Vytvoříme si těsto z pomazánkového másla, mouky, trochy mléky a špetky prášku do pečiva. Těsto rozválíme na plech s pečícím papírem. Poté ho potřeme...
více o Rychlá cibulová pizza
Ve větší pánvi nebo v hrnci osmahneme na oleji cibuli s česnekem, přidáme na kostičky na krájenou slaninu. Když se slanina opeče přidáme na malé...
více o Cuketové těstoviny
Maso si našpikujeme uzenou slaninou tak jak umíme. Slaninu nakrájíme na klínky, maso na pár místech propíchneme, roztáhneme prstem a vsuneme klínek...
více o Vepřová kýta na rajčatech
Chleba zbavíme kůrky. Do misky chleba nadrobíme a zalijeme mlékem. Musí být s chleba být tzv. hmota. Přebytečné mléko vylejeme.
Dále si nastrouháme...
více o Chlebové karbenátky č. 2.
Cibuli nakrájíme na kostičky, osmažíme na oleji dozlatova. Přidáme na plátky nakrájené žampiony (použila jsem klobouky i nožky), podusíme cca 5-10...
více o Žampionová omáčka s rajčatovým protlakem
Na pánvi si zahřejte olej a přidejte cibuli, česnek, mrkev a celer, za stálého míchání (6 minut) počkejte, dokud zelenina nezměkne. Přilijte víno a...
více o Kuřecí zapečené s rajčaty a mozzarellou
Špagety uvaříme dle návodu na obalu a odstavíme.
Orestujeme si cibuli a přidáme mleté maso, osmažíme, osolíme, opepříme a přidáme rajčata. Směs...
více o Zapečené špagety s mletým masem
Nejprve si uvaříme špagety, ponecháme je v hrnci a k nim rozklepneme 4 rozšlehaná vejce. Dále k tomu přidáme na kostičky nakrájený sýr, také uzeninu a...
více o Špagetová pizza dle Ládi Hrušky
Tato směs kořené se nejlépe hodí na fajitas a masem plněné tortilly. Můžete ji však použít i na čínu, restovanou zeleninu apod.
Koření by mělo mít...
více o El Paso Kořenící směs na fajitas/tortillas
Postup je zcela jednoduchý - smíchá se mouka s pomazánkovým máslem a solí. Vypracuje se z toho hladké těsto, je potřeba opravdu dát tomu trošku čas. :...
více o Pizza z pomazánkového másla dle Ládi Hrušky
Králíka nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme a osmahneme na oleji s máslem. Přidáme nakrájenou slaninu a po chvíli i nakrájenou cibuli a...
více o Králík po milánsku
1. Krajíce chleba rozpůlíme, potřeme kečupem nebo protlakem a naskládáme na plech vymazaný olejem nebo na pečicí papír.
2. Na každý půlkrajíc...
více o Neapolské chuťovky
Dáme si vařit vodu na špagety. Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji do sklovata. Přidáme kečup, přimícháme omáčky a oregano. Pokud je...
více o Rychlá omáčka na špagety
Nejprve uvaříme doměkka černooké fazole.
Omáčka: Nakrájíme na proužky cibuli a na dostatečném množství rozpáleného oleje smažíme spolu s kusem solené...
více o Bean Stew - tradiční ghanská fazolová omáčka
Kuře zbavené vnitřností omyjte a potřete olivovým olejem - budete potřebovat asi polovinu uvedeného množství.
Všechno koření rozmělněte v hmoždíři ...
více o Kořeněné pečené kuře s pečenými bramborami
Igredience smíchejte v menším hrnci, pomalu přiveďte k varu a nechte probublávat, dokud marináda trochu nezhoustne. Nechte vychladnout.
Pak přidejte...
více o Ostrá barbecue marináda BBQ
Nakrájet rajčata na plátky, proložit mozzarellou, okořenit a zakápnout olivovým olejem, rajčata trošku prosolit, sýr je bez chuti.
Nakonec posypat...
více o Salát Caprese s olivami
Vše nakrájíme na kolečka a vyskládáme do zapékací mísy. Okořeníme a zakápneme olejem. Dáme péct na 250°C.
Po 15 minutách zalijeme smetanou.
Po dalších...
více o Barevný pekáč
Kuřecí maso nakrájejte na kousky, osolte a na trošce oleje osmahněte. Pak přidejte nakrájenou pancettu a salám a také krátce osmahněte. Přidejte...
více o Kuřecí penne romana
Větší papriky rozkrojíme na poloviny, očistíme a omyjeme, necháme okapat.
Mezitím si v misce rozmícháme rajčatový protlak s francouzskou hořčicí,...
více o Dušené plněné papriky
Dáme vařit sojový granulát (je vhodné jej vařit např. s přírodním bujónem) a těstoviny.
