Brzlík nechte odležet minimálně 6 hodin (raději déle, ideálně přes noc) v octové vodě (nejlépe z povařeného rýžového octa, který není tak kyselý). Pak...
více o Shin Din Pho (mořský ďas po sečuánsku)
Troubu předehřejte na 180 °C. Všechno koření krátce prohřejte na suché pánvi, smíchejte s mandlemi, datlemi, kandovanou citronovou kůrou, mátou,...
více o Pečené jehněčí s mátovým jogurtem
Kalamáry nakrájejte asi na čtyřcentimetrové plátky, osušte je kuchyňskou papírovou utěrkou a nechte v chladu. V třecí misce rozdrťte česnek se špetkou...
více o Grilované kalamáry s mátou a chilli
Do kastrolu vlijte asi 1,5 l vody, vložte snítku koriandru, kuličky pepře, sůl a uveďte do varu. Vložte kuřecí maso, pevně přikryjte poklicí a vypněte...
více o Orientální kuřecí salát
**Pita chléb:** všechny suroviny smícháme buď na vále, nebo ve velké míse a zpracováváme tak, aby vzniklo trochu tužší těsto, které se nebude lepit....
více o Pita chléb se salsou
Koriandr smícháme s olejem, hořčicí a špetkou soli a pepře. Panenky očistíme, osušíme a potřeme hořčičnou směsí, necháme alespoň hodinu odležet....
více o Kořeněná panenka - grilovaná
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kostky. Cibuli na kostičky, zázvor nejprve na plátky, poté na nudličky. Z dobře omytého citronu okrájíme vrchní kůru,...
více o Kuře na medu s pomeranči a mandlemi
Ananas nakrájíme na kolečka, mango na plátky a opečeme na grilovací pánvi. Grilované ovoce necháme lehce zchladnout a poté nakrájíme na malé kostičky....
více o Mexické grilované ovoce
Na suché pánvi opečeme arašídy a sušenou chilli papričku do hněda, uvolní se krásná vůně. Potom oheň vypneme a na horkou pánev přidáme mletý koriandr,...
více o Kuřecí v kokosovo-arašídové omáčce
Kuskus přesypte do mísy, zalijte vroucím vývarem, přiklopte a nechte 5 minut stát. Promíchejte vidličkou. Mezitím rozpalte lžíci oleje ve velké pánvi....
více o Vegetariánský burger
Rozpulte a vypeckujte avokáda, vydlabejte dužinu a dejte do misky s citronovou šťávou (zabrání aby avokádo nezhnědlo). Rozmačkejte vidličkou, nebo...
více o Guacamole - klasika
Kuře naporcujte, osolte a opepřete. Cibuli nadrobno pokrájejte. Mango oloupejte, zbavte pecek a pokrájejte na plátky. Na pánvi rozehřejte máslo s...
více o Kuře na mangu
Zázvor oloupeme a nastrouháme, přidáme drobně nakrájenou papričku a nasekaný koriandr (petrželku), přidáme olej s limetkovou šťávou, osolíme a...
více o Chřest s marinovaným lososem
Propláchnuté a den předem namočené fazole povařte s kouskem slaniny, 1 rozpůlenou cibulí, mrkví, bobkovým listem a koriandrem ve velkém hrnci asi...
více o Polévka z černých fazolí a kokosu
Fenykl naloupejte na velmi jemné plátky a vložte do ledové vody. Rybu opepřete, potřete olivovým olejem a zprudka ogrilujte.
Zakryjte a nechte chvíli...
více o Ryba na fenyklu a grapefruitu
Čerstvé syrové ryby zbavíme kůže a nakrájíme na kostičky. Kousky ryby dáme do velké, nekovové mísy a přelijeme šťávou z limetek, přidáme cibuli,...
více o Peruánské ceviche
Do vody dáme vařit oboje maso, přidáme veškeré čerstvé a suché koření i bylinky, přidáme na kolečka nakrájený zázvor a vaříme asi 40 min. mírným varem...
více o Masová polévka s pohankou a bylinkami
Připravíme si vývar z kuřecího masa, cibule, chilli a citrónové trávy. Do scezeného vývaru obereme kuřecí maso, přidáme krevety, kokosové mléko a...
více o Thajská polévka II.
Na sádle krátce osmahněte jemně nakrájenou cibulku s krájeným špekem, pak po zchladnutí přimíchejte klobásové koření. Tím, že se koření namíchá do...
více o Uzenářský kapr
Z droždí, 1 dl vlažného mléka a špetky mouky připravíme kvásek. Mléko, med, máslo, sůl a kořeniny přidáme k mouce, smícháme s vykynutým kváskem a...
více o Adventní chléb
Hovězí maso uvařit hodně do měkka, až se rozpadá na nudle, v papiňáku. Při vaření přidat zeleninu: celer, mrkev, petržel, čerstvý koriandr. Potom maso...
více o Hovězí maso Kostarika
Tresku opláchneme a usušíme, nasolíme, opepříme z obou stran, přidáme kmín, zbylé koření a bylinky. Pokapeme limetkovou šťávou z obou stran a na pánvi...
více o Exotická treska
Ve velké pánvi rozehřejeme olej a na něm smažíme cibuli, až do chvíle, kdy začne malinko hnědnout. Přidáme česnek, zázvor a pálivou papričku a smažíme...
