potřeme česnekem.
Krajíce poklademe plátky rajčat, na rajčata naklademe plátky červené cibule....
více o Toasty zapečené v mikrovlnce
Na malém množství oleje osmažíme mírně osolené libové vepřové mleté maso, ke kterému přidáme osmažit na plátky pokrájený pórek, na kostičky pokrájenou...
více o Mletá směs s nudlemi
Maso umelte, dobře promíchejte, osolte, opepřete, vytvarujte burgery a nechte je odpočinout.
Zelí nakrouhejte na tenké nudličky, mrkev očistěte a...
více o Burger bez housky
Cibuli nakrájejte na kolečka, smíchejte s olivovým olejem, vinným octem a tymiánem, osolte a opepřete. Nechte alespoň hodinu marinovat, klidně i déle....
více o Burger à la dvouručák
Nejprve si osmažíme kuřecí maso, které osolíme a okořeníme dle vlastní chuti a buď osmažíme nebo ogrilujeme, po zchladnutí pokrájíme na menší kousky....
více o Kuřecí salát se zeleninou a vejci
Květák uvařte doměkka, nastrouhejte najemno, dejte do utěrky a důkladně vyždímejte všechnu vodu. Dejte do mísy, přidejte vejce, nastrouhaný parmazán a...
více o Květákový quiche s rajčaty
Na trošce oleje nebo rozpuštěného másla osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, ke které následně přidáme osmažit i drobně pokrájený řapíkatý celer,...
více o Tarhoňa se zeleninou
Bůček pokrájíme na větší kostky, které osolíme a opepříme. Na rozpuštěném másle si osmažíme pokrájené cibule, ke kterým přisypeme maso a smažíme za...
více o Bůček po maďarsku
Těstoviny vložíme do vroucí vody v hrnci a necháme vařit do té doby než změknou. Okurku a rajče nakrájíme na kostičky a dáme do misky. Maso naklepeme...
více o Jednoduchý těstovinový salát
Máslo nechte rozpustit, smíchejte ho se studeným mlékem a rozšlehanými vejci. Postupně přimíchávejte mouku, prášek do pečiva, sůl a studenou perlivou...
více o Křupavé vafle s avokádem, lososem a vejcem
Na malém množství rozpáleného oleje osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata a následně i pokrájené osolené a okořeněné maso. Po osmažení přidáme krátce...
více o Dušená plec se zeleninou
Na másle osmažíme na kolečka pokrájenou mrkev s na hranolky nebo kostičky pokrájeným celerem a řepou. Po osmažení přidáme pokrájený pórek, nasekaný...
více o Fazolový guláš (nejen) s řepou - eintopf
Na rozpuštěném másle si necháme osmažit na nudličky pokrájenou debrecínku, na kolečka pokrájený pórek a na drobno pokrájenou papriku.
Po osmažení...
více o Debrecínská polévka se zeleninou
Na másle osmažíme na kolečka pokrájený pórek, na kostičky pokrájenou papriku a pokud budeme používat uzeninu, tak i tu.
Po osmažení přidáme krátce...
více o Bramborovo-zeleninový guláš
Drobně pokrájenou cibuli s paprikou smícháme s tence krájeným řapíkatým celerem, na kostičky pokrájeným pevným zralým rajčetem a pokrájeným rybím...
více o Salát (nejen) z černé čočky
Kuřecí skelety, krky a křídla omyjte, osušte, dejte do pekáče a asi 10 minut pečte v troubě při 220°C. Kořenovou zeleninu s pórkem nakrájejte nahrubo,...
více o Drůbeží vývar s knedlíčky
Na másle osmažíme na plátky pokrájený řapíkatý celer s kuličkami nového koření, který následně posypeme moukou a ještě krátce osmažíme.
Poté vmícháme...
více o Rajská polévka s řapíkatým celerem
Každou porci rybího filé osolíme, opepříme a buď obalíme v trojobalu nebo pouze v hladké mouce, případně je necháme čistě přírodní a osmažíme z obou...
více o Rybí burgery
Vinnou klobásu nakrájíme na kratší špalíky nebo z nich uděláme dva šneky, které zpevníme párátkem a osmažíme je dozlatova na malém množství oleje.
Po...
více o Vinná klobása se zeleninou a žampiony
Karbanátky: mleté maso dáme do mísy, přidáme pokrájenou cibuli, jemně nasekaný česnek, vejce, sojovou omáčku a koření dle chuti. Pokud máme koření...
více o Burgery po našem
Uvaříme těstoviny v osolené vodě.
Rozpálíme pánev s olejem, přidáme drobně pokrájenou cibuli a česnek nakrájený na plátky. Necháme zesklovatět....
více o Těstoviny "co dům dal"
Kuře dostatečně osolíme a posypeme kari kořením dle chuti, položíme na větší kusy pokrájenou cuketu, rajče a nasekaný česnek do máslem vytřené remosky...
více o Cuketové kari kuře (nejen z remosky)