Syrové brambory nakrájíme na plátky silné 0,5 cm. Sýr najemno nasrouháme. Pečící formu (nejlépe skleněnou) vymažeme máslem, rozetřeným česnekem,...
více o Brambory od Bárta
Z mouky, vajec, dvou lžic oleje a špetky soli vypracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočinout. Špenát rozmrazíme. Na oleji zesklovatíme na...
více o Ravioli plněné špenátem a tvarohem
Těstoviny uvaříme běžným způsobem, propláchneme studenou vodou, pokapeme olejeme, aby se neslepily.
Omytou a očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky,...
více o LETNÍ SALÁT Z TĚSTOVIN
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Scedíme, ihned oloupeme a prolisujeme. Přidáme žloutky, mouku, sýr a prohněteme.Ochutíme solí, pepřem a...
více o Gnocchi
Přebranou a propláchnutou rýži dáme do čisté pětilitrové sklenice. Vodu svaříme s cukrem, necháme vychladnout a přilijeme k rýži. Přidáme koření,...
více o Domácí rýžové víno
Plody moře rozmrazíme. Rýži, koření a kurkumu smažíme na lžíci oleje asi 5-7 minut. Přidáme plody moře a mušle i s nálevem, přilijeme horký vývar a...
více o Mořské rizoto
Cukety očistíme, jednu nakrájíme na plátky, ostatní na kostičky. Plátky cukety osmahneme na rozpáleném oleji, sejmeme z plotny a necháme v teple....
více o Cuketová polévka se salámem
Bílé víno rozvaříme s roztaveným sýrem, přimícháme na kostičky nakrájenou cibulku a nakonec lehce vmícháme šlehačku. Podáváme k fondue....
více o Sýrový dip
Maso dusíme do poloměkka a poté ho nakrájíme na malé kostky. Z mouky, másla a mléka připravíme bešamel. Přidáme koření, na plátky nakrájené žampiony,...
více o Kýta po brněnsku
Z droždí, špetky mouky, cukru a vlažného mléka připravíme kvásek. Po vykynutí zaděláme těsto, které rozválíme na placku a rádýlkem vykrájíme čtverce...
více o Pierogi ‒ pirožky
Tvaroh, vejce a dvě lžíce parmezánu utřeme dohladka, vmícháme cibuli nakrájenou nadrobno. Osolíme a opepříme. Brokolici očistíme, opereme a rozebereme...
více o Cannelloni plněné tvarohem
Omytý a očištěný špenát dusíme doměkka. Vyjmeme a necháme okapat. Cibuli nakrájenou na kostičky necháme na másle zesklovatět. Přidáme špenát, osolíme,...
více o Florentský telecí řízek
Mléko s máslem, špetkou soli a muškátovým oříškem uvedeme do varu. Přisypeme krupici a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Odstavíme z plotny a...
více o Zeleninová polévka se sýrovými noky
Brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme na kostky. Cibuli posekáme a spolu s brambory osmahneme na lžíci másla. Přilijeme vývar a vaříme asi půl hodiny...
více o Ledová bramborová polévka
Mouku smícháme s trochou mléka. Vejce ušleháme spolu s cukrem a strouhanou citronovou kůrou, přidáme muškátový oříšek a zbytek mléka. Směs smícháme v...
více o Zuppa Inglese
Nádobu na fondue vytřeme chilli papričkou, vlijeme víno a zahřejeme. Vsypeme kousky sýra se strouhaným muškátovým oříškem a mícháme, až vznikne omáčka...
více o Sýrové fondue
V míse smícháme tvaroh s olejem, přidáme vejce a lžičku soli. Mouku promícháme s práškem do pečiva a prosejeme do mísy. Vypracujeme hladké těsto. Na...
více o Vegetariánský koláč
Z mouky, soli, vody a oleje vypracujeme těsto, které necháme asi 2 hodiny odpočívat. Papriky rozpůlíme, zbavíme jadérek, dáme na plech pod gril, a až...
více o Krůtí závin
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a 15 minut opékáme na 40 g másla. Poté je vyjmeme osolíme, opepříme, nakrájíme na plátky a rozdělíme do 4 zapékacích...
více o Zapečené žampiony
Brokolici rozebereme na růžičky a vaříme asi 10 minut v osolené vodě. Jogurt, smetanu a vejce rozšleháme, vmícháme nastrouhaný ovčí sýr, osolíme,...
více o Brokolicový koláč
Žampiony nakrájíme, uvaříme a umeleme. Z mouky a vývaru připravíme bešamel, přidáme umleté žampiony a žloutek rozšlehaný ze šlehačkou, vše zalijeme...
více o Polévka Petra Velikého
Brambory oloupeme a omyjeme. V osolené vroucí vodě je vaříme asi 20 minut a slijeme.
Mezitím opláchneme a osušíme pstruhy. Potřeme je solí, muškátovým...
více o Pečení pstruzi
Cukety omyjeme a se slupkou je nakrájíme na silnější kolečka. Opečeme je na 2 lžících oleje, osolíme a posypeme jemně nasekanými bylinkami. Rajčata...
více o Zeleninové lazaně
Mouku, vejce, 1/4 lžičky soli, muškátový oříšek a minerálku zpracujeme na řidší hladké těsto. Játra omyjeme, osušíme, očistíme a rozšleháme na pyré....
více o Polévka s játrovými nudlemi
Kapustičky očistíme a opereme. Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. V hrnci rozehřejeme tuk a kostičky cibule na něm orestujeme. Přidáme kapustičky a...
více o Polévka z růžičkové kapusty
V mléce důkladně rozkvedláme obě vejce, přidáme nastrouhaný sýr a ochutíme solí a muškátovým oříškem. Vaječné mléko potom vlijeme do ploché, dobře...
více o Kuřecí polévka se svítkem
Nudle vsypeme do vroucí osolené vody a vaříme 10-12 minut, podle návodu. Potom je slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Pórek...
více o Nákyp z těstovin
Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Slaninu pokrájíme na proužky a osmahneme na oleji. Přidáme česnek, 5 minut společně opékáme, pak vyjmeme...
více o Špagety sypané česnekem
Rajčata omyjeme, nakrájíme na plátky a rozložíme do vymaštěné zapékací mísy nebo nákypové formy. Osolíme, opepříme. Bazalku opereme, otrháme lístky....
více o Zapečená ztracená vejce