více o Kuře s koriandrem
Na oleji podusíme najemno nakrájenou cibuli, utřený česnek, chilli papričku nakrájenou nadrobno a zbavenou semínek a nahrubo nastrouhané jablko. Čočku...
více o Čočka s ananasem
Oloupejte mrkve, nastrouhejte je na hrubém struhadle na nudličky. Zbavte papričky semínek a bílých vnitřních žeber a nakrájejte papričky na drobné...
více o Indický mrkvový salát
Budete potřebovat 2 1,5 litrové máslem vymazané nádoby na vaření pudinku i s víkem, 2 pečlivě vydrhnuté mince, 2 ks pergamenového papíru - vystřihnuté...
více o Tradiční vánoční pudink
Slaninu nakrájíme na drobné kousky cca 1x1 cm a orestujeme, přidáme osolené kuřecí maso restujeme. Rajče nakrájíme na kostky 1 cm a zbavíme semínek se...
více o Mexická quesadilas se salsou
Ve větším hrnci dozlatova osmahneme na menším množství oleje cibulku, poté přidáme mleté maso, rozmělníme na drobné kousky.
Než se maso zlehka osmahne...
více o Mleté maso na lilku
Na oleji osmahneme na světlo cibuli a přidáme nakrájenou slaninu, rychle dohromady osmažíme. Přidáme a osmahneme kuře. Přidame papriku a petržel,...
více o Kanadské kuře s fazolemi
Na sádle zpěnit cibuli, na ni nechat zatáhnout maso, okořenit, osolit, podlít vodou a dusit do měkka.
Vmíchat rajský protlak, zahustit hladkou moukou...
více o Strejdova omáčka na špagety
Karbanátky: česnek nasekáme na jemno, feta sýr nahrubo rozdrobíme rukou a vpracujeme vše společně se všemi ingrediencemi do mletého masa, necháme...
více o Karbanátky s feta sýrem a okurkovou salsou
V pekárně Siesta program Sprint. Slunečnice, ovesné vločky a dýně předem nasucho opražit na pánvi. Na začátku hnětení pomůžu pekárně těsto promíchat...
více o Celozrnný chléb z domácí pekárny
Masíčko dáme do mísy a smícháme s na kolečka nakrájenou cibulkou. Mezitím připravíme domácí marinádu, nebo jednoduše tu zakoupenou "vmasírujeme" do...
více o Skvělá letní grilovačka
Salsa: rajčata a červenou cibuli nakrájíme na malé kostičky a smícháme v misce s citrónovou šťávou, koriandrem a olivovým olejem a necháme odležet.
Na...
více o Výborné tortilly s rajčatovou salsou
Řádně očištěnou a omytou kachnu důkladně nasolíme a dáme do pekáče břichem dolů. Můžeme odříznout křídla a dát je do pekáče pod kachnu, aby se kachna...
více o Pekingská kachna dle Robina
Maso naložíme na kratší dobu do jogurtu. Pak přidáme sůl a dusíme pod pokličkou. Na oleji osmažíme cibuli, papriku, rajčata a přidáme koření. Vše...
více o Hovězí maso Khorma
Hovězí maso vepřovou kýtu a plec bez kůže jemně umleté (otvory 2 mm) do umletého masa přidáme část "rychlosoli" a koření, rozmícháme ve vodě dobře...
více o Selský salám
Nejprve uvaříme nálev - koření kromě zázvoru, bobkového listu a soli utlučeme v hmoždíři. Vodu a ocet přivedeme k varu, přidáme koření a sladidlo - to...
více o Nakládané masové koule
Na oleji podusíme plátky banánů, kousky cibule, česneku a papriček. Přilijeme kokosové mléko i normálné mléko, vodu nebo vývar a necháme při mírné...
více o Kokosovo-banánová polévka
Do sklněné misky dáme ocet, limetovou šťávu, cibuli a česnek. Přidáme lososa a promícháme. Přikrýt a vložit do chladničky na 4 hodiny, nejlépe přes...
více o Ceviche
2 hrsti kuskusu dáme do vody, aby nabobtnal a promícháme.
Na pánvi na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené chilli papričky (množství...
více o Kuskus v páře s rybou a la Jamie Oliver
Semeleme mouky včetně soli a koření, pozor, pohanková krupka se dává do těsta celá! Přidáme hladkou bílou mouku, pohankovou lámanku a vypracujeme tuhé...
více o Špaldový celozrnný chléb s pohankou
Nakrájená rajčata dáme do velké plytké mísy a trošku zasypeme cukrem. Citron rozkrojíme podélně na poloviny, jednu polovinu odložíme stranou. Druhou...
více o Pikantní rajčatový salát II.
Květák omyjeme, zbavíme nečistot, necháme okapat a rozebereme na malé růžičky. Cukety omyjeme, odkrojíme špičky, nakrájíme na stejně velké kousky....
více o Cukety s květákem
Med rozmícháme s citrónem, česnek utřeme se solí, všechno smícháme dohromady a marinujeme jakýkoliv druh masa - kuřecí, vepřové, žebírka......
více o Medová marináda
V hlubším rendlíku zahřejeme olej, přidáme pórek a smažíme asi 10 minut (jen do změknutí pórku). Ke konci smažení přidáme k pórku najemno nasekaný...
více o Chlazená pórková polévka s avokádem