Jogurt smícháme s kořením a osolíme. Na pánvi osmažíme na oleji plátky cibule. Když zezlátne přidáme ptátky brambor a ještě chvíli opékáme. Poté...
více o Indické brambory s brokolicí
Maso přivedeme do varu, hned vyměníme vodu a vaříme cca 1 a 1/2 hod. Maso nakrájíme, přidáme nasekanou cibuli, vymačkaný česnek, všechno koření kromě...
více o Charčo - Gruzínská polévka
Všechny suroviny na přípravu pasty korma důkladně rozmixujeme na velmi hladkou pastu.
Kousky kuřecího masa smícháme v míse s pastou korma tak, aby...
více o Kuřecí korma
Na másle orestujeme cibulku, přidáme na tenké plátky nakrájené papriky, na nudličky kuřecí maso, nasekanou petrželku, koriandr a kari (lepší čerstvé a...
více o Thajská polévka
Plátky lososa osolíme, v mističce si připravíme nakrájený koriandr a petržel (ne celou) a zalijeme šťavou z limetky. Bylinky můžete dávat podle chuti,...
více o Losos na francouzský způsob
Avokado rozříznout na půl, zabodnout nůž do pecky, trochu se pootočí a pak se lehce vyndá. Polévkovou lžící objet těsně mezi slupkou a dužinou a tím...
více o Guacamole
Smíchat všechno dohromady, nechat stát 1 hodinu a pak znova promíchat. Může se skladovat v ledničce minimálně 1 týden. Servíruje na např. v kompotové...
více o Salsa
Na olivovém oleji 2-3 minuty smažíme nakrájenou cibuli a utřený česnek. Rajčata spaříme a oloupeme. Půlky avokáda vydlabeme, dužinu nakrájíme na...
více o Zapečené avokádo
Do kastrolu nalijeme vodu a ocet. Přidejte cibuli, mrkev, česnek a koření, všechno prohřejte. Potom sundejte kastrol z plotny a přidejte hovězí i s...
více o Sauerbraten
Krátce povaříme ocet, sůl a koření , podle chuti můžeme do vroucího nálevu přihodit pár feferonek.
Do vyšší sklenice urovnáme uzeniny, proložené s...
více o Utopenci VIII.
Odstraníme vršek plechovky, půl plechovky vypijeme do zbylého piva dáme ingredience, kuře osušíme, osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Kuře...
více o Sedící kuře
Nakrájíme na drobno cibuli, dáme na sucho osmahnout na Wok, tak 5 minut smažíme za stálého míchání. Nakrájíme na kostičky kuřecí maso, přidáme k...
více o Korma
Mladé cukety a cibuli nastrouháme na tenká kolečka, papriky na proužky, dáme do sklenice, proložíme přísadami, zalijeme horkým nálevem, uzavřeme a...
více o Cuketový salát s cibulí
Cibuli a česnek zpěníme na lžíci oleje. Přidáme kmín, chilli, koriandr a smažíme do zlatova. Přidáme fazole i s asi 1/4 nálevu a rajčata. Nesmí to být...
více o Fazolový guláš Santa Fe
Z másla a hladké mouky připravte jíšku, kterou zalijte smetanou a přibližně deset minut povařte.
Do povařené omáčky přidejte kečup a dvě třetiny...
více o Tortteliny se smetanovou omáčkou
Čočku uvaříme v troše vody do měkka a rozšleháme, dolijeme vodou a dále vaříme.
V rozehřátém másle osmahneme česnek, přidáme kurkumu, sladkou papriku,...
více o Polévka z červené čočky II.
1. Ve smesi z oregana, soli, pepre, cili a kminu promichame prouzky hoveziho masa.
2. Maso smazime na velke panvi az je dostatecne hnede po vsech...
více o Hovezi stir-fry
Avokáda musí být zralá tzn. na omak lehce měkká. Z avokád vyjmeme pecky a jednu schováme. Vidličkou rozmixujeme na pastu, přidáme nasekané rajče,...
více o Omáčka Cilantro
Důležité: Avokáda musí být zralá tzn. na omak lehce měkká.
Z avokád vyjmeme pecky a jednu schováme. Vidličkou rozmixujeme na pastu, přidáme nasekané...
více o GUACAMOLE by Urna
Do mísy dáme suroviny určené na karbanátky. Dochutíme solí, pepřem a pořádně zamícháme. Tvoříme karbanátky, které později opečeme na rozpáleném oleji....
více o Jehněčí karbanátky
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, osolíme, okořeníme částí koření a opečeme na oleji. Přidáme česnek nakrájený na plátky, cibuli nahrubo, oloupaná...
více o Kuře v jogurtu III.
Kuře nasekáme na kousky. Klasický způsob je na 9 kusů, první je zadek s biskupem a kusem páteře vykrojený ze slepice ve tvaru V, zbytek kuřete,...
více o KFC podle mistra Rebensteigera
Oloupané brambory nakrájíme na plátky a vaříme je 10-15 minut doměkka. Necháme vychladnout. Avokádo rozkrojíme na poloviny a odstraníme pecku. Dužinu...
více o Mexický bramborový salát
Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět drobně posekanou cibuli, vyjmeme ji a na oleji opečeme ze všech stran porce králíka, přidáme česnek, koření a...
více o Králík s mandlemi
Nejdříve připravíme omáčku. Všechny suroviny vložíme do mixéru a chvíli mixujeme, postupně přidáváme olivový olej tak, aby vznikla hustá omáčka.
Porce...
více o Losos s koriandrovou omáčkou
Z kuřecích stehen stáhneme kůži a několikrát je nařízneme špičkou nože. Do povrchu zatřeme citronovou šťávu se solí.
Na marinádu rozetřeme jogurt s...
více o kuře - po indicku II.
Očištěný květák rozebereme na růžičky. Brambory omyjeme, oloupeme a rozčtvrtíme. Obojí vaříme 20 minut v osolené vodě. Horké prolisujeme do mísy....
více o Smažené zeleninové kuličky
Z kuřecích stehen stáhneme kůži a několikrát je nařízneme špičkou nože. Do povrchu zatřeme citronovou šťávu se solí. Na marinádu rozetřeme jogurt s...
více o Indická kuřecí stehna
Maso nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a drobně nasekáme. Papriky a feferonky rozpůlíme, zbavíme jadérek a omyjeme. Obojí nakrájíme na tenké...
více o Čili kuře s paprikou