Listové těsto do tenka rozválíme, pokud možno do kruhového tvaru, dáme-li ho na pečící papír, usnadníme si práci s přenášením a vytahováním hotové...
více o Tenoučká pizza z listového těsta
Nejdříve si připravíme těsto, protože budeme čekat, než nakyne. Do misky nasypeme mouku (na jednu středně velkou pizzu připadne tak 120 g mouky, ale...
více o Skvělá italská pizza
Nakrájíme slaninku na malé kousky, dáme do hrnce, až slaninka pustí trošku tuku přidáme cibulku na drobno nakrájenou. Cibule musí být mírně do červena...
více o Indiánská jednoduchá polévka
Brokolici omyjeme, odkrojíme košťál a napaříme v hrnci do měkka. Na trošce másla na pánvi zpěníme do zlatova cibulku společně se slaninou (nakrájenou...
více o Sýrová omáčka se slaninou a brokolicí
Nejprve nakrájím cibuli/pórek, osmažím v hlubší pánvi na trošce másla. Jakmile začne chytat barvu, přidám na půlkolečka nakrájenou klobásu. Ta se...
více o Ostré fazole II.
Do máslem vymazané formy rozložíme listové těsto, zvrchu znovu potřeme máslem. Na dno formy, jako první vrstvu na listové těsto položíme šunku,...
více o Zapékané hovězí maso se šunkou a paprikou
Vepřové maso nakrájíme na tenké nudličky, promícháme s oreganem, česnekem, osolíme a zastříkneme trochou citronové šťávy. Jablka nakrájíme na menší...
více o Sýrové brambory v Římském hrnci
Těstoviny uvaříme ve slané vodě s kapkou oleje.
Mezi tím v kastrólku dáme na olej podusit zeleninovou směs s nahrubo nakrájeným česnekem, trochu...
více o Zapečené těstoviny s tuňákem a zeleninou
Neoloupané brambory vaříme v osolené vodě do měkka. Necháme vychladit do doby než je udržíme v ruce a pak oloupeme. Na vymazaný plech klademe brambory...
více o Zapékané šťouchané brambory
Sáčky s rýží vložíme do vroucí osolené vody a přidáme 1/2 polévkové lžíce kari koření. Vaříme dle návodu. Mezitím osmahneme cibuli, pokrájenou na...
více o Zeleninové kari
Vydlabejte velké brambory a osolte. Dužinu nastrouhejte, smíchejte s trochou smetany, nakrájeným salámem, nastrouhaným tvrdým sýrem. Přidejte...
více o Brambory v jiném stavu.
Brambory oloupejte a uvařte ve slané vodě. Poté je nakrájejte na plátky (o síle asi 3 - 5 mm). Cibuli nakrájejte nahrubo a zesklovaťte na olivovém...
více o Zapékané brambory s bešamelem
Z vlažného mléka a droždí připravíme kvásek a smícháme s moukou. Osolíme a vypracujeme těsto. Necháme vykynout alespoň 1,2 h vykynout. Na předem...
více o Pravá domácí pizza
Mleté maso osolíme, okořeníme a posypeme hladkou moukou, promícháme. Papriky omyjeme, zbavíme vnitřku a plníme mletým masem. Na větším pekáči...
více o Plněné papriky podle Zdeňka Trošky
Kuře uvaříme, až se rozpadá na vlákna. Ve vývaru, do kterého přidáme hrst oregana, celou cibuli a kostku bujónu, nejlépe v papiňáku, uvaříme rýži....
více o Kuře s rýží – Kostarika
Stehna omyjeme, okořeníme trochou soli, červenou paprikou a kmínem, (můžeme lehce posypat směsí Grilované kuře s bylinkami, nebo samotnými bylinkami)....
více o Kuře se smetanovobylinkovou omáčkou
Do nádoby dáme máslo, olivový olej, sýr a trochu rozmačkáme. Přidáme ostatní ingredience a vše rozšleháme tyčovým šlehačem, dokud není máslo jemné....
více o Bylinkové máslo na ciabattu
Tagliatelle uvaříme al dente ve vroucí osolené vodě. Chřest si uvaříme v malém množství vody tak aby se nerozvařil. Na oleji krátce orestujeme...
více o Tagliatelle po středozemsku
Na olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli poté přidáme najemno nakrájený kuřecí řízek a nakonec žampiony, vše osolíme a restujeme. V...
více o Těstoviny " kokrsoft"
Smíchejte olej, brandy, rozmarýn, oregano, bazalku, sůl a pepř. Vložte krkovici a přes noc marinujte (můžete i rovnou péct).
Naložené maso vložte do...
více o Pečená krkovice na rozmarýnu
Kuře naporcujeme na menší kousky (mohou se použít místo kuřete křidélka nebo špalíky), z ingrediencí připravíme marinádu. Směs by neměla být úplně...
více o Kuřátko nejen pro návštěvy
Do vlažného mléka rozdrolíme droždí, přidáme cukr, promícháme a necháme vzejít kvásek (asi 15 min.). Ten potom přidáme k mouce spolu s olejem, vegetou...
více o Slané pizza rohlíčky
Na másle necháme zpěnit cibuli do sklovata a poté pokrájený přidáme česnek a žampiony. Po chvíli přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, cuketu a...
více o Anglická červená polévka
Kuře naporcuji (asi 10 kousků), osolím a dám do pekárny. Nasypu všechno ostatní koření, pokapu olejem. Peču asi 1 hodinu - dle velikosti masa.