Připravíme omáčku: Nakrájíme celer a mrkev na velmi velmi...
více o Zapečené těstoviny se sojovým granulátem
1. Ve velkém hrnci osmažte na 3 lžicích oleje 1 velkou, nadrobno nasekanou cibuli a 4 stroužky česneku.
2. Přidejte 1 kg hovězího masa, osmahněte...
více o Chili
Chili con carne (správně by se mělo psát jedno L ve slově chili) je pokrm pocházející z Texasu a v následujícím receptu se chci přiblížit původním...
více o Chili (chilli) con carne
Navařte si předem kapustičky a hrášek ve vodě a soli. Připravte si olej, pánvičku a maso (vepřové nebo kuřecí - podle chuti). Na rozpáleném oleji...
více o Exotická směs
Troubu jsem si předehřála na 200 stupňů a plech vyložila pečícím papírem, který jsem zlehka otřela olivovým olejem.
V misce jsem si smíchala všechny...
více o Kuřecí kuličky v rajčatovo-bazalkové omáčce
Maso dobře osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V ohnivzdorném kastrolu roztopíme ol. olej, přidáme maso, které opečeme po obou stranách a z kastrolu...
více o Ossobuco s šafránovým rizotem
1) Dáme vařit bulgur do vroucí vody.
2) Mezitím si nakrájíme kuřecí maso na malé kostičky. Maso orestujeme na másle.
3) K masu přidáme bylinky a pesto...
více o Bulgur s kuřecím masem
Je vhodné, abyste při vaření omáčky použili nádobu, kterou budete moct dát do trouby. Na omáčku si rozehřejte lžíci olivového oleje a osmažte na něm 1...
více o Spaghetti con polpettini
Předehřejte si troubu na 200°C. V robotu nebo hmoždíři zpracujte 2 lžíce olivového oleje, čerstvé lístky ze 3 snítek oregána a rozmarýnu, 3 stroužky...
více o Jehněčí na bylinkách a rajčatech
Rajčátka omyjte a nakrájejte na poloviny. Šalotku a česnek nasekejte a orestujte na olivovém oleji. Přidejte rajčátka, pár si jich nechte stranou na...
více o Rychlá rajská polévka s pistáciemi
Pstruhům odřízněte hlavu, vykostěte, ale nechte spojené ocasem. Osolte, opepřete, přidejte bylinky, pokapejte olejem a přeložte druhým filetem. Vložte...
více o Pečený pstruh s holandskou omáčkou
Nejdříve si nakrájíme maso na kostičky nebo proužky , podle zvyku a jak kdo má rád. Nakrájíme si cibulku , rozpálíme pánev s olivovým olejem a...
více o Báječná sýrová omáčka s kuřecím masem
je lepší když si naložíte maso den nebo dva dříve.Nakrájíme maso na kostičky nebo plátky, podle toho jak to komu vyhovuje.Do mísy si mezitím nalijeme...
více o Babičina čína
Předvařte si plátky lasagní (pokud je tedy nemáte čerstvé). Mezitím co se vám vaří, nakrájejte houby a 2 stroužky česneku na drobno a osmahněte na...
více o Cannelloni s houbami a rajčatovou omáčkou
Na rozpálenou pánev dáme na proužky nakrájené sušené rajčata,které chvíli restujeme.Poté přidáme na drobno nakrájenou jarní cibulku a nasekané olivy,...
více o Špagety s tuňákem z plechovky
BRAMBORY:
Brambory uvaříme s trochou kmínu v osolené vodě - brambory vaříme celé ve šlupce - proto je lepší mít brambory menší a podobné velikosti....
více o Valašské brambory
V misce s vodou rozpustíme droždí a cukr, přidáme prosátou mouku a sůl a promícháme.
Na moukou posypaném vále hněteme těsto asi 10 minut, dokud není...
více o Těsto na italskou pizzu
Maso nakrájíme na malé kousky, osolíme a opepříme, na olivovém oleji spěními cibulku přidáme kuřecí maso a osmahneme za občasného míchání přidáme...
více o Kuřecí maso na rajčatech s bylinkami
Troubu předehřejte na 180 °C. Brambory pečlivě omyjte a nakrouhejte na co nejtenčí plátky. Česnek a cibuli oloupejte, cibuli nakrájejte na kroužky....
více o Zapečené brambory se smetanou a parmazánem
Červené papriky osmahneme na pánvi, sloupneme slupku a naplníme sýrem feta. (Papriky se takto i prodávají naložené ve sklenici, ušetříte si práci)....
více o Řecké papriky plněné fetou
Nejdříve si připravíme marinádu, na kterou použijeme olivový olej, čerstvě vymačkanou šťávu z pomeranče, sójovou omáčku, med, sůl, pepř, grilovací...
více o Vepřové kostičky v pomerančové marinádě
ŠPAGETY
- vložíme do vroucí osolené vody + lžíce oleje a vaříme 7-8 minut (nebo podle druhu špaget)
- po uvaření scedíme a přidáme špetku bazalky ...
více o Špagety tomatoes