Masíčko...
více o Kuře z pekárny
Hummus navrstvíme na pizzový korpus, záleží jak je velký, množství hummusu upravit podle toho. Přidáme plátky rajčat, oliv a feferonky. (Opět si...
více o Hummus pizza
Rýži uvaříme a těsně před koncem přidáme smetanu ochucenou bylinkami a kořením a olivami. Před podáváním osolíme dle chuti. Lze taky přidat nakrájená...
více o Smetanová rýže s olivami
Cibuli jemně nakrájíme a zlehka zpěníme na oleji. Přidáme očištěné krevetky, na plátky nakrájený česnek, nakrájenou pažitku, osolíme, okořeníme,...
více o Krevetky v sýrové omáčce
Kuřecí prsa naklepeme, posolíme a posypeme pepřem a oregánem. Na jednotlivé kousky masa položíme vždy kousek mozzarely, čtvrtku rajčete, olivy,...
více o Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté
Na tuku zpěníme cibuli, přidáme hovězí a vepřové maso nakrájené na nudličky a podusíme. Přidáme nakrájená drůbeží játra, okořeníme pepřem, kari a...
více o Sicilská směs
V kastrolu rozehřejeme olej, nasypeme 3 drobně nakrájené červené cibule a 4 stroužky česneku na plátky. Chvilku restujeme, a pak přidáme červenou...
více o Tofu na mexický zpusob
Připravíme si marinádu na maso - smícháme olej, oregano, koření Gyros a citronovou šťávou (množství odvozujeme dle použitého oleje - na 1 dcl oleje...
více o Řecké toasty
Špek nakrájíme na kostičky a necháme vyškvařit tuk. Přidáme rajčata (čerstvá spaříme, sloupneme a pokrájíme na kousky) a necháme trochu rozvařit....
více o Těstoviny s rajčatovou omáčkou a hráškem
Menší kapustu nakrájíme a uvaříme v mírně osolené vodě. Osmažíme 1 cibuli a anglickou slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme nové koření (4 ks), 2...
více o Kapustová polévka s rajským protlakem
Všechny suroviny vyšlehejte ve šlehači a namažte na vlastnoručně upečený chleba.
Tohle máslo je na 99% podobné tomu máslu, co vám při příchodu do...
více o Máslo ala pizzerka
Do vroucí vody s bujonem pomalu sypeme polentu, povaříme a odstavíme. Do pečící mísy nalijeme trochu oleje. Dáme první vrstvu polenty a ozdobíme nivou...
více o Polenta s rajčaty a nivou
Těsto: z uvedených surovin zpracujeme těsto, které je trochu řidší než na klasické buchty. Necháme 1/2-3/4 hod kynout. Vykynuté těsto roztáhneme na...
více o Pizza trochu jinak od Šimajdy
Králíka naporcujeme na 1/4, osolíme a opepříme.
Ve velkém hrnci dáme vařit vodu, do které vložíme na půlkolečka nakrájenou mrkev, na jemno nakrájenou...
více o Králík na belgický způsob - Flappy
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a dáme do misky. Přidáme trochu olivového oleje, prolisovaný česnek, sojovou omáčku, sůl, pepř, mletou papriku a...
více o Špagety mojí maminky
Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Cibuli nakrájíme na kolečka. Vložíme společně s bramborami do zapékací misky a posypeme oregánem, osolíme a...
více o Kuřecí stehna na oregánu
Máslo vyšlehat, česnek utřít, smíchat. Přidat bazalku, popř. i oregano ale bazalku určitě.
Množství neuvádím, každý ať si zkusí. Někdo má rád víc...
více o Česnekové máslíčko z pizzerie
Do vody postupně přimíchávám sůl, cukr, 1/3 mouky s droždím, dokud to lze v míse míchat, pak vyklopím na vál a postupně zapracuji všechnu mouku,...
více o Pizza podle Jamieho Olivera
Špagety uvaříme. Na rozpálenou pánev vyklopíme konzervu, zalijeme kečupem, zasypeme oregánem, opepříme. Vaříme dokud se maso nerozdělí na malé...
více o Chutné rychlé špagety
Z celozrnné mouky, soli a vody nejprve rozmícháme zádělku. Na 160 ml mouky cca 200 ml vody. V 7 l hrnci zahřejeme olivový olej, přidáme kuličky nového...
více o Kukuřičná polévka Tomato
Příprava koření: v mixéru mixujeme všechno koření 2 min., až je vše velice dobře smícháno, nebo utřeme vše přes jemnější síto. Používáme 30 g koření...
více o Dokonalý sendvič na 100 chutí
Omyté a očištěné pórky nakrájíme na tenké plátky. Naložená rajčata vyjmeme z konzervy a necháme okapat. Máme-li rajčata čerstvá, krátce je protáhneme...
více o Polévka pro pány
Ve větším kastrolu na oleji osmažíme česnek a plátky sardelek, které stlačujeme vidličkou. Přidáme loupaná rajčata, osolíme, dáme Bylinky bazalka a...
více o Těstoviny s olivami II.
Gnocchi dáme vařit dle návodu (až vyplavou na hladinu, jsou hotové). Rozehřejeme olivový olej na větší pánvičče, přidáme cibuli a zesklovatíme. Poté...
více o Gnocchi alla